Az ABC 1909-es.
A G D damaged Gillette verzió szerintem azért sántít, mert minden Gillette beazonosítható gyárilag a pecsétekkel mint Gillette gyártmány, minek rápecsételni ismét, hogy sérült Gillette?
Az olympic set doboza bontatlan volt, akkora hülye senki sem lehet, hogy rossz borotvát csomagol a gyárban és még meg is jelöli, hogy rossz. Jelzi a vevőnek, hogy tudjuk, hogy rossz, de becsomagoltuk?
Illetve ott az én ABC-m, tömör réz a nyele, nincs mit javítani rajta.
Ha valamit javítani kell, azt általában külön gyűjtik a gyárban, nem kell darabonként jelölni.
Ahol vissza lehet követni a borotva útját, ott a GD Gillette valahogy mindig a franciáktól jön, az ebayen gyakorlatilag csak ilyen Gillettek vannak fent francia eladóktól. Olasz, német magyar helyről mondjuk 5-10% környékén jön GD pecsétes borotva, a franciáknál ez inkább 80-90% (old typeok esetében).
Van egy arany standard combination setem, szintén Franciaországból, sajnos egy típusidegen ball enddel jött. A ball end aranyozott, GD nyomással.
Az európai piacra szánt amerikai borotva az ABC készletem miatt sántít, nincs a dobozon pecsét csak az arany borotván.
Az egy érdekes kérdés, hogy miért nincsenek pecsételt arany/ezüst kiegészítők, mint pl. penge vagy szappantartó?
A három mikronos réteg igaz lehet, de a Gillette tripla bevonattal hirdette magát és a rétegvastagság az old typokon szabadszemmel látható, nem az a leheletnyi f.s mint amit évtizedekkel később használtak, pl. az adjustableek aranyozására.
GinD-t eddig angol gyártásokon láttam és New volt a legkorábbi modell, szerintem nem azonos a GD-vel, főleg, hogy az korábbi jelölés.
Nikkelezett borotván még nem találkoztam GD-vel, persze lehet. Akkor újra kell gondolni a teóriákat.
Üdv
Á