Szerző Téma: Gillette  (Megtekintve 484429 alkalommal)

Nem elérhető rty42

• Adminisztrátor
  • Törzstag
Re:Gillette
« Válasz #150 Dátum: 2011. Március 29. - 11:15:50 »
esetleg olyat nem lehetne, hogy a "Japán" szót inkább egy 'p'-vel írd? Biztos sznob vagyok, de engem nagyon zavar.
... a nyúlon túl?

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #151 Dátum: 2011. Március 29. - 14:10:19 »
Biztos sznob vagyok
Dehogy vagy sznob!
...szőrszálhasogató.
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető rty42

• Adminisztrátor
  • Törzstag
« Válasz #152 Dátum: 2011. Március 29. - 15:32:18 »
no akkor meg minden rendben  ;D
... a nyúlon túl?

Nem elérhető thaly3

• Törzstag
« Válasz #153 Dátum: 2011. Március 29. - 17:31:43 »
...szőrszálhasogató.
Itt mindannyiunk az... :borotva:

Nem elérhető csimpi

• Tag

Nem elérhető edrose

• Adminisztrátor
  • Törzstag
    • Pamacs és penge
« Válasz #155 Dátum: 2011. Március 29. - 22:41:28 »
A fej csak klón. Olyan nincs, hogy semmi Gillette-logó, semmi made in, meg patent pending, csak a dátumkód.

A nyél pedig, hát, kérem szépen, az bizony valóban egy eredeti, amúgy természetesen kiváló, de nem Gillette, hanem Lord L5-L6 nyél.   ;D

3500 Ft-ot pedig természetesen nagyon nem ér meg, villámáron 5000-ről meg ne is beszéljünk. Az L5 1300...    :evil:

Nem elérhető edrose

• Adminisztrátor
  • Törzstag
    • Pamacs és penge
« Válasz #156 Dátum: 2011. Március 29. - 22:59:42 »
De megvan a megoldás is, a többi terméke között, árul Lord L5-ként egy olyat, ami nincs, ami szintén öszvér, mert az S625 Smart (vagy az LP1823) nyele, meg az L5 feje. Tehát az L5 nyelét áttette a másik klón fejre, hogy az eredeti veterán Gillette.

Nem elérhető jrabi

• Törzstag
« Válasz #157 Dátum: 2011. Március 30. - 06:36:15 »
Csak halkan megjegyzem, az eladó velünk van:  ;)
http://borotvafórum.hu/index.php?topic=30.msg20767#msg20767
« Utoljára szerkesztve: 2011. Március 30. - 09:45:40 írta jrabi »
"A fájdalom elkerülhetetlen. A szenvedés választás dolga."

Nem elérhető edrose

• Adminisztrátor
  • Törzstag
    • Pamacs és penge
« Válasz #158 Dátum: 2011. Március 30. - 07:31:31 »
 :fetreng:

És tényleg! Botond! Sőt, itt és nekünk el is magyaráztad a tekergetést. A dehonesztáló szavakat ezért ki is szerkesztem.   ;D   :sör:

A technikai részt fönntartom, és azt is, hogy szerintem ez így azért nem egészen pontos és teljeskörű leírás, főleg az állítólagos Gillette-re... ;)

Nem elérhető edrose

• Adminisztrátor
  • Törzstag
    • Pamacs és penge
« Válasz #159 Dátum: 2011. Március 30. - 08:31:45 »
Csak, hogy világos legyen, mindenki okulására: a Gillette Tech fejeken mindig van fönt is logó. Ez a korábbi, nem áramvonalasított (azaz a rövidebb oldalakon lapított) fejű modelleken a savazott vagy fúvott rombuszos-nyilas, az újabbakon pedig a mélyen benyomott sima Gillette-felirat. Ez a fej formára az utóbbi lenne, de nincs rajta felirat. Az alaplapon szintén csak egy 4-es látható, ami dátumkódnak eleve kevés, mert az egy betű (év) és egy szám 1-től 4-ig (negyedév), ráadásul mindig a betű (tehát a gyártási év) van a bal oldalon, itt meg az egy szál 4-es. Illetve mindig van alul is logó, a gyártási helyre és a szabadalomra utaló felirat, s ha nem is mindez mindig együtt, de valami mindenképp. Kivéve az angol gyártású Tech-ek, ott alul nincs semmi, hanem az alaplap felső részén van a Made in England. Ez itt nem látszik, így ki sem zárom, de az angolokon meg pont, hogy nincs dátumkód, és a felső rész akkor még mindig nem eredeti.
Ott tartunk tehát, hogy a legjobb esetben a fej alsó része lehet eredeti, angol Gillette, a fölső már nem, a nyél pedig egy szép új Lord. Ezt "eredeti veterán Gillette az 50-es évekből"-ként árulni minimum nagyon nagy pontatlanság!  ;)   :sör:

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
« Válasz #160 Dátum: 2011. Március 30. - 10:53:06 »
..jelentem most kaptam a levelet, mielött a Gilette beelőzne, Botit szeretné alkalmazni a LORD, a Port-Saidi összeszerelő üzemben, mint az összeszerelési részleg fejlesztő tanácsadó főosztályvezetője!  :fetreng: Szerintem pofásak lettek a készülékek, mégha nem is oly pontos (csalóka) az értékesítésdre váró termékek megfogalmazása. 

Nem elérhető Botond

• Törzstag
    • Magyar Pipatórium Fórum
« Válasz #161 Dátum: 2011. Március 30. - 11:40:21 »
Csak, hogy világos legyen, mindenki okulására: a Gillette Tech fejeken mindig van fönt is logó. Ez a korábbi, nem áramvonalasított (azaz a rövidebb oldalakon lapított) fejű modelleken a savazott vagy fúvott rombuszos-nyilas, az újabbakon pedig a mélyen benyomott sima Gillette-felirat. Ez a fej formára az utóbbi lenne, de nincs rajta felirat. Az alaplapon szintén csak egy 4-es látható, ami dátumkódnak eleve kevés, mert az egy betű (év) és egy szám 1-től 4-ig (negyedév), ráadásul mindig a betű (tehát a gyártási év) van a bal oldalon, itt meg az egy szál 4-es. Illetve mindig van alul is logó, a gyártási helyre és a szabadalomra utaló felirat, s ha nem is mindez mindig együtt, de valami mindenképp. Kivéve az angol gyártású Tech-ek, ott alul nincs semmi, hanem az alaplap felső részén van a Made in England. Ez itt nem látszik, így ki sem zárom, de az angolokon meg pont, hogy nincs dátumkód, és a felső rész akkor még mindig nem eredeti.
Ott tartunk tehát, hogy a legjobb esetben a fej alsó része lehet eredeti, angol Gillette, a fölső már nem, a nyél pedig egy szép új Lord. Ezt "eredeti veterán Gillette az 50-es évekből"-ként árulni minimum nagyon nagy pontatlanság!  ;)   :sör:

Sajnos ebben kicsit javítanom kell. Van rajta szám és betű is bizony - csinálok jobb képet. Azt hiszem a fej 1957-es, tritrek barátom vett kettőt az e-bay-en, az egyiket megvettem tőle. (lehet hogy még benne is van az adok veszek topicban) - nekem a feje nem kellett, a nyele viszont a LORD fejre pont passzolt és összecsvarintottam magamnak ("utazós" borotvám lesz). A Lord L6-ról (Mühle-és) megkapta a hosszabb, de (számomra) csúszós szárat a tech fej (azt hiszem MADE in England van még a fej alján a betű és szám mellett - DE KAPTOK RÓLA KÉPET!) A FEJ TUTI EREDETI 50-es évekbeli Gillette!

Magyarul: Eladásra kínáltam egy eredeti Gillette fejet az ötvenes évekből egy kicserélt hosszabb, de u.u. alu szárral. Le van írva ez az átalakítás? Így van? Akkor jó... mert nincs miért "lelkifúrkám legyen" - mert ez az igazság. Részben értem a felvetést, de mivel részleteztem az átalakítást - részben nem érzem jogosnak.  ??? :sör:
« Utoljára szerkesztve: 2011. Március 30. - 11:52:46 írta Botond »
Gillette Adjustable '67, Feather penge, Dr. Harris - Marlborough

Nem elérhető tritrek

• Törzstag
« Válasz #162 Dátum: 2011. Március 30. - 12:13:36 »
Ha ez az én exem (Gillette) akkor az biza angol (vót valamikó  :fetreng:).

PS: OK, hogy presztizs, meg minden, de most komolyan egy ilyen borotvánál (ugye nem egy pár tízezer forintos szerszámról van szó), ami a Lord nyéllel valóban jobb és szebb, mint eredetileg... Há nem mindegy?  :crazy: Egy komoly gyűjtő nem a Vateráról vásárol (ha már...) és akinek nem olyan fontos, annak a borotvafej tényleg Gillette lesz, a nyele meg nem... no.

Nem elérhető edrose

• Adminisztrátor
  • Törzstag
    • Pamacs és penge
« Válasz #163 Dátum: 2011. Március 30. - 12:18:11 »
Botond, nincs itt gond. Számomra a fő tanulság, hogy mindig legyen olyan kép, olyan beállítás, amelyen azok az adatok, amelyekre a leírásban hivatkozunk és az azonosítást lehetővé teszik, szerepelnek!    ;)

Az angol gyártást ugye én sem zártam ki. Azóta még jobban utánanéztem, és bizony, nem volt igazam, mert Mr. Razor oldalán találtam olyan angol és francia gyártású Tech-et, amelyeknek a fején nincs logó.

A legkevésbé lényeges talán, de az viszont abszolút biztos, hogy nem 50-es évekbeli, mert ez a rövidebb oldalon csapott forma 63-ban vagy 64-ben jelent meg. Azt pedig azért fönntartom, hogy a vaterás leírás az átalakítást illetően azért nagyon nem egyértelmű.   ;)

Egy a lényeg, amit mindig mondok: meg kell beszélni a dolgokat, akár vitatkozni is, mert úgy derülnek ki a másik fél által nem látott dolgok, és úgy nem marad tüske senkiben! És épp ezt tesszük!  :sör:

Nem elérhető Botond

• Törzstag
    • Magyar Pipatórium Fórum
« Válasz #164 Dátum: 2011. Március 30. - 12:28:52 »
Pontosan. Köszönöm a részleges rehabilitációt.  :crazy:

No a vaterán pontosítok majd a képen és a leíráson. Ami viszont eladó, az eladó, funkciójában tökéletes, egy borotva fan (pl. a fórumozók meg mérlegelik úgy is, hogy kell-e ilyen hibrid neki, avagy nem - illetve egy vaterás ár, közel nem egy fórumtársi ár - ez tudjuk - alku képes erősen)

Egy sokpengéssel borotválkozónak pedig "ugyi" már ez a készülék maga a megváltás lenne, mert biz sokkal precízebb cucc.

Átbeszélni kell, átbeszélni jó... Egy szemernyit sem tartottam sértőnek a felvetést, csak válaszoltam rá.
Kb. 5 éve vagyok vezető politikus - és ha nem lennék vita képes - a sok pengémmel már rég felvágtam volna az ereimet.  :borz2: :fetreng:
Gillette Adjustable '67, Feather penge, Dr. Harris - Marlborough

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici