Szerző Téma: Gillette  (Megtekintve 483768 alkalommal)

Nem elérhető snake

• Törzstag
Re:Gillette
« Válasz #360 Dátum: 2012. Április 03. - 20:50:24 »
Ja, nem is írtam még: B4 jelű a cucc, már ha jelent ez bárkinek bármit is. Nekem semmit, csak a rend kedvéért jegyeztem le.
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba. (Rejtő J.)

Nem elérhető snake

• Törzstag
« Válasz #361 Dátum: 2012. Április 03. - 20:55:10 »
Az apró karcocskákat nem tünteti el, de maga a felület fényesebb lett. Jó 5 percig dörzsölgettem, míg a rongyról el nem kopott a folyadék. De hogy valamit leszedett, azt egy nagyon enyhe szürke elszíneződés jelezte.

Ezer évvel ezelőtt szolgáltam matrózként hajón, ott kellett a parancsnoki híd korlátját minden nap szidolozni. A borotvát azért jobb. :)
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba. (Rejtő J.)

Nem elérhető Bubu

• Törzstag
« Válasz #362 Dátum: 2012. Április 03. - 20:59:33 »

A betű a gyártási évet jelzi,míg a szám mutatja,hogy melyik negyed évben készült a borotvád.

Itt meg is találhatod:

http://wiki.badgerandblade.com/Safety_Razor_Database

;)
Baa baa black sheep, have you any wool? Yes Sir, yes Sir, three shaves full.

Nem elérhető snake

• Törzstag
« Válasz #363 Dátum: 2012. Április 04. - 06:55:49 »
Akkor a táblázat szerint a másik borotva, amit várok odaátról 1918-as születésű, WWI, open comb, 3 pieces. Vázz, lassan száz éves lesz! :)  Már próbálnám...

Nem elérhető snake

• Törzstag
« Válasz #364 Dátum: 2012. Április 04. - 20:58:34 »
Lám, igaz a mondás, miszerint az emlegetett szamár mindig megjelenik!

Merthogy ma megjött az Újvilágból a régi borotvám. A munkahelyemen értesültem arról, hogy már megint jött egy pakkom odaátról. Persze a család nem tudta mi van benne. Bezzeg én! :)
Alig vártam, hogy leteljen a meló.

A csomagolás a szokásos precíz volt, a dobozt megrázva azt hittem üres. :)

Bontás, gyors szemrevételezés, majd mehetett is a féregtelenítő fürdőbe. Közben kiugrottam a szőlőnkbe majd másfél órára, s mikor visszajöttem jutott eszembe, hogy a borotva bezony még ázik. Egy kissé kezdett elszíneződni már a cucc, de még időben kiszedtem a fürdőből. Sidolozás nem volt, mert a 96 éves kor azért látszik az eszközön, így feleslegesnek éreztem a csicsázást.
Ellenben a kiadós fürdő után azonnal kipróbáltam.

Az első kör után már úgy gondolom, hogy ez a legalaposabb borotvám! A 3. húzásnál már éreztem, hogy ez szerelem lesz a javából! :)
Astra bléddel nyújtott olyan élményt, mint más borotvák fedörrel. Valamit tudtak ezek a régiek.
Persze nagyon vigyázni kell vele, mert a biztonsági jelző itt azért idézőjeles eléggé. Ugye katonáknak gyártották a frontra, néhány vérpetty lazán belefért.  ;D

Nem elérhető snake

• Törzstag
« Válasz #365 Dátum: 2012. Április 04. - 21:01:03 »
Ja, holnap majd fotózkodunk is, most már nincs kedvem hozzá.

Nem elérhető snake

• Törzstag
« Válasz #366 Dátum: 2012. Április 05. - 19:00:02 »
Ahogy ígértem:

Nem elérhető edrose

• Adminisztrátor
  • Törzstag
    • Pamacs és penge
« Válasz #367 Dátum: 2012. Április 05. - 20:23:52 »
Hopp, épp az előbb írtam a Mai...-ba, hogy a fejet alulról kellene látni, de a nyél biztos nem Old Type. Nos, itt már minden tiszta: ez egy Old Type fej, de a nyél, az sokkal fiatalabb, mint 1918, mert ez egy ún. fat handle, legkorábban 1938-ból.  ;)
http://pamacsespenge.blog.hu/2010/11/02/kanadai_dagi

Nem elérhető snake

• Törzstag
« Válasz #368 Dátum: 2012. Április 05. - 20:48:24 »
Nekem kutyából is inkább a korcsok tetszenek, akkor helyben is vagyok. :D

Nem elérhető snake

• Törzstag
« Válasz #369 Dátum: 2012. Április 05. - 20:54:28 »
Jut eszembe, akkor minek is hívjam, ha a Maiba akarom beleírni?
Mondjuk a borotválkozáshoz tán a fej jobban kötődik a nyélnél, ezért lehet, hogy indokolt lenne ezek után is ódtájp megnevezést használni. Talán nem ördögtől való...:)

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #370 Dátum: 2012. Április 05. - 20:54:38 »
Lehet, hogy valakinek ez a kombináció jött be a legjobban.
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető edrose

• Adminisztrátor
  • Törzstag
    • Pamacs és penge
« Válasz #371 Dátum: 2012. Április 05. - 21:16:06 »
Na, nincs is ezzel gond semmi, hisz ez így még mindig autentikusabb, mint például az én két Bob-nyeles, Gillette New fejű borotvám.  ;D
Nem is azért írtam, hanem csupán a pontosság kedvéért.  ;)

Nem elérhető snake

• Törzstag
« Válasz #372 Dátum: 2012. Április 06. - 20:32:48 »
Old Type fejbe is Feather pengét! Iszonyat jó a kettő együtt.

Nem elérhető Qttyyy

• Törzstag
« Válasz #373 Dátum: 2012. Április 25. - 18:56:55 »
A minap megjött az új szerzemény, az általam Nr58-nak azonosított Gillette. Némi fogkrémes-fogkefés csiszatolás, polírozás és fertőtlenítés után így néz ki:

Persze, nem álltam meg, hogy ki ne próbáljam rögvest, autentikus Gillette Platinum pengével örömszámba ment a borotválkozás.
"Nem is normális az, ha valaki egy kicsit nem bolond!" VP

Nem elérhető snake

• Törzstag
« Válasz #374 Dátum: 2012. Április 25. - 19:01:24 »
Némi arany beütésű a színe, vagy csak a lámpafény miatt tűnik annak?

És honnan, ha nem titok?

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici