Szerző Téma: Gillette  (Megtekintve 483652 alkalommal)

Nem elérhető Bönek

• Tag
Re:Gillette
« Válasz #435 Dátum: 2012. December 05. - 04:56:52 »
Hurrrrráááááá!

Ma megjött az Ebay-ról beszerzett 1970-ben gyártott Gillettem ;D

http://www.ebay.com/itm/Vtg-Gillette-Black-Beauty-Slim-Safety-Razor-Adjustable-1-9-TTO-W-Case-Near-Mint-/160922376029?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2577b8975d

Már alig várom az első próbát!!!

Nekem is ilyen van, nagyon jó minőségű szerkezet. Nem is szeretnék másikat. Kísérletezgetések eredményeként nálam 5-ösön vált be mindennapi használatra. (Nagyritkán 9-esen, de ott már figyelni kell, mert pontsérülések lehetnek  ;)

Havonta nem árt a zárszerkezetnek néhány csepp fegyverolaj (különben egy idő múlva beállhat a szappanlerakódásoktól).

Használd egészséggel!  ;)

Nem elérhető Karak03

• Törzstag
« Válasz #436 Dátum: 2012. December 05. - 19:44:12 »
Kb 3 hete édesapám nekem adta legénykori borotváját, egy Black Beauty (hosszú nyelű)  :boldog:.
 Azóta többször kipróbáltam de finoman szólva is diszkomfort érzés volt(Gillettee Platinum pengével). Kb mint ha gyaluval borotválkoztam volna, a szőrt nem vitte le rendesen ellenben a a bőrömet szinte felszántotta, plusz pontvérzések(az elő 5 késes borotválkozásom nem járt ennyi sérüléssel). Van valami trükkje vagy sajátossága ennek a típusnak? :nemtom:
" Bárhova mész a bicskádat és a f.....at mindig vidd magaddal
-mert sose tudod mivel kínálnak! "

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #437 Dátum: 2012. December 05. - 20:02:43 »
Ha a borotva nem sérült (nincsen eldeformálódott lemez, működik a mechanika, stb...), akkor a következőket teheted:
Tekerd lejjebb! Lehet, hogy kipróbáltad, lehet, hogy nem, mindenesetre próbáld 1-3-as fokozat környékén.
Használj másik pengét! Próbálgasd többfélével, hátha...
Készítsd elő rendesen az arcod. Nem megsérteni akarlak, tényleg. Legyen a szőr puha, a hab kellően tejszínhabos, ne nyomd, ne szorítsd, stb.
Csak a szőrrel megegyező, vagy oldalirányba használd; a kiborotválás felesleges.
Ha még mindig nem jó, akkor dobj rám egy privátot, megbeszélünk egy korrekt árat.  :crazy:

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #438 Dátum: 2012. December 05. - 20:03:27 »
Ostor, képet kapunk a csodás masináról?
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető Bönek

• Tag
« Válasz #439 Dátum: 2012. December 05. - 21:05:47 »
Karak03: Jól értem: ugyanilyen 1-9-ig állítható borotváról van szó? Mert akkor amit KunEmber mondott. Kezd 1-es beállításon és a gyakorlat megszerzésével haladjál felfelé. Anno és is ezt tettem és 5-nél álltam meg tartósan. Érzésre szerintem kb. a 2-es beállításnál olyan mint egy Gillette Twist (korábban azt használtam).

Penge: Gillette pengét nem használtam (már az új oroszra gondolok), Wilkinson nekem ebben túl "humánusnak" tűnt (bár lehet, Neked éppen ezért inkább az felelne meg), jobban szeretem egy kicsit "harapósabban", így inkább Astra-t szoktam venni. (9es beállításnál ugyan már bármilyen pengével "harap"  ;D

Nem elérhető Karak03

• Törzstag
« Válasz #440 Dátum: 2012. December 05. - 22:26:08 »
Köszönöm a válaszokat!
Hát egy hibát már találtam- mivel én 9-en kezdtem. Valamiért én azt gondoltam, hogy az a leghumánusabb. Az ábrázatomat előkészítettem rendesen, szerintem nem ott lesz a hiba.
" Bárhova mész a bicskádat és a f.....at mindig vidd magaddal
-mert sose tudod mivel kínálnak! "

Nem elérhető Bubu

• Törzstag
« Válasz #441 Dátum: 2012. December 06. - 18:07:57 »
Egy ilyesmi lapult az apósom szekrényében. Szép, megkímélt állapotban.

Gillette Parat, csak mindenhol (dobozon és készüléken) Made in England felirattal.
Pedig elvileg a Parat modellt a németek gyártották. Made in Germany felirattal vagy felirat nélkül kerültek forgalomba.

Ehhez a korábbi hsz.-hoz kiegészítés,csak hogy még tisztább(vagy bonyolultabb  ;D)legyen a kép:

http://badgerandblade.com/vb/showthread.php/28498-British-Rocket-German-edition
                                                 és
http://badgerandblade.com/vb/showthread.php/32886-3-Rocket%B4s?highlight=rocket%B4s
Baa baa black sheep, have you any wool? Yes Sir, yes Sir, three shaves full.

Nem elérhető cinege

• Új tag
  • *
« Válasz #442 Dátum: 2012. December 11. - 11:07:02 »
Sziasztok!

Még új vagyok, nemrég vettettem bele magam a hagyományos borotválkozásba eddig több kevesebb sikerrel illetve napról napra haladok a tökéletes borotválkozás felé feltéve ha létezik ilyen. Imádom a régi dolgokat felújítani mindenbe belekontárkodni ugyh remélem itt talán van olyan ember akinek ez érdekes mert otthon egyszerűen csak hülyének néznek. Nemrég szereztem egy flare tip gillette super speed-et
és gondoltam megpróbálom felújítani persze ez inkább csak kísérlet mert a nagy karcokat sérüléseket senki nem tudja eltüntetni sajnos de gondoltam a felületkezelést megpróbálom. Nagyon megtetszett a razoremporium szolgáltatása h felújítják az ember borotváját. Gondoltam megpróbálom otthon (itt megjegyzem h amit leírok az csak a saját tapasztalatom, nem értek hozzá ugyh minden megjegyzést kritikát meghalgatok). Sajnos a polírozógépem(ami kis tárgyakat rezget) még nincs kész de már a galvánfürdőm a nikkel bevonat felvételéhez megvan meglátjuk mi sül ki belöle. Itt egy kép a borotváról amiről fordítottt eljárással leszedtem a hiányos nikkel bevonatot. Majd mutatok képet az eljárásról meg a végeredményről ha valakit érdekel.

A kép beszúrást nézzétek el nekem talán idővel belejövök.

Sziasztok!

szerk: A kép javítva
« Utoljára szerkesztve: 2012. December 11. - 11:18:33 írta SicTransit »

Nem elérhető cinege

• Új tag
  • *
« Válasz #443 Dátum: 2012. December 11. - 11:25:40 »
Az a baj h nagyon mélyek benne a karcok illetve nagyon mély sérülések vannak rajta amikkel nem tudok mit csinálni:(

Nem elérhető cinege

• Új tag
  • *
« Válasz #444 Dátum: 2012. December 11. - 11:40:48 »
Persze nem az a gond még alkottam rajta korongal csak televan ilyen lejtésből származó csorbulásokkal sajnos.

Nem elérhető cinege

• Új tag
  • *
« Válasz #445 Dátum: 2012. December 11. - 11:45:15 »
Még dolgozok egy olyan rázógépen amibe bele lehetne tenni és ott minden részét fel lehetne polírozni.

Nem elérhető cinege

• Új tag
  • *
« Válasz #446 Dátum: 2012. December 11. - 11:54:09 »
sárgaréz és a borotva többi alkatrésze is. Ki lehetne szedni csak nem sok marad utána. Ezért ez a borotva ilyen próbababa sajnos, pedig tetszik csak nagyon megviselt

Nem elérhető cinege

• Új tag
  • *
« Válasz #447 Dátum: 2012. December 11. - 12:01:36 »
Nem is rossz ötlet. Csak az a probléma hogy akkor az egész felületen megvastagszik a réteg habár talán le tudom maszkolni az olyan helyeket ahol ne rakódjon le.Bár így nagyon vastag réteg kéne, egy próbát megér.

Nem elérhető Qttyyy

• Törzstag
« Válasz #448 Dátum: 2012. December 11. - 12:10:22 »
Lehet, hogy hülyeség, de valami spéci forrasztóanyaggal nem lehet feltölteni a mély karcokat? Aztán szintbe csiszolás-rezezés, és nikkelezés?
"Nem is normális az, ha valaki egy kicsit nem bolond!" VP

Nem elérhető cinege

• Új tag
  • *
« Válasz #449 Dátum: 2012. December 11. - 12:13:52 »
Erről megkérdezem majd a technológia tanáromat ő nagyon benne van az ilyenekben.

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici