Szerző Téma: Gillette  (Megtekintve 483679 alkalommal)

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
Re:Gillette
« Válasz #720 Dátum: 2014. Május 18. - 18:16:02 »
Old Type-ot még nem próbáltam, lehet, hogy ideje lenne?  :fejtor:
HW: Razorock Game Changer .084, Ap Shave Co. pamacsok
SW: B&M, Stirling, Tabac

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #721 Dátum: 2014. Május 18. - 19:00:48 »
Nekem az Old Type-ok messze jobban bejövősek, mint bármelyik New.
Nekem is.
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető zenith

• Törzstag
« Válasz #722 Dátum: 2014. Május 18. - 20:03:19 »
Nekem az Old Type-ok messze jobban bejövősek, mint bármelyik New. (New-ból van rövid és hosszú fésűs is.)

New leirásodban több mindent másképp tapasztaltam. Szerintem pld. tök egyforma karakterisztikát produkál a hosszú és rövid fésűs változat.
Csak látszólag különbözőek a penge támasztásban. Oldalról tűnik így. De lényegében egyformák szerintem.
Érzésre más. A fejlemez megegyezik, a szögek is, csak alulról a hosszú fésűs beljebb támasztja a pengét. És - számomra - ezzel valahogyan még jobb... ki érti...
Az OT (rövid fejcsavaros) például kevéssé alapos nekem, mint a Rotbart klón Tabula Rasa - pedig ott is van rokonság... mondhatni testvérek.
Gillette Tech 1951

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
« Válasz #723 Dátum: 2014. Május 18. - 20:04:46 »
Melyik mai borotva van a legközelebb az Old Type-hoz?
Talán a 15c?

Nem elérhető jrabi

• Törzstag
« Válasz #724 Dátum: 2014. Május 18. - 20:33:20 »
Én a herberts-től vásárolt Old Type-al nagyon elégedett vagyok. New fejeset ugyan még nem próbáltam, de ha kicsit kímélni akarom a bőröm, nem az R41-et, vagy a Fatip-et veszem elő, hanem az Old Type-ot. Alapos, kellően agresszív, de az előzőeknél kíméletesebb (számomra!).
"A fájdalom elkerülhetetlen. A szenvedés választás dolga."

Nem elérhető disti

• Új tag
  • *
« Válasz #725 Dátum: 2014. Május 19. - 23:23:02 »
Sziasztok :thumbup:

Szeretnék tapasztalatokat kérni a Gillette Super Speedről, főleg a régi 40' 50' években készült darabok érdekelnének van egy Slim Twistem nem rossz de nem is a kedvencem (pl a Wilkinson Stickytől gyengébben teljesít szerintem)

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
« Válasz #726 Dátum: 2014. Május 20. - 05:53:46 »

Szeretnék tapasztalatokat kérni a Gillette Super Speedről, főleg a régi 40' 50' években készült darabok érdekelnének van egy Slim Twistem nem rossz de nem is a kedvencem (pl a Wilkinson Stickytől gyengébben teljesít szerintem)

Jó hát a Twist ( tegyem hozzá személyes kötődésem végett állandóan piedesztállon van nállam) egy nép borotva. Olcsón, de jól előállított készülék.
Az ss és a sticky más osztályban harcolt.

Ma se szabad a borotvákat minden szempont figyelembevétele nélkűl hasonlítgatni, mégis megtesszük, én is.
- És ha… fizetést ajánlanék, hogy dolgozzon?
– Engem nem lehet megvesztegetni.

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #727 Dátum: 2014. Május 20. - 07:44:38 »
A 3 említett készülék közül szerintem magasan a SS a legjobb!
Alapos de kíméletes, tökéletes volt mind, amit próbáltam.
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető Forri

• Törzstag
« Válasz #728 Dátum: 2014. Május 20. - 08:14:51 »
Csak hogy megzavarjalak: Szerintem egy Tech-et szerezz be inkább(vagy Lord L5) . :) Azt követi nálam a Twist, majd a SS. Persze ez csak személyes vélemény. :)
Jó borotva, szép borotva a SS, de én csak pici borostára tudtam használni. Mondhatni nekem túl kíméletes volt.
(szerintem)

Nem elérhető disti

• Új tag
  • *
« Válasz #729 Dátum: 2014. Május 21. - 22:21:27 »
Köszönöm szépen a véleményeket mindenkinek, :sör:

Nem elérhető Marcselló

• Törzstag
« Válasz #730 Dátum: 2014. Május 22. - 16:35:09 »
Üdvözletem!

Tegnap megszereltem a Gillettemet, most már tökéletesen nyitódik és zár, csak egy fogó kellett hozzá.  :hurra: Viszont észrevettem pár furcsaságot, ami nem a Super Speed-re utal, hanem a Rocket-re (Brit ). A meghatározásban segített ez az oldal is. Belövök pár képet, hogy szerintetek is Rocket-em van-e. :D

Brit. pat. 694093

Remélem ti is megerősítetek benne. Szép napot! :)
Éles pengét, bő habot!

"Some snakes have venom but humans have guns, knives and bombs.. Think a while and decide which you should be afraid of..."

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
« Válasz #731 Dátum: 2014. Május 22. - 16:45:01 »
hát ha ezt a képet veszem alapul, akkor igen:

- És ha… fizetést ajánlanék, hogy dolgozzon?
– Engem nem lehet megvesztegetni.

Nem elérhető Marcselló

• Törzstag
« Válasz #732 Dátum: 2014. Május 22. - 18:06:45 »
Köszönöm, hogy megerősítettél benne.  :handshake: ;D
Éles pengét, bő habot!

"Some snakes have venom but humans have guns, knives and bombs.. Think a while and decide which you should be afraid of..."

Nem elérhető Marcselló

• Törzstag
« Válasz #733 Dátum: 2014. Június 03. - 16:03:55 »
Üdv, megint én...  :futyul:

Jobban szemügyre véve az előző cikket, kicsit alaposabban átnéztem a Gillettemet, találtam rajta a fej alatt halványan, de kivehető a II-es jelzés, ami Brit Gillette Parat-ra utal, nem Rocketre. Továbbá a Rocketnek a tekerős része egy hangyányit vastagabb mint a szár vastagsága, ha kitekerjük. A Paratnál ez egyenletes. Mint az enyémnek.  Azt mondja az írója, hogy;
 "#2:This version of a Rocket is commonly known as a “Parat”. The name Parat comes from a German advertisement describing the razor as an aparat or apparatus. These were made in England if so marked under head or made in Germany if there is no stamp of origin. The best way to tell if you have a Rocket or Parat is to open the doors, if the knob is the same size as the handle it is a Parat, if the knob is slightly larger it is a Rocket. These say Brit. Pat. 694093 in the blade tray and have the II mark under head, 61 grams."
Ebből a lényeg: The best way to tell if you have a Rocket or Parat is to open the doors, if the knob is the same size as the handle it is a Parat, if the knob is slightly larger it is a Rocket.

Ezt csak azért írtam le, hogy ha valaki belefut egy ilyen borotvába, mint ez, akkor könnyebben meg tudja különböztetni. Volt ez már Super Speed, Rocket, most meg Parat. Francért ilyen melós ez a borotva..  :crazy:

További kellemes napot, üdv!  :hat:
Éles pengét, bő habot!

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
« Válasz #734 Dátum: 2014. Június 03. - 19:24:45 »
Tökmindegy, hogy nevezzük, nagyon jó borotva  :thumbup:

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici