Üdv, megint én...
Jobban szemügyre véve az előző cikket, kicsit alaposabban átnéztem a Gillettemet, találtam rajta a fej alatt halványan, de kivehető a II-es jelzés, ami Brit Gillette Parat-ra utal, nem Rocketre. Továbbá a Rocketnek a tekerős része egy hangyányit vastagabb mint a szár vastagsága, ha kitekerjük. A Paratnál ez egyenletes. Mint az enyémnek. Azt mondja az írója, hogy;
"#2:This version of a Rocket is commonly known as a “Parat”. The name Parat comes from a German advertisement describing the razor as an aparat or apparatus. These were made in England if so marked under head or made in Germany if there is no stamp of origin. The best way to tell if you have a Rocket or Parat is to open the doors, if the knob is the same size as the handle it is a Parat, if the knob is slightly larger it is a Rocket. These say Brit. Pat. 694093 in the blade tray and have the II mark under head, 61 grams."Ebből a lényeg:
The best way to tell if you have a Rocket or Parat is to open the doors, if the knob is the same size as the handle it is a Parat, if the knob is slightly larger it is a Rocket.Ezt csak azért írtam le, hogy ha valaki belefut egy ilyen borotvába, mint ez, akkor könnyebben meg tudja különböztetni. Volt ez már Super Speed, Rocket, most meg Parat. Francért ilyen melós ez a borotva..
További kellemes napot, üdv!