Szerző Téma: Gillette  (Megtekintve 484094 alkalommal)

Nem elérhető nork

• Törzstag
Re:Gillette
« Válasz #855 Dátum: 2015. Október 21. - 08:51:09 »
Ez már foszlott, ahogy leszedtem. A feliratos és a nyelet tartó fán lévő darab volt csak jó állapotban. ez végig ragasztva van egy nagyon egyszerű módszerrel: kétoldalú ragasztóval. Gyorsan, egyszerűen, pontosan és könnyen lehet vele dolgozni. Ha szőnyeg leragasztásához jó, akkor valszeg ide is megteszi. Az egész doboz förtelem állapotú volt, kb. 5 óra ment el vele.

Nem elérhető Horatio Luro

• Törzstag
« Válasz #856 Dátum: 2015. Október 21. - 09:37:21 »
Ami meg törékeny, pláne ha 60-80 éves.

Nem elérhető nork

• Törzstag
« Válasz #857 Dátum: 2015. Október 21. - 12:21:36 »
Tehát a jelenleg nálam lévő LC-bal tudom összehasonlítani a két fejet.
A fejeken az egyetlen lényeges különbség a pengetartó lemez felsőrészén van. Oldalról nézve (1. kép), középről a széle felé indulva a lefelé eső ív más és a letörés is előbb kezdődik egy kicsivel a britnél. A pengét betöltve és az ujjamon végighúzva nem érzek különbséget, de borotválkozás közben még mindig nem próbáltam. Márpedig a puding próbája... ugye.
A brit alaplemez egy picikét keskenyebb és a fogak picikét rövidebbek, kevésbé lógnak le. A fogak picit vaskosabbak a britnél. Szóval van különbség, bár első nézésre iciri-piciri.
A leszorító lemez lényegében ugyanaz a méret.
A többi a képeken:

Nem elérhető nork

• Törzstag
« Válasz #858 Dátum: 2015. Október 21. - 12:25:16 »
Egy kimaradt:

Nem elérhető atteeharp

• Törzstag
« Válasz #859 Dátum: 2015. Október 21. - 12:33:13 »
Ez első kép alapján kérdezném, hogy a penge emiatt más szögben áll benne?

A jobb oldali nyele súlyilag ugyanolyan mint a ball-end?

Nem elérhető nork

• Törzstag
« Válasz #860 Dátum: 2015. Október 21. - 13:35:52 »
Egy kicsit meredekebb a szög, de tényleg csak kicsit. Ehhez hozzávéve a kicsit keskenyebb alaplapot sztem kb. azonos lesz a "fogásmélység".
Képtelen voltam jó fotókat csinálni, ezek a legjobbak:

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
« Válasz #861 Dátum: 2015. Október 21. - 13:57:01 »
Szerintem az élszöge közel azonos így a fotók alapján szögmérőzve.
- És ha… fizetést ajánlanék, hogy dolgozzon?
– Engem nem lehet megvesztegetni.

Nem elérhető zenith

• Törzstag
« Válasz #862 Dátum: 2015. Október 21. - 14:04:25 »
Igen, nagyon hasonlóak. És szerintem a brit verzió igényesebb.
Gillette Tech 1951

Nem elérhető nork

• Törzstag
« Válasz #863 Dátum: 2015. Október 21. - 14:56:36 »
Ááá, a másik is a megszokott jó kis Gillette minőség csak már kopott szegényke. Egyébként sokkal jobban néz ki élőben. A fotó minden kis apróságot felnagyít. Én ezeket a karcokat már alig látom. Igaz, a húszas éveimet már régebben elhagytam...
Brutál szar állapotban került hozzám, egy fél napig tisztogattam. Ezen a nyélen is van hajszálrepedés, de még nem vált el a nyaktól, lehet bátran csavargatni.  A fej szerkezetileg hibátlan, nem hajlott, törött, stb.
A britet is sokat használták, látszik az egyetlen kopásból, amikor kicsavarom az alját. Belül 1mm széles kopás van a csavargatástól. Egyébként újszerű.

A nyelet nem tudom külön lemérni, de a brit súlyközéppontja fél centivel közelebb van a fejhez és a nyele is rövidebb pár milliméterrel.

Nem elérhető zenith

• Törzstag
« Válasz #864 Dátum: 2015. Október 21. - 15:34:57 »
Ááá, a másik is a megszokott jó kis Gillette minőség csak már kopott szegényke. Egyébként sokkal jobban néz ki élőben. A fotó minden kis apróságot felnagyít. Én ezeket a karcokat már alig látom. Igaz, a húszas éveimet már régebben elhagytam...
Brutál szar állapotban került hozzám, egy fél napig tisztogattam. Ezen a nyélen is van hajszálrepedés, de még nem vált el a nyaktól, lehet bátran csavargatni.  A fej szerkezetileg hibátlan, nem hajlott, törött, stb.
A britet is sokat használták, látszik az egyetlen kopásból, amikor kicsavarom az alját. Belül 1mm széles kopás van a csavargatástól. Egyébként újszerű.

A nyelet nem tudom külön lemérni, de a brit súlyközéppontja fél centivel közelebb van a fejhez és a nyele is rövidebb pár milliméterrel.
A kopás jól mutatja egyébként a minőséget, a briten ami tetszik:
Vastag krómozás
Tartós, erős nyélkidolgozás, ők ezt a fajta húzott ball-end nyelet azt hiszem nem használták, mint az amcsik
Az alaplemez nem a sima egy lemezből sajtolt, hanem szerintem mart lehet, mindenesetre alul a simább kidolgozás, nem a sima negatív profil látszik.
Gillette Tech 1951

Nem elérhető nork

• Törzstag
« Válasz #865 Dátum: 2015. Október 21. - 16:13:22 »
Hát a brit az csocsiragyi, az már biztos.
Függetlenül attól, hogy általában mennyire kopnak, ennek a gömbvégűnek nekiestek durva papírral. Szerencsére le is állt vele az illető, de a nyoma már benne van. Kb. 80-as papír, de minimum 120-as lehetett... plusz vastagon olajos és poros volt. Talán valami szerszámosládában pihenhetett.

Nem elérhető atteeharp

• Törzstag
« Válasz #866 Dátum: 2015. Október 22. - 11:49:20 »
Ezeket amúgy ti merről szerzitek be? E(vil)bay?
Bár most épp máson kattogok, de szívesen lőnék idővel egy New fejet.
Sajnos ott elég drágán megy minden ilyesmi ahogy néztem.
Amúgy mi ezeknek a reális piaci értéke? (egyáltalán meg lehet ilyet határozni?) Vagy induljak ki zenith frissen eladott New szettjéből?

Nem elérhető nork

• Törzstag
« Válasz #867 Dátum: 2015. Október 22. - 13:48:30 »
Én ebay-en vadászgatok. Ki lehet fogni ezt-azt. Az ár állapotfüggő (általában) és persze kérdés, hogy neked mi mennyit ér.

Nem elérhető nork

• Törzstag
« Válasz #868 Dátum: 2015. Október 22. - 13:50:45 »
A fenti két típussal nincs tele a piac, de mint mondtam ki lehet fogni... :-)

Nem elérhető zenith

• Törzstag
« Válasz #869 Dátum: 2015. Október 22. - 19:44:25 »
Ezeket amúgy ti merről szerzitek be? E(vil)bay?
Bár most épp máson kattogok, de szívesen lőnék idővel egy New fejet.
Sajnos ott elég drágán megy minden ilyesmi ahogy néztem.
Amúgy mi ezeknek a reális piaci értéke? (egyáltalán meg lehet ilyet határozni?) Vagy induljak ki zenith frissen eladott New szettjéből?
Két gond szokott lenni: jó NEW jó áron általában az USA környékén van, ahonnan drága a posta. És van UK, ahol viszont kevesebb, és drága. Illetve UK-ből lehet a lenti, sajátosan angol Gillette-eket beszerezni, csak onnan meg sokan nem postáznak ide...
Gillette Tech 1951

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici