Szerző Téma: Módszerekkel, technikával kapcsolatos kérdések  (Megtekintve 280667 alkalommal)

Nem elérhető Takuun

 • Törzstag
 • *****
 • Hozzászólások: 679
Re:Módszerekkel, technikával kapcsolatos kérdések
« Válasz #1530 Dátum: 2019. Augusztus 12. - 09:35:48 »
Egyrészt váltottam szappanról, krémre, másrészt most 1 nappal később borotválkoztam vagyis a harmadik napon. Az eredmény tökéletes. nincs irritáció, szinte BBS az eredmény. Úgy látszik az én extrém elfekvő szőrszálaimnak és érzékeny bőrömnek kell a krém és a 3 nap. Naponta nem tudok borotválkozni, időm sem engedi, ezért átálltam arra, hogy 2 naponta borotválkozok, de most úgy néz ki, hogy lehet a 3 naponta lesz a jó. Ennyi időn után elég hosszú ahhoz, hogy ne feküdjön olyan laposan a szőr. Sokkal jobb volt a szeánsz, nem tartott túl sokáig sem, a bőröm sem fáj, tényleg kellemes volt ez most  :hurra:
A reggeli borotválkozás voltaképpen egy próba, mely az ember naprakészségének vizsgája.

Nem elérhető kezdőmókus

 • Törzstag
 • *****
 • Hozzászólások: 2041
Re:Módszerekkel, technikával kapcsolatos kérdések
« Válasz #1531 Dátum: 2019. Augusztus 12. - 13:17:36 »
Örülök, hogy jó eredményt kaptál! Szerintem ha hagyod regenerálódni az arcodat, pl azzal hogy folytatod amit most csinálsz 2-3 hónapig, akkor később akár kétnaponta is próbálkozhatsz (ha akarsz). Néha kell egy kis idő a bőrnek.

Melyik krém?

Nem elérhető Takuun

 • Törzstag
 • *****
 • Hozzászólások: 679
Re:Módszerekkel, technikával kapcsolatos kérdések
« Válasz #1532 Dátum: 2019. Augusztus 13. - 13:18:28 »
Zöld Proraso krém volt. Az eddigi 2,5 éves tapasztalatom a Prorasokkal, hogy a krémjei jobbak, mint a szappanjaik, de nem kiemelkedőek. Olyan erős JÓ kategória.

Amúgy nem először tapasztaltam, hogy a krémekkel jobb eredményt érek el, nem bántják úgy a bőröm,mint a szappanok.
A reggeli borotválkozás voltaképpen egy próba, mely az ember naprakészségének vizsgája.

Nem elérhető Monk

 • Új tag
 • *
 • Hozzászólások: 29
Re:Módszerekkel, technikával kapcsolatos kérdések
« Válasz #1533 Dátum: 2019. Augusztus 25. - 14:44:54 »
próbáld ki a többit. főleg a kék tipus nagyon hidratálja a bőrt aloe vera és E vitaminnal.
A zöld engem nagyon szárított.

Nem elérhető xBaller

 • Új tag
 • *
 • Hozzászólások: 14
Re:Módszerekkel, technikával kapcsolatos kérdések
« Válasz #1534 Dátum: 2022. Augusztus 31. - 20:00:31 »
Sziasztok!
Sajnos nekem úgy alakult hogy az eddigi 28 évem alatt egyszer nem halottam a hagyományos borotváról, mint olyanról. Kb. 12 éve folyamatosan szenvedek minden borotválkozásom alkalmával. Nem vált be sem a villany, sem a sokpengések. Folyamatos fájdalommal és pirosodással járt. A minap viszont jött velem szembe a témáról egy videó. Megtetszett, ezért azt mondtam hajrá! Kezdésnek egy King-C-Gilette eszközt választottam, valamilyen szintetikus pamacsot, pár különböző pengét, Proraso fehér borotva szappant valamint egy pre shave szintén fehér Proraso. A Bluedeard Revenge timsót kihagytam.

Egy hosszú munkanap után egy forró fürdő végén úgy éreztem itt az idő, és már minden eszközöm meg van, használatra kész!

Minden eddigi tudásomat (amit eddig különböző videókból, valamint tőletek) összeszedve előkészültem. Bekentem a Pre shave krémmel az arcom, majd nekiestem. Nagyon furcsa volt, hogy ott maszatolok egy műanyag dobozban olyan cucc felett amiről azt sem tudtam hogy fog működni, és az azt követő arcra felhelyezés…

Olyan más volt. Kellemetlenül furcsa, de kellemes érzés. Az illata pedig olyan különleges volt. Összekészítettem hát az “eszközt”, vettem egy mély levegőt, majd belevágtam. Mákomra nem az arcomba és nem is a szőrbe, hanem a levegőbe. Őszintén megmondom, tartottam tőle és előjött belőlem a fogorvosi félelem. Új réteget kentem fel és megpróbáltam mégegyszer. Egy lassú, apró mozdulattal. Nem is fogtam fel mi történt, a szőr a habbal együtt eltűnt és elkapott egy kellemes megnyugvás, hogy így tovább! Miután az első körnek sikeresen véget ért csak álltam ledöbbenve a tükör előtt. Sem egy karc sem piros nyak. Amit rólam ugyan is tudni kell hogy cseszett rossz minőségű szőrzetem van egy nagyon érzékeny, mindenre kipattogzó nyakbőrrel.

Itt viszont igen lelkes lettem, egy anyajegyem van, és bele is kaptam, ezzel is jelezve hogy azért ne fejjel a falnak. Timsóval csillapítottam és okulva folytattam tovább a műveletet. Sem karcolás sem vágás nem lett több. Majd jött a 3. kör, amit aztán ügyetlenségemnek hála újra is kezdtem.

És az eredmény: nem azt mondom hogy a világ legszebb borotválkozása volt, így utólag érzem hogy legközelebb hol kell jobban figyelni. De mégis csak jobb, mint eddig bármikor. Az összes eszközömet mérgembe kukába dobtam mert egy túrót nem érnek. Nem szép, mert marad 1-2 kitapintható folt és ott volt a karc is de rohadtul megérte!! A végén összeszedtem és eltakarítottam a kis cuccaimat, előtte lekezeltem a Pre Shave balzsammal az arcom, mert sok helyen írták, hogy használható előtt és után egyaránt.

Férfiasan bevallom az első alkalom kb 35 perc volt. De ezt az időt a villany gépem is igényelte, valamint ennél nekem eddig több volt a cserélhető fejes borotvámmal. És hogy miért vagyok itt? Mert szeretném Nektek megköszönni, hogy ebbe bele tudtam fogni! Szóval köszönöm szépen mindenkinek!

Nem elérhető Warper

 • Tag
 • ***
 • Hozzászólások: 71
Re:Módszerekkel, technikával kapcsolatos kérdések
« Válasz #1535 Dátum: 2022. Augusztus 31. - 22:23:34 »
És az eredmény: nem azt mondom hogy a világ legszebb borotválkozása volt, így utólag érzem hogy legközelebb hol kell jobban figyelni. De mégis csak jobb, mint eddig bármikor.

Hajrá, csak így tovább! :) Majd kitapasztalod, hogy neked mi működik. Nekem az a tapasztalatom, hogy felesleges a túlzott tökéletességet keresni, az csak az irritáció melegágya. A szőr meg úgyis kinő újra.

Férfiasan bevallom az első alkalom kb 35 perc volt. De ezt az időt a villany gépem is igényelte, valamint ennél nekem eddig több volt a cserélhető fejes borotvámmal.
Az az idő csak a tiéd, és az jár.  Majd ahogy közeledsz a 40 felé, egyre inkább igényelni is fogod. Nincs is ezzel baj mindaddig, amíg nem használod rá a "szeánsz" kifejezést (az olyan, mint amikor a kismamák pocaklakóznak, brr...)  ;D  Bár itt az "ápoltak" között elfogadott :crazy:

Nem elérhető xBaller

 • Új tag
 • *
 • Hozzászólások: 14
Re:Módszerekkel, technikával kapcsolatos kérdések
« Válasz #1536 Dátum: 2022. Szeptember 02. - 18:29:52 »
Hát a “szeánsz” azért egy erős elnevezés, de hobbiként szívesen fogok rá hivatkozni 😅. Az idő az nem számít, mert olyan rossz a szőröm van, hogy a villanyt nem győztem takarítani, a sokpengést meg három húzással dugítottam el. Viszont a Proraso termékeivel érzem hogy nem lőttem mellé. És még az illata is tetszik ☺️

Nem elérhető Reinwald

 • Új tag
 • *
 • Hozzászólások: 19
Re:Módszerekkel, technikával kapcsolatos kérdések
« Válasz #1537 Dátum: 2022. Szeptember 02. - 22:34:58 »
...
Férfiasan bevallom az első alkalom kb 35 perc volt. De ezt az időt a villany gépem is igényelte, valamint ennél nekem eddig több volt a cserélhető fejes borotvámmal. És hogy miért vagyok itt? Mert szeretném Nektek megköszönni, hogy ebbe bele tudtam fogni! Szóval köszönöm szépen mindenkinek!

35 perc? Gyors vagy. Nekem az első alkalom -shavettel- kb egy és negyed óra volt. Úgy kb a tizedik alkalommal ment le 45 perc alá. ;D

Most időben már nincs különbség, kb 20 perc shavettel, késsel, DE-el is, de kényelmesen, kapkodás nélkül. Szeretem megadni a módját, nem csak túl lenni rajta. És ebben a hagyományos borotválkozásban -számomra- nem csak az a jó, hogy jobb eredményt ad, hanem hogy egy kellemes élménnyé tette a borotválkozást. Ami előtte évtizedeken keresztül egy szükséges rossz volt az életemben, és próbáltam megúszni amennyire lehetett, az teljesen átfordult, és most kifejezetten szeretek borotválkozni.

Biztos lesz pár alkalom, ami nem sikerül jól, megvágod magad vagy ilyesmi, de ez ne vegye el a kedved. Kell egy kis idő, mire kitapasztalod hogy mi a neked megfelelő cucc vagy módszer, de megéri.


Nem elérhető xBaller

 • Új tag
 • *
 • Hozzászólások: 14
Re:Módszerekkel, technikával kapcsolatos kérdések
« Válasz #1538 Dátum: 2022. Szeptember 06. - 19:07:06 »
Konklúzió az első hét után.

Kezdeti nehézségeim és ügyetlenségeim kezdenek eltűnni. A King C Gilette első pengéjét már nem tudtam tovább használni, az 5-ik alkalom után éreztem, lezárult a kapcsolatunk. Teljesen meg voltam elégedve vele, és fogom még használni későbbiekben is. De sajnos ahol vettem a készüléket, nem volt nagy választék egyéb pengékből, csak Blue Beards és Mühle. De mivel sok helyen olvasok jókat a Lord és Astra pengéiről, így úgy döntöttem, hogy ezeket is ki akarom próbálni a későbbiekben.

Első körben, amin kezdek változást érezni, az a benőtt szőrszálak fogyatkozása. Nekem kb millió volt eddig a nyakamon, azóta már a területük lecsökkent. Olvastam róla, hogy ez nem azonnal, de hosszú távon tovább is tud csökkenni. Aztán a borotva szappan (Proraso White), az valami zseniális. Én még az illatát is nagyon szeretem :). Ugyan ez igaz a Pre-Shavere is, bár én azt egy kicsit másképpen használom. Zuhanyzás előtt, az első kávé és cigaretta után szoktam felvinni, különös tekintettel a nyakamra egy kicsit vastagabb rétegben (nem mintha olyan sok kellene belőle). Zuhi után már kellően puhának érzem a nyaksörényem is.

Mivel az eredmény engem meggyőzött hogy jól döntöttem, így sajnos szeretnék beszélni egy kicsit az anyagiakról is...
King C Gilette borotva: 4090 Ft (készülék+5 db penge)
WILKINSON Vintage Edition pamacs: 2 990 Ft
Proraso White szappan: 1990 Ft
Proraso Pre Shave krém: 3090 Ft
BlueBeards Revenge timsó: 2990 Ft
BlueBeards Revenge penge: 1490 Ft (10 db, 149 Ft/db)
Mühle borotva penge: 1390 Ft (10 db, 139 Ft/db)
Ez így összesen: 18030 Ft.
DE, készülékkel meg vagyok elégedve, és egy ideig még biztos nem akarok neki testvért venni, az "eszköz" pedig eléggé tömör anyagnak tűnik ahhoz, hogy ne kelljen 5 percenként cserélgetni. A pamacs ha csak egy fél évig bírja, akkor már rossz szavaam nem lesz hozzá. Timsó, az ahogy elnéztem egy életre elég.... :D. Szappan, ezekról azt hallottam sokáig bírják, egy hét után még olyan mintha bele se nyúltam volna. Pengék: kérdéses, de ha egy hétig (nekem kb 5 alkalom) bírja még akkor sem vészes, mert egy fél évre elegendő van belőle.
Ez az összeg persze nem hiényzik a költségvetésemből, nyugodt szívvel dobtam ki erre a próbára, melynek kifizetődött az eredménye és ahogy említettem egy hobbival is gazdagabb lettem. Már nem idegeskedek az időn sem, mert megtanultam beosztani, és jól is esik minnél több időt ott tölteni. Valamint egy olyan tapasztalatokkal is gazdagodtam, melyek a személyiségemhez is hozzá adódtak, türelmesebb lettem :).

Nem elérhető zenith

 • Törzstag
 • *****
 • Hozzászólások: 1492
Re:Módszerekkel, technikával kapcsolatos kérdések
« Válasz #1539 Dátum: 2022. Szeptember 06. - 20:17:16 »
Mivel az eredmény engem meggyőzött hogy jól döntöttem, így sajnos szeretnék beszélni egy kicsit az anyagiakról is...
King C Gilette borotva: 4090 Ft (készülék+5 db penge)
WILKINSON Vintage Edition pamacs: 2 990 Ft
Proraso White szappan: 1990 Ft
Proraso Pre Shave krém: 3090 Ft
BlueBeards Revenge timsó: 2990 Ft
BlueBeards Revenge penge: 1490 Ft (10 db, 149 Ft/db)
Mühle borotva penge: 1390 Ft (10 db, 139 Ft/db)


És ha majd megtapasztalod az Astra pengéket 300-ért...! :) (Ötös csomag 300...)
Gillette Tech 1951

Nem elérhető Forri

 • Törzstag
 • *****
 • Hozzászólások: 2021
Re:Módszerekkel, technikával kapcsolatos kérdések
« Válasz #1540 Dátum: 2022. Szeptember 07. - 08:48:52 »

És ha majd megtapasztalod az Astra pengéket 300-ért...! :) (Ötös csomag 300...)

 :+1:

Előbb vagy utóbb a legtöbben a zöld astránál horgonyoznak le.  :sör:
(szerintem)

Nem elérhető viktor.co.jp

 • Törzstag
 • *****
 • Hozzászólások: 143
Re:Módszerekkel, technikával kapcsolatos kérdések
« Válasz #1541 Dátum: 2022. Szeptember 07. - 09:23:23 »

És ha majd megtapasztalod az Astra pengéket 300-ért...! :) (Ötös csomag 300...)

 :+1:

Előbb vagy utóbb a legtöbben a zöld astránál horgonyoznak le.  :sör:

Nagyon jó penge szerintem is a zöld astra!  :2thumbup:
Lassan egy éve használok DE borotvát, vettem ~50 féle pengét és azokat próbálgatom a 2 készülékemben. ( Yaqi DLC, Mühle R41 )
Egy darabig még elleszek velük, kísérletezgetek  ;D
"30 degrees, a light touch, let the razor do all the work, gentlemen."

Nem elérhető xBaller

 • Új tag
 • *
 • Hozzászólások: 14
Re:Módszerekkel, technikával kapcsolatos kérdések
« Válasz #1542 Dátum: 2022. Szeptember 09. - 19:16:43 »
Nem zárkóztam el a felvetés elől :D gyakorlatilag még annyira az elején vagyok :) de akkor van egy olyan kérdésem az Astrával kapcsolatban, hogy van e érdemi külömbség a lézeres és a tintával jelölt pengék között?

Nem elérhető Warper

 • Tag
 • ***
 • Hozzászólások: 71
Re:Módszerekkel, technikával kapcsolatos kérdések
« Válasz #1543 Dátum: 2022. Szeptember 11. - 21:29:56 »
van egy olyan kérdésem az Astrával kapcsolatban, hogy van e érdemi külömbség a lézeres és a tintával jelölt pengék között?

https://www.youtube.com/watch?v=FVcJ3WayzRw
A gyártó hivatalos válasza szerint nincs különbség, csak a külső megjelenést érinti.

Saját tapasztalatom szerint ugyanolyan jó mindkettő. Állítólag régebben volt egy széria Magyarországon is, amiben kicsit több volt a selejtes darab,  én nem tapasztaltam problémát.

Ja, és az ára - ha csak egy ötös csomagot veszel, akkor nagyjából mindegy (nálunk az offline boltban 170 körül láttam), de mielőtt nagy tételben megvennéd, nézz körül neten, pl.
https://www.elemnagyker.hu/ASTRA-PLATINUM-hagyomanyos-penge-zold-5-db/csomag
https://www.kamraellato.hu/Astra-superior-platinu-penge-20db


Nem elérhető Forri

 • Törzstag
 • *****
 • Hozzászólások: 2021
Re:Módszerekkel, technikával kapcsolatos kérdések
« Válasz #1544 Dátum: 2022. Szeptember 13. - 15:05:53 »
nálunk az offline boltban 170 körül láttam

Ezt mikor láttad? Én már 350-ért látom a helyi kínaiban :)

A belinkelt webshopokból rendelt már valaki? Mert nem igazán egyértelmű, hogy a darabár az 5-ös csomagot jelöl-e, vagy egy darab penge árát.
(szerintem)

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

 

iddaa net geciktirici