Szerző Téma: Módszerekkel, technikával kapcsolatos kérdések  (Megtekintve 286440 alkalommal)

Nem elérhető mano66

 • Törzstag
 • *****
 • Hozzászólások: 184
Re:Módszerekkel, technikával kapcsolatos kérdések
« Válasz #1545 Dátum: 2022. Szeptember 14. - 02:21:29 »
Ha jobban megnézed az oldalakat akkor nem kérdezel ilyet.
Az elemnagykernél 5db/csomag (5db penge).
A kamraellátónál pedig 20db 5db-os csomag az ár (100db penge).
Régebben mind a két oldal ajánlott vételi hely volt. Már amikor kapható náluk a zöld Astra.
RazoRock Game Changer .84-P . RazoRock Silver 400 Plissoft Noir szintetkus borotvapamacs.

Nem elérhető Takuun

 • Törzstag
 • *****
 • Hozzászólások: 679
Re:Módszerekkel, technikával kapcsolatos kérdések
« Válasz #1546 Dátum: 2022. Szeptember 15. - 16:37:53 »
Ebből a boltból rendeltem egyik nap, másnap már átvehető volt személyesen a budapesti Lottózóban, tegnap vettem át, használni még nem használtam. Ajánlott, nem először vettem tőlük az elmúlt 5 évben.

https://www.elemnagyker.hu/ASTRA-PLATINUM-hagyomanyos-penge-zold-5-db/csomag
nálunk az offline boltban 170 körül láttam

Ezt mikor láttad? Én már 350-ért látom a helyi kínaiban :)

A belinkelt webshopokból rendelt már valaki? Mert nem igazán egyértelmű, hogy a darabár az 5-ös csomagot jelöl-e, vagy egy darab penge árát.
A reggeli borotválkozás voltaképpen egy próba, mely az ember naprakészségének vizsgája.

Nem elérhető Forri

 • Törzstag
 • *****
 • Hozzászólások: 2021
Re:Módszerekkel, technikával kapcsolatos kérdések
« Válasz #1547 Dátum: 2022. Szeptember 16. - 09:48:35 »
Én is pont most rendeltem ugyaninnen, nehogy hirtelen rájöjjenek milyen olcsón adják.  ;D
Vidékre nettó 5000 Ft felett kell rendelni, de még szállítási költséggel együtt is megéri.
(szerintem)

Nem elérhető Warper

 • Tag
 • ***
 • Hozzászólások: 71
Re:Módszerekkel, technikával kapcsolatos kérdések
« Válasz #1548 Dátum: 2022. Szeptember 20. - 09:46:21 »
nálunk az offline boltban 170 körül láttam

Ezt mikor láttad? Én már 350-ért látom a helyi kínaiban :)


Tegnap néztem megint a helyi Híd ABC-ben, már itt is drágult 199-re, bár ez még vállalható ár.
De közben látom, hogy rendeltél nagy tételben, szerintem is úgy érdemes. :)

Nem elérhető zohan

 • Új tag
 • *
 • Hozzászólások: 25
Re:Módszerekkel, technikával kapcsolatos kérdések
« Válasz #1549 Dátum: 2022. Szeptember 20. - 22:26:50 »
Dunakeszi?

Nem elérhető Warper

 • Tag
 • ***
 • Hozzászólások: 71
Re:Módszerekkel, technikával kapcsolatos kérdések
« Válasz #1550 Dátum: 2022. Szeptember 20. - 22:58:40 »

Nem elérhető zohan

 • Új tag
 • *
 • Hozzászólások: 25
Re:Módszerekkel, technikával kapcsolatos kérdések
« Válasz #1551 Dátum: 2022. Szeptember 21. - 00:03:00 »
holnap megnézem

Nem elérhető xBaller

 • Új tag
 • *
 • Hozzászólások: 14
Re:Módszerekkel, technikával kapcsolatos kérdések
« Válasz #1552 Dátum: 2022. Szeptember 23. - 21:11:12 »
Mivel én nem járkálok nagyon boltba, részben sem kedvem sem energiám csatangolni, valahol a fórumon találkoztam a razorbladesclub nevével és tettem is egy virtuális sétát… jó, az árai kicsit drágábbak, de egy helyről be tudtam rendelni jó pár pengét kipróbálás szintjén. Örömmel tapasztaltam hogy szép széles választékban volt Lord de Astra pengék is. Így most további 100+ pengét várok hogy tudjam tesztelgetni… eddig sajnos nem sok márkát volt szerencsém próbálni. A King.C.Gilette és a Mühle okozott nálam pár apró karcot, de abban szerintem a tapasztalat hiánya is közre játszott 😂. Viszont a Bluebeard revenge penge jött be számomra. Legalábbis ez kímélte legjobban a nyakacskámat.

Viszont amik most úton vannak az egy kis lista:
Kék Astra - 10 db (festett/lézerezett)
Zöld Astra - 10 db (festett/lézerezett)
Gillette 365 - 5 db
Gillette 7 O’Clock SharpEdge - 5 db
Gillette 7 O’Clock Super Stainless - 5 db
Gillette Platinum - 5 db
Gillette Silver Blue (new version) - 5 db
Mühle - 10 db
Lord Blue Sword - 5 db
Lord Classic Super Stainless - 5 db
Lord Cool - 5 db
Lord Extra - 5 db
Lord Platinum - 5 db
Lord Superior Platinum - 5 db
Lord Super Chrome - 5 db
Lord Super Stainless - 5 db
Lord Tajam - 6 db

Szóval lesz választék dögivel 😁 amennyire nem voltam tisztában a hagyományos borotválkozással, úgy kezdett el rabul ejteni. Kipróbáltam időközben a Barbon termékeket is, mondván olyan sokan írták hogy egy próbát megér. Igazság szerint nem egy rossz termék és szüttyögve el fogom használni, de sajna nekem az illata nem adja vissza 🤔

Nem elérhető xBaller

 • Új tag
 • *
 • Hozzászólások: 14
Re:Módszerekkel, technikával kapcsolatos kérdések
« Válasz #1553 Dátum: 2022. Október 30. - 17:59:53 »
Hát szóval minden megérkezett amit rendeltem és igencsak furcsa tapasztalataim vannak. Pedig mostanra párat hála a választéknak volt alkalmam megtapasztalni. Sorrend szempontjából:

- 1. Zöld Astra: jujj, nem tudok fényesen beszélni róla. Egy igen kellemetllen fájó érzés volt vele borotválkozni. A második használatnál pedig folyamatosan beleakdt a szőrbe. Tépte a szőröm mint a veszett fene. Szóval itt ki is vágtam a készülékemből. Egyenlőre nem mertem adni neki egy második eséjt, de tervbe van, mert nem hiszem hogy annak így kellett működnie. Talán selejtes volt?

-2. Lord Cool: mivel úgy döntöttem végig próbálom az összes pengét, miután kicsaptam a készülékből az astrát ezt a pengét raktam bele és folytattam a borotválkozást. Igen kellemes érzés volt, majdnem olyan mint a Mühle pengém, amiből már többet is használtam. Most ő az első számú kedvencem, és hogy valóban olyan jó e minden penge belőle, kipróbáltam még egy darabot. Számomra eddig a legmegfelelőbb!

-3. Kék Lord Extra: Amikor olvasgattam a weboldalon ahol vettem, feltűnt hogy mind árban, mind alapanyagban megegyezett. Érdekelt mi a külömbség a Cool és az Extra között és megtaláltam. A csomagoláson kívül minden ugyan az. Még a penge felirata is és az érzet is használat közben. Így ezt a pengét is erősen preferálom. De mivel ez egy átcsomagolt Cool, ezért az 1. helyen az Extra is befészkelt.

-4. Gillette 7O'Clock (sárga) SharpEdge: A pengéje igen csak éles, és nem jöttem rá mitől, de az első két használatnál akár mennyire vigyáztam, valahogy mindig kiharcolt egy pontvérzést. Ettől eltekintve én megkedveltem, és ha egyszer eljön az ideje szívesen fogom használni, de csak óvatosan!

-5. Kék Astra: Ez már kellemesebb érzés volt sokkal, mint amivel a zöld megkínzott. Azonban nem olyan finom nyomott hagy maga után mint az eddig felsoroltak. Gyakorlatilag plussz egy körrel üzemel. Ellenben tökéletesen teljesítette az elvárásaim.

-6. BlueBeards Revenge: Ez olyan, mint a zöld Astra számomra csak fordítva. Az első alkalommal fenomenálisan teljesített a penge, azóta már 2 db-ot is kipróbáltam, és egyre gyalázatosabb az eredmény. Hatalmas csalódás. Még 7 db vár rám belőle. Remélem azokkal már nem lesz ilyen baj. Ha igen, akkor ezt a márkát messzire el kell kerülnöm.

-7. King C. Gillette: A készülékhez kaptam 5 db-ot, ellenben már csak 1 db van belőle. Mind a 4 penge tökéletesen teljesített, meg vagyok vele elégedve. De ha az árakat kell figyelembe venni, akkor az 1900 Ft-os ár eléggé eltolta az első helyről. A Top10-ben benne van, 10 helyen.

-8. Mühle: Az első pengéim között próbáltam ki. Egy kicsit finomabb vele dolgozni, ellenben ő sem a legolcsóbb kategóriában van. Még van belőle bőven, de az ára miatt sajnos nem lesz nálam előkelő helyen. A Top10-ben én a 9-ik helyre tettem. Kedves kis penge, de ha figyelembe veszem a társait, akkor szintén eléggé borsos.

Szinte sajnálom hogy nem nő gyorsabban a szőröm, mert szívesen teszteltem volna többet is, de hát ahogy fogy úgy lesz több tapasztalatom. Borotva szappanokból is lett egy kis ismeretem. Igen szerény, de:

- Proraso White: mivel a nyakamon a legérzékenyebb a bőr, így csak is emiatt választottam. Számomra nagyon kellemes, valóban megfelelően nyugtatta a bőröm. Az illatával és a habjával is meg vagyok vele elégedve. A szappan legnagyonn negatívuma: úgy issza a vizet mint a sivatag. Egyszerűen sosincs elég a pamacsomon

- Barbon: magyar termék, mindenki ajánlotta, ÓCSÓ. Rosszat valóban nem tudok mondani róla én sem. A habja valamivel jobb mint a Prorasonak. De az az illat. Azt viszont be kell vallanom, hogy mindig vissza vissza kacsintottam rá, és kezdem megszokni, de az az illat...

- Benke Erika szappan: Jacobs Desire-t választottam. Kézműves, magyar, olcsó. Ha a Barbonnak furcsa az illata, ennek az első szagtesztje tökéletesen megfelel a hipónak, de további használatok után szerelmes lettem bele. De nem csak az illata miatt. Valóban melegben a Barbon a leghűsebb aftershave amit valaha próbáltam. Viszont így hidegben a szintén Benke Erika Aftershave, ebben a illatvariációban... Ugyanis az össszetevők között van bors. Nem kevés bors. borotválkozás után olyan érzés mintha éppen a leégett arcomat marná a saját izzadságom. Olyan érzés mintha lesülne a pofámról a bőr, olyan 5 percen keresztül. utána az égető érzés megszűnik és marad a forró érzet. Egyszerűen imádom! lehet, hogy mazoista vagyok.

És mi a tapasztalatom így pár hónap után? Pusztán csak az, hogy a tudatlanságom miatt azóta is mérges vagyok magamra. Ha én ezt 10 évvel ezelőt tudtam volna, akkor számos fájdalomtól és kíntól védtem volna meg magam. Soha többé villany penge és ez vonatkozik a cserefejes eszközökre is.

Nem elérhető vimi

 • Törzstag
 • *****
 • Hozzászólások: 139
Re:Módszerekkel, technikával kapcsolatos kérdések
« Válasz #1554 Dátum: 2022. Október 31. - 21:57:00 »
xBaller!

Írásodra válaszolva szeretném leírni én is a véleményem.

1. Zöld Astra: nyilván tudod, hogy a pengék más-más borotvában másképp teljesítenek. Nekem egészen bejött ez az Astra, a borotváim többségében. Ha neked nem jött be, tedd el, hátha idővel lesz lehetőséged más borotvában is kipróbálni.

2. Lord Cool: erről ma délben olvastam itt először az írásodban, erre este találtam a helyi kínaiban, vettem is egy csomaggal gyorsan (0,25 euro). Ezután jött a meglepi, azt írja rajta, hogy Kínában készült. A tiéd is kínai? Még ezen a héten megejtek egy próbát vele, igazából ki sem csomagoltam.

6. Szerintem a Bluebeards nem gyárt pengéket, csak cimkéz. Írom mégegyszer, szerintem.

Nem elérhető viktor.co.jp

 • Törzstag
 • *****
 • Hozzászólások: 143
Re:Módszerekkel, technikával kapcsolatos kérdések
« Válasz #1555 Dátum: 2022. Október 31. - 22:09:36 »
Sziasztok Éltársak!

Lord Cool amit én próbáltam az egyiptomi gyártmány  :crazy:"30 degrees, a light touch, let the razor do all the work, gentlemen."

Nem elérhető vimi

 • Törzstag
 • *****
 • Hozzászólások: 139
Re:Módszerekkel, technikával kapcsolatos kérdések
« Válasz #1556 Dátum: 2022. November 01. - 07:44:28 »
Üdv!

Köszi a választ!

Engem ez most egy kicsit összezavart. A 622 kód szerint Egyiptomban készült, a hívószám is Egyiptom (+20), mégis Kínát ír rajta. A szinek az enyémen picit fakóbbnak tűnnek. Esére kiderül, mit tud.


Nem elérhető viktor.co.jp

 • Törzstag
 • *****
 • Hozzászólások: 143
Re:Módszerekkel, technikával kapcsolatos kérdések
« Válasz #1557 Dátum: 2022. November 01. - 11:06:06 »
9 fele Lord penget próbáltam ki, nagy különbséget nem véltem felfedezni köztük elég hasonlóak voltak nekem. Kivéve a super Chrome, illetve műanyag dobozos platinum amik nálam kitűnek a többi kozul, éles, stabil pengek, 5 készülékben próbáltam mindegyikben jól mukodnek nekem  :2thumbup:

"30 degrees, a light touch, let the razor do all the work, gentlemen."

Nem elérhető vimi

 • Törzstag
 • *****
 • Hozzászólások: 139
Re:Módszerekkel, technikával kapcsolatos kérdések
« Válasz #1558 Dátum: 2022. November 01. - 11:53:30 »
Én csak fele ennyit. Nekem a Blue Sword volt, ami nagyon nem jött be eddig.

Nem elérhető vimi

 • Törzstag
 • *****
 • Hozzászólások: 139
Re:Módszerekkel, technikával kapcsolatos kérdések
« Válasz #1559 Dátum: 2022. November 02. - 13:35:53 »
Ha kínai Lord Cool-lal találkoztok, ne vegyétek meg. Nagyon életlen, használhatatlan kategória. :(

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

 

iddaa net geciktirici