Hát szóval minden megérkezett amit rendeltem és igencsak furcsa tapasztalataim vannak. Pedig mostanra párat hála a választéknak volt alkalmam megtapasztalni. Sorrend szempontjából:
- 1. Zöld Astra: jujj, nem tudok fényesen beszélni róla. Egy igen kellemetllen fájó érzés volt vele borotválkozni. A második használatnál pedig folyamatosan beleakdt a szőrbe. Tépte a szőröm mint a veszett fene. Szóval itt ki is vágtam a készülékemből. Egyenlőre nem mertem adni neki egy második eséjt, de tervbe van, mert nem hiszem hogy annak így kellett működnie. Talán selejtes volt?
-2. Lord Cool: mivel úgy döntöttem végig próbálom az összes pengét, miután kicsaptam a készülékből az astrát ezt a pengét raktam bele és folytattam a borotválkozást. Igen kellemes érzés volt, majdnem olyan mint a Mühle pengém, amiből már többet is használtam. Most ő az első számú kedvencem, és hogy valóban olyan jó e minden penge belőle, kipróbáltam még egy darabot. Számomra eddig a legmegfelelőbb!
-3. Kék Lord Extra: Amikor olvasgattam a weboldalon ahol vettem, feltűnt hogy mind árban, mind alapanyagban megegyezett. Érdekelt mi a külömbség a Cool és az Extra között és megtaláltam. A csomagoláson kívül minden ugyan az. Még a penge felirata is és az érzet is használat közben. Így ezt a pengét is erősen preferálom. De mivel ez egy átcsomagolt Cool, ezért az 1. helyen az Extra is befészkelt.
-4. Gillette 7O'Clock (sárga) SharpEdge: A pengéje igen csak éles, és nem jöttem rá mitől, de az első két használatnál akár mennyire vigyáztam, valahogy mindig kiharcolt egy pontvérzést. Ettől eltekintve én megkedveltem, és ha egyszer eljön az ideje szívesen fogom használni, de csak óvatosan!
-5. Kék Astra: Ez már kellemesebb érzés volt sokkal, mint amivel a zöld megkínzott. Azonban nem olyan finom nyomott hagy maga után mint az eddig felsoroltak. Gyakorlatilag plussz egy körrel üzemel. Ellenben tökéletesen teljesítette az elvárásaim.
-6. BlueBeards Revenge: Ez olyan, mint a zöld Astra számomra csak fordítva. Az első alkalommal fenomenálisan teljesített a penge, azóta már 2 db-ot is kipróbáltam, és egyre gyalázatosabb az eredmény. Hatalmas csalódás. Még 7 db vár rám belőle. Remélem azokkal már nem lesz ilyen baj. Ha igen, akkor ezt a márkát messzire el kell kerülnöm.
-7. King C. Gillette: A készülékhez kaptam 5 db-ot, ellenben már csak 1 db van belőle. Mind a 4 penge tökéletesen teljesített, meg vagyok vele elégedve. De ha az árakat kell figyelembe venni, akkor az 1900 Ft-os ár eléggé eltolta az első helyről. A Top10-ben benne van, 10 helyen.
-8. Mühle: Az első pengéim között próbáltam ki. Egy kicsit finomabb vele dolgozni, ellenben ő sem a legolcsóbb kategóriában van. Még van belőle bőven, de az ára miatt sajnos nem lesz nálam előkelő helyen. A Top10-ben én a 9-ik helyre tettem. Kedves kis penge, de ha figyelembe veszem a társait, akkor szintén eléggé borsos.
Szinte sajnálom hogy nem nő gyorsabban a szőröm, mert szívesen teszteltem volna többet is, de hát ahogy fogy úgy lesz több tapasztalatom. Borotva szappanokból is lett egy kis ismeretem. Igen szerény, de:
- Proraso White: mivel a nyakamon a legérzékenyebb a bőr, így csak is emiatt választottam. Számomra nagyon kellemes, valóban megfelelően nyugtatta a bőröm. Az illatával és a habjával is meg vagyok vele elégedve. A szappan legnagyonn negatívuma: úgy issza a vizet mint a sivatag. Egyszerűen sosincs elég a pamacsomon
- Barbon: magyar termék, mindenki ajánlotta, ÓCSÓ. Rosszat valóban nem tudok mondani róla én sem. A habja valamivel jobb mint a Prorasonak. De az az illat. Azt viszont be kell vallanom, hogy mindig vissza vissza kacsintottam rá, és kezdem megszokni, de az az illat...
- Benke Erika szappan: Jacobs Desire-t választottam. Kézműves, magyar, olcsó. Ha a Barbonnak furcsa az illata, ennek az első szagtesztje tökéletesen megfelel a hipónak, de további használatok után szerelmes lettem bele. De nem csak az illata miatt. Valóban melegben a Barbon a leghűsebb aftershave amit valaha próbáltam. Viszont így hidegben a szintén Benke Erika Aftershave, ebben a illatvariációban... Ugyanis az össszetevők között van bors. Nem kevés bors. borotválkozás után olyan érzés mintha éppen a leégett arcomat marná a saját izzadságom. Olyan érzés mintha lesülne a pofámról a bőr, olyan 5 percen keresztül. utána az égető érzés megszűnik és marad a forró érzet. Egyszerűen imádom! lehet, hogy mazoista vagyok.
És mi a tapasztalatom így pár hónap után? Pusztán csak az, hogy a tudatlanságom miatt azóta is mérges vagyok magamra. Ha én ezt 10 évvel ezelőt tudtam volna, akkor számos fájdalomtól és kíntól védtem volna meg magam. Soha többé villany penge és ez vonatkozik a cserefejes eszközökre is.