Nos, vártam két napot, hogy legyen kétnapos borostám és újra lehúztam a Twist Slim-mel. Most sem mondhatok mást, csak amit már mondtam, érzékelem a pengét az arcomon. Lehet, hogy ez számomra más jelentést hordoz mint Számodra, de nem tudom másképp írni.
A Bic egypengés egy kiváló élű eldobható borotva.
Ebből szerintem elég egyértelmű, hogy megfelelően éles volt a készülék, de nem volt jó a szőrzet felpuhítása és nem volt jó a hab az arcodon.
Ha minden pengénél volt két -három olyan alkalom, amikor húzás-tépés nélkül levágta és a habfelvitel ugyanolyan mint előtte és utána, akkor feltételezem, hogy annyira nem lehet rossz az a szőrpuhítás.
Wilkinson esetén nem értettem, mert ezt írtad: "simán, tépés nélkül levágja a szőrt ha az egy napos, ez a kés a vajban. Két, ill. több napos szőrzet esetén pengétől és habtól függetlenül tépte-húzta."
Ha jó volt az él, akkor biztosan nem volt jó a szőrzet felpuhítása és nagy valószínűséggel nem volt jó a hab az arcodon.
Azért írtam, mert általában hétfőtől péntekig, naponta borotválkozom, hétvégén nem, majd hétfőn kezdem elölről. Ezt két hétig, ugyanazon pengével. Amikor a hétköznapi borostám vágom, akkor kés a vajban, ám amikor a két napos hétvégit kell levágja, akkor húzza-tépi. Ugyanaz a habosítási módszer, ugyanaz a szappan, ugyanaz a nő. A hosszabbal nehezen birkózik meg.
Slim Twist DE készülék élét biztosan nem érzed az arcodon, ha tökéletes a hab és csak megfelelő erővel nyomod. Ha jó az él és a szőr felpuhítása, akkor meg nem húzhat.
Másodszor használva kétnapos szőrzetnél, nem húzza-tépi, csak az állcsúcson. Feltételezem, hogy itt még nem jó szög alatt tartom a pengét.
Ez egy több variációs türelemjáték.
Csak azt szerettem volna jelezni, hogy az arc előkészítés, a hab képzés tuti legyen.
Utána tudsz objektív véleményt alkotni, hogy melyik készülék milyen pengével a legjobb az arcodon.
Egyetértek, türelemjáték. Nem is kötekszem, nem is okoskodom, csak elmondtam azt amit tapasztaltam.
Nincs nagy tapasztalatom a DE borotvák használatánál, de elég régóta borotválkozom, hogy fel tudjak állítani egy sorrendet az eddig használt borotvák borotválási minősége között. Egyszerre csak egy dolgot cserélek, így el tudom dönteni, hogy az jó nekem, vagy nem. Eddig, amiről azt tapasztaltam, hogy előrelépés, az hosszú távon is az volt.
Én kezdőként kifigyeltem itt a fórumon - miután rutinszerűen jól puhítottam és jó anyagból jó habot tudtam készíteni -, hogy mi a konszenzus a legjobb DE pengék kapcsán. Ez a penge milyen készülékekben kinél hogy vált be. Így a penge minőséget ki lehet pipálni.
Jöhettek a kíméletesebb készülékek próbálgatásai. (Mind tökéletes volt nálam. )
Ezalatt azt kell értsem, hogy van egy kialakult álláspont a penge készülék párosításnál? Ha igen, akkor mondjátok el, legyetek szívesek. Ha nem, akkor nem értem.