Szerző Téma: Légy üdvözölve!  (Megtekintve 629569 alkalommal)

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
Re:Légy üdvözölve!
« Válasz #1170 Dátum: 2013. Február 15. - 15:49:40 »
Egyébként is a közös azért közös, hogy abba asszony bele nem nyúlhat!!!  :fetreng: :sör:
Nekem csak most esett le...Elgondolkoztató, ha valaki közös kasszából "borotválkozik" (ahogy mi elvetemültek)... ahhoz mit szól az asszonykája... Nehéz ügy is lehet.

Nem elérhető The Stig

• Új tag
  • *
« Válasz #1171 Dátum: 2013. Február 15. - 17:56:47 »
Sziasztok,
megtetszettek ezek az egyenes borotvák is (magyarul mi a hivatalos neve?) a kések mellett. Szeretek élezni, japán köveim vannak.
Egyetemista vagyok. Amúgy nem szoktam így borotválkozni. Szóval elsösorban nem a borotválkozás miatt "kell", hanem mert szép és szeretném minél tökéletesebbre fenni :)

Mindjárt be is rakok valahova 3 ebayes borotvát, hogy mit gondoltok róla.  :)

Nem elérhető Szőrmók

• Törzstag
« Válasz #1172 Dátum: 2013. Február 15. - 19:59:59 »
Na, előbb válaszoltam az ebay-es írásra, mint olvastam volna a bemutatkozásod...nézegetni, élezgetni szép késeket választottál, no de honnan tudod majd, hogy elég éles, ha nem próbálod ki :evil: :sör:
Sheffield-England

Nem elérhető The Stig

• Új tag
  • *
« Válasz #1173 Dátum: 2013. Február 15. - 20:07:49 »
hát általában csak a bajuszrészt borotválom (elektromossal) a többit szintén elektromossal, de a másik részével, így ott borosta marad :) bajuszrészt borotválhatnám már egy ilyennel. :)

majd csinálok hanging hair testet  ;D
na meglátjuk majd, hogy hogy alakulnak az aukciók.

Nem elérhető Feri

• Új tag
  • *
« Válasz #1174 Dátum: 2013. Február 16. - 22:25:43 »
Sziasztok! Több bejegyzés után itt az ideje, hogy ide is írjak egy pár sort, magamról. Szóval szeretem a hagyományos, elegáns, szép és jó dolgokat használni, élvezni a mindennapokban a mechanikus karóráktól a de-borotváig. Fontos, és meggyőződésem, hogy hozzájárul a férfiember jól létéhez, ha tud gyönyörködni a mindennapi tárgyaiban, ha élvezetet talál azok használatában. Cigizni például - pedig már közelebb vagyok a 40-hez, mint a 30-hoz - sose jutott eszembe. A gimiben minden fiú nyomta, én viszont már akkor is pipáztam a bulikban, sörözésekkor, a vécébe pedig nem voltam hajlandó bemenni a nagyszünetben egy blázra, csakhogy nagyfiú legyek. Elegánsnak lenni ugyanis jó, - pedig, ha azt vesszük: nikotin-nikotin, egy hülyeség. Ahogyan bort inni is nagyobb élmény mint sörözni (azért az utóbbit sem vetem meg, nyári estéken, de mégis). Nekem nagyjából ezzel az árnyalattal jobb a hagyományos borotválkozás a rohanós, patron-habos, eldobhatós, sokpengéstől. Mint egy automata, vagy akár kézihúzós karóra a kvarcnál. Utóbbi megbízhatóbb, a legtöbb esetben pontosabb, de a hangulat, amit sugároz meg sem közelíti a klasszikus, ketyegő-érzést. 10 emberből nyolc még a legtipikusabb órát - mondjuk a legendás Omega Speedmaster Moonwatch-ot, vagy a Breitling Navitimert - sem tudja beazonosítani a másik karján, tehát a villantási faktor korlátozott, mégis jó érzés a viselőnek, hogy tudja, a karján több száz év fejlesztésének a majdnem tökéletes eredménye battyogtatja egymásra a másodperceket. A késes borotválkozás nekem túlzás (18 éves korom óta szinte mindennap nyomom, gáz lenne bemenni egy tárgyalásra összekaszabolt arccal, mert benéztem a dolgot... Egyszerűen a betanulós időszak sem férne bele...), viszont a DE, az igen. Figyelni kell az előkészítésnél, a lehuzásnál, tehát koncentrációt igényel a napi rutin is, ami kiemeli azt a pár percet az egyhangú reggeli rohanásból. Onnan tudom, hogy látszik, hogy élvezem, hogy néha rajtakapom a pici lányom vagy a feleségem, ahogyan áhitattal nézik a szertartást, amit például egy sima fogmosással sose tennének meg...

Nem elérhető Betyarka

• Törzstag
« Válasz #1175 Dátum: 2013. Február 16. - 22:40:53 »
Mondjuk nálam nem igényel koncentrációt DE s borotválkozás. Mondjuk nem vagyok olyan beosztásban mint sokak itten de én azt mondom emberek vagyunk mindannyian, akkor mi van ha össze van kicsit szabdalva az arcod. Semmi megpróbáltad és kész.  ;D
Csak a puffin ad erőt...

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #1176 Dátum: 2013. Február 16. - 22:46:30 »
Egyetlen szavadba sem tudnék belekötni Feri!  :sör:
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető Feri

• Új tag
  • *
« Válasz #1177 Dátum: 2013. Február 16. - 22:50:37 »
Nem hiszem, hogy ez beosztásfüggő. Asszem sose éreztem vágyat a borotvakesre, nem is félek tőle, egyszerűen nem érdekel. Egy szép DE-készülek, mondjuk egy krómozott Merkur vagy egy komolyabb pamacs önmagában is szép, szerethető tárgyak. A "szertartáshoz" ez elég, nincs szükségem - lehet, hogy egyszer lesz, ki tudja? - a késes izgalmára (persze egy szép Sheffield-penge sem utolsó terméke az iparművészetnek...) A szertartásossághoz nekem az illatot a G. F. Trumper szolgáltatja, igaz egy pár évvel ezelőtti, hosszabb "itáliázás" óta, nagy melegben Proraso-val indítom a reggeleket.

Nem elérhető Feri

• Új tag
  • *
« Válasz #1178 Dátum: 2013. Február 16. - 22:55:40 »
Csak jönne már az a Proraso-s idő! Igaz addig itt a tavasz, ami lehet egy jó lime a szantálos tél után... Na itt abba is hagyom, már majdnem olyan, mintha a feleségem diktáná...

Nem elérhető Betyarka

• Törzstag
« Válasz #1179 Dátum: 2013. Február 16. - 22:56:04 »
Én is beszereztem kést de valahogy úgy mondanám nagy hangulat kell hozzá. Nálam a DE a top mindegy milyen készülék mind a kezemre áll és könnyedén megyen is vele a borotválkozás. Valahogy úgy érzem jelenleg, hogy a kés még távol áll tőlem.
Ha bibi van a velem most az a pár darab Panyolai pálinkának köszönhető most. Gyerek és család látogatás volt most.  ;D
Nekem valahogy nem jön be a proraso, valami van benne ami bántja az orrom.
Csak a puffin ad erőt...

Nem elérhető gregg

• Törzstag
  • Értelmes hozzászólások: 8
« Válasz #1180 Dátum: 2013. Február 17. - 08:39:49 »
Szia, Feri!
Tetszik a szemléleted, hozzáállásod. Ahogy elképzellek a bemutatkozásod alapján, rád illik a "van stílusa" kifejezés.  :borz2:

A késhez egy ötlet, ha mégis kedvet érzel hozzá valamikor: csak jut neked is egy-két hét szabadság tárgyalás nélkül.  ;)
Egyébként a tanulási időszakban nem is vágtam meg magam késsel, akkor jobban vigyáz az ember, azóta is talán egy-két apróbb vágás sikeredett, amikor már nagyon "vagánykodtam".

"Minden ember akkora, amekkora dolgok feldühítik." - Sir Winston Churchill

Nem elérhető alice30

• Törzstag
« Válasz #1181 Dátum: 2013. Február 17. - 09:08:34 »
Szia Feri!
Igaza van gregg-nek, amikor már azt hiszed, hogy milyen jól megy ez neked, na akkor fogod "szabdalni" a képed.
Amíg tanulja az ember fia a kés használatát, addig nagyon óvatos és megfontolt.
Egyébként azt hiszem Feri, hogy a hasonló életfelfogás miatt vagyunk még jó páran itt.
Én is szívesebben használok olyan tárgyakat amelyek a funkcionalitás mellett még esztétikailag is megállják a helyüket. És általában ezek régi gyártású dolgok. Sőt, még a minőségük is sokkal jobb. 

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #1182 Dátum: 2013. Február 17. - 09:22:35 »
...általában. Azért ma is gyártanak minőségi automata órát, töltőtollat, pipát.
Mindegyikből van itthon pár darab.  ;)
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető mad.just mad.

• Törzstag
« Válasz #1183 Dátum: 2013. Február 17. - 10:03:59 »
Amióta az eszem tudom, DE rajongó vagyok. De ezen a fronton is van olyan cég, ami nem olyan rég jelent meg, viszont nagyon szép és megbízható minden megmozdulása. Az új is lehet jó, szép, ha olyanok kezéből kerül ki, akik igényesek a munkájukra, és nagy valószínűséggel az öregektől örökölték a rajongást, lesték el a trükköket.
"I am free of all prejudice. I hate everyone equally."

Nem elérhető alice30

• Törzstag
« Válasz #1184 Dátum: 2013. Február 18. - 07:42:13 »
Én se azt mondtam, hogy csak a régi a jó.
Pl.: A Porsche újonnan is egész jó  ;D

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici