Szerző Téma: Légy üdvözölve!  (Megtekintve 627999 alkalommal)

Nem elérhető tritrek

• Törzstag
Re:Légy üdvözölve!
« Válasz #240 Dátum: 2011. Március 28. - 13:22:37 »
Már megint suttyó paraszt vagyok és utólag mutatkozok be - utólagos engedelmetekkel  ::) De ez nálam mindig így van, hogy először használom, aztán olvasom el a használati utasítást (azaz találom meg a bemutatkozós totyikot).

Szóval Lajos vagyok, 31 éves, nős, Szlovákiában lakom Somorján és javíthatatlan gyűjtő vagyok :borz2:

Kismillió hobbim van és még kábé ennyi lesz, mivel én az a mindent tudni akaró, mindent kipróbálni akaró tipus vagyok (remélem nem leszek nagyon idegesítő  :crazy:).
Ahogy már Botond kolléga említette, ketten alapítottunk egy pipás fórumot, ami kis idővel szinte egy életmód fórummá alakult, annyi minden marhaságról irogatunk :)
Ebből lejött, hogy pipázok és szivarozok (és persze pipát gyűjtök...), mivel ezzel kezdődött nálam egy új életmód, ahol a jelenlegi rohanó világból kiszakítom magam, és elszívok egy pipát, amit élvezettel szívok, mert szeretem, és nem mert hajt a függőség, szintén fontos, hogy ugye egy egy órás pipázás rövidnek számít, tehát az ember kicsit lelassul, relaxál... hmmm ;) Na és ebbe az életstílusba nagyon is belepasszolt a hagyományos borotválkozás, mivel ez is egy ilyen, mondhatni hagyományőrző dolog, az ember megadja a módját a dolgoknak. Kigondolja, milyen naphoz milyen illat illik, melyik borotvát veszi elő... és persze a fogyasztói társadalom árával szemben úszunk, mert mi nem akarjuk megvenni a sűritett habot, 3 másodperc alatt feltolni a pofadeszkánkra aztán egyszer lehúzni az ezerpengés műanyagborotvával, aztán eldobni, hanem gondosan kikeverjük a saját habunkat, stb stb... megintcsak egy picit magunkkal törődünk, és nem rohanunk.
No és persze ezek a férfidolgok együtt járnak, így persze "késbuzi" is vagyok, azokat is gyűjtöm, bár csak kicsiben...
Nemutolsósorban a legrégibb hobbim a szukkulensek és kaktuszok nevelgetése (immáron cca 10+ éve) és utolsósorban itt van még az akvarisztika, ami a legújabb hobbim :)

Úgyhogy röviden ennyi vagyok, bővebben egyelőre nem írok, mert betelik az új tárhelyetek  :crazy: :fetreng:
Remélem jókat társalgunk majd itt ;)

Nem elérhető fonthunter (†2014)

• Halhatatlan tag
  • Törzstag
    • Fonti galériája
« Válasz #241 Dátum: 2011. Március 28. - 13:32:09 »
Tritrek, érezd jól magad továbbra is a fórumunkon! Jó társaságba kerültél!  ;)
 :borotva:
H: Flaschner JP: IWASAKI, TOSUKE, Hishakaku Kamisori Sheffield: F. Reynolds, Wade&Butcher "THE CELEBRATED",  Wostenholm pipe, IXL, Bengall, A.J.Jordan Solingen: Dubl Duck, Rob.Klaas, J.A. Henckels, R. Stehlo, Wacker, Bonsa, Revisor, BlackSmith Herder, RedPoint D: Buddel F: Thiers Issard "Le Canadien" SP: Filarmónica 13 USA: HartSteel, Max S

Nem elérhető apafej

• Törzstag
« Válasz #242 Dátum: 2011. Március 28. - 15:10:45 »
Üdv Tritrek! Nem pusztán hagyományos borotválkozóként hanem pipás társként! (Egész sokan vagyunk ezen a fórumon, akik ennek a szenvedélynek is hódol(t)unk.

Nem elérhető HerculeHastings

• Új tag
  • *
« Válasz #243 Dátum: 2011. Március 29. - 14:16:09 »
Tritrek elvtárs farvizén én is elnézést kérve mutatkoznék be: magam is előbb használtam a gépet, minthogy elolvastam volna a használati útmutatót...

Bemutatkozásul: Tamás vagyok, 23 éves, borotvafüggő...

2010 novemberében fertőzött meg végleg Orosz Péter cikke, gyermekkori emlékeim képei (mikor nagypapámat láttam borotválkozni) illetve a fórum lakói által leírt, borotválkozással járó "életérzés". Hosszas olvasgatást, utánajárást követően meg is rendeltem Paul-tól egy különböző eszközökből összeállított start kit-et. Próbálkoztam, folyamatosan gyűjtöttem (és gyűjtöm) a tapasztalatot és napról napra jobban szeretem a wet shaving-et, illetve mindent ami ehhez kapcsolódik.

A gyűjtőszenvedély baljós (?) előjeleit már is kezdem észrevenni magamon, ami tervben van: New Forest High Mountain Badger 2221, Dirty Bird Shaving Scuttle, illetve Gillette Slim Adjustable Safety razor. Továbbá egyre jobban érzem azt, hogy könnyen előfordulhat, hogy a safety razor-ök világából elragadnak majd a borotvakések. Egyelőre ellenállok, de ki tudja (meddig) ?!

Örülök, hogy rátaláltam erre a tkp. hobbira, illetve az oldalra.

Egyelőre ennyit, üdvözlök minden borotvatársat!

Üdv,
Tamás

Tabularazahuszarocska

• Vendég
« Válasz #244 Dátum: 2011. Március 30. - 22:48:56 »
Sziasztok....szeretnek mindenkit udvozolni itt a borotvas forumban.
Szeretek minden borotvat,de nem tudhatom  magamnak mindegyiket :-X.
Igy gondoltam majd itt beszerezhetek par jo tanacsot,es esetleg borotvat is.

Nem elérhető edrose

• Adminisztrátor
  • Törzstag
    • Pamacs és penge
« Válasz #245 Dátum: 2011. Március 30. - 23:02:48 »
TRH, isten hozott! Valahonnan ismerős az avatarod...   ;D

Nem elérhető fonthunter (†2014)

• Halhatatlan tag
  • Törzstag
    • Fonti galériája
« Válasz #246 Dátum: 2011. Március 31. - 08:00:53 »
Üdvözlet az új tagjainknak: HerculeHastings, Tabularazahuszarocska!
 :sör:
...hú de hosszú nevetek van!  ;)
H: Flaschner JP: IWASAKI, TOSUKE, Hishakaku Kamisori Sheffield: F. Reynolds, Wade&Butcher "THE CELEBRATED",  Wostenholm pipe, IXL, Bengall, A.J.Jordan Solingen: Dubl Duck, Rob.Klaas, J.A. Henckels, R. Stehlo, Wacker, Bonsa, Revisor, BlackSmith Herder, RedPoint D: Buddel F: Thiers Issard "Le Canadien" SP: Filarmónica 13 USA: HartSteel, Max S

Nem elérhető csaloe

• Új tag
  • *
« Válasz #247 Dátum: 2011. Március 31. - 13:28:31 »
Jó napot, jó borotválkozást kivánok minden kedves Borotvafórum Tagnak!

1974es születésű DE borotválkozás-hivő vagyok és bevallom a fórum csak rontott a helyzeten! Már egy fél éve vendégként járok ide, de nemrég legalizáltam magam, hogy hasznos tagja lehessek a eme kiváló körnek!
A DE borotválkozást olyan 10 éve űzöm, még a Gilette Sensoromat cseréltem Wilkinson DE-re és azóta nincs megállás! Gyüjtőszenvedélyem alakulóban...
Jellemzőim(elsőket használom jelenleg):
Krém, szappan: Figaró, Barbon, Derby, Barbus, Arko.
Borotva: Wilkinson, Merkur 15c, Soluna, Astra 901, Lord S625, Lord L122
Penge: Derby, Wilkinson, Astra, Gilette, Bic, Lord
Technika: este általában fürdés után, WTG, ATG
Utána: Soliteint ASB (magyar, occsó, kellemes)
Beszerzési terv:
Krém, szappan: connught shaving-böl vmi, talán omega krém
Utána: connught shaving-böl AS, talán D. R Harris Pink, ha reggel ejtem a borotválkozást és illatozni szeretnék diszkrét módon

Ennyit rólam, meg hogy a reggeli a politikai hirek olvasását felváltotta a borotvafórum friss bejegyzéseinek megtekintése! Igy jobban indul a nap, no stressz, kisimulnak a ráncok!

csaloe

Nem elérhető OBJoe

• Törzstag
  • Old Black Joe
« Válasz #248 Dátum: 2011. Március 31. - 14:45:10 »
Üdv Csaloe  :sör:

OFF
Mindjárt kérdeznék is. Látom Solteint AS-t használsz a Platin-t is? A La Bohémet próbáltam ma, az kellemes haszálatú, de nekem túl édes az illata. Milyen a másik? Válasz jöhet PÜ-ben.  :)
ON
Novaculum habeo.

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #249 Dátum: 2011. Március 31. - 15:06:51 »
Jöjjön csak közösben az a válasz, engem pl. a megszólítástól függetlenül is érdekelt, milyen. Lehet más is így vele, sőt, lehetne új topic-ot is nyitni neki a márkák szerint-ben!

OFF
Mindjárt kérdeznék is. Látom Solteint AS-t használsz a Platin-t is? A La Bohémet próbáltam ma, az kellemes haszálatú, de nekem túl édes az illata. Milyen a másik? Válasz jöhet PÜ-ben.  :)
ON

God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

FBP

• Vendég
« Válasz #250 Dátum: 2011. Március 31. - 15:15:22 »
Utána: connught shaving-böl AS, talán D. R Harris Pink, ha reggel ejtem a borotválkozást és illatozni szeretnék diszkrét módon

Ezt előbb érdemes tanulmányozni: http://badgerandblade.com/vb/showthread.php?t=1621
sok jót nem írnak róla, és ami meg neked kell, hogy reggelente illatozz...hát állítólag az tiszavirág életű ennél a terméknél

Nem elérhető OBJoe

• Törzstag
  • Old Black Joe
« Válasz #251 Dátum: 2011. Március 31. - 15:36:14 »
Jöjjön csak közösben az a válasz, engem pl. a megszólítástól függetlenül is érdekelt, milyen. Lehet más is így vele, sőt, lehetne új topic-ot is nyitni neki a márkák szerint-ben!

OFF
ON

Jöt válasz PÜ-ben, de Csaloe is használni, csak a Bohéme-et használta, de megszaglászta a Platin-t is. Mondjuk eddig már én is eljutottam, csak nem emlékszem az illatára. Azt mondja, "újszerübb" az illata. Ezt viszont nem tudni pontosan mit is jelent. Be kell lesz szerezni egyet.  ;D
Novaculum habeo.

Nem elérhető Gyufa

• Törzstag
« Válasz #252 Dátum: 2011. Április 01. - 15:57:45 »
Sziasztok

Mindenkit udvozlok itt a forumban Miki vagyok es rakaptam a borotvakra.
Most szetnezek a forumban,mert mar regota olvasgatok itt jo dolgokat.
Bocsanat a rovid bemutatkozasert,de mindenkit sok szeretettel udvozlok :sör:Miki
« Utoljára szerkesztve: 2011. Április 02. - 13:00:45 írta cotag »
when you use this shaving pot,
be sure and have the water hot! :)

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #253 Dátum: 2011. Április 01. - 16:46:24 »
Ne a rövid bemutatkozásért kérj bocsánatot, hanem a fényújságért  :evil:  :crazy: egyébként meg üdv itt!  :sör:

zsolabácsi

• Vendég
« Válasz #254 Dátum: 2011. Április 01. - 17:02:09 »
Ne a rövid bemutatkozásért kérj bocsánatot, hanem a fényújságért     egyébként meg üdv itt! 
ezt büntetni kéne... :crazy:

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici