Üdv Mindenkinek!
Jómagam is szörfözgetés közben bukkantam erre a fórumra, és őszintén meglepődtem, hogy a klasszikus borotválkozásnak ennyi lelkes követője van. Egyéb acélos fórumok és témakörök nyomán keveredtem ide, talán a fenőkövek voltak a közösek a svéd fejszék és a borotválkozás között. :-)
Két évvel ezelőtt vettem egy Balea pamacsot, amit azóta is használok, illetve egy Balea tégelyes szappant, még mindig van belőle (néha jött egy ajándék hab, vagy gél az is elment közben). Igazából nem is tudtam, hogy lehet egyáltalán kapni pamacsot. Nálam ott merült fel első körben az igény, hogy a tenyerembe nyomtam némi habot vagy gélt, és mire az arcomhoz értem vele, addigra a habgombóc a kezemről legurult, végiggördült rajtam, majd vagy a papucsomban, vagy a nagylábujjamon gellert kapva a mosógép alatt kötött ki. Emiatt utáltam a legjobban borotválkozni. El is határoztam magam (pontosabban elég sokáig érlelődött bennem a gondolat többek között azért is, mert nem nagyon voltam gyakori vendég a drogériákban), hogy veszek egy pamacsot, és a tenyerem és az arcom közötti távolságot (nem is a távolság volt a gond, hanem, hogy az arcom függőleges, a tenyerem viszont vízszintes volt, és mire a tenyerem is függőleges lett, addigra meg már üres volt :-)) azzal hidalom át, szóval, hogy veszek egy pamacsot na.
Meglepődve tapasztaltam, hogy van ilyen a polcon, mellette a szappan már csak hab volt a tortán (vagyis a pamacson). Nem is kerültek sokba, megvettem őket. Így hát elkezdtem ezekkel és a megszokott eldobható borotváimmal borotválkozni. Ami továbbra is zavart -és amire csak a témában kicsit elmerülve jöttem rá, hogy pont a kés vagy a DE lehet a megoldás- miszerint, hogy a dupla pengés borotva gyakran eltömődik, csapkodással pedig vagy kijön, vagy nem. Napi szinten nem szoktam borotválkozni, 2-3 nap alatt meg már megnő a borostám annyira, hogy eltömje a többpengés borotvát. Szóval már csak egy jó és nem túl drága DE borotvára fáj a fogam, és remélem megoldódnak a problémáim. Emellett szeretem is birtokolni az ilyen kis minőségi relikviákat (pl svájci bicska, stb.), ezért biztosan lesz még néhány. A borzpamacsot is örömmel kipróbálnám. Nincs bajom a Balea-val sem, a kezdetektől fennálló szőrhullatást leszámítva. Szerintem le is csapok PaT DE kezdőcsomagjára....
Bocs a bőléreeresztettségemért :-)
Szép napot és örömteli borotválkozást Mindenkinek!