Szerző Téma: Légy üdvözölve!  (Megtekintve 628282 alkalommal)

Nem elérhető du212

• Új tag
  • *
Re:Légy üdvözölve!
« Válasz #390 Dátum: 2011. Szeptember 14. - 01:46:19 »
Hi I am Jose, from Spain, I have seen this forum, following a linkback, and I'm glad to find here my friend Béla. Waves from Spain.

I want to use the "straight razor shaving" smiley  and the "smiley with beard" in the spanish shaving forum ... can I do it or it's licensed?

Nem elérhető mry314

• Moderátor
  • Törzstag
    • Borotváim fényképei
« Válasz #391 Dátum: 2011. Szeptember 14. - 07:07:41 »
Hola Jose!

Welcome here... If You have any question, just tell us, and we try to help!

About the smileys, try to send a pm to "edrose", or Béla (fonthunter)...
Vérem, bőröm, bánatom és  bajom!
Nem nyúzom tovább magamat agyon!
Nem pattan az arcom, nem lesz beteg bőröm!
Nem kell szitkozódnom miért van nekem szőröm.
Léber Kálmán

Nem elérhető fonthunter (†2014)

• Halhatatlan tag
  • Törzstag
    • Fonti galériája
« Válasz #392 Dátum: 2011. Szeptember 14. - 07:29:19 »
Hi I am Jose, from Spain, I have seen this forum, following a linkback, and I'm glad to find here my friend Béla. Waves from Spain.

I want to use the "straight razor shaving" smiley  and the "smiley with beard" in the spanish shaving forum ... can I do it or it's licensed?

Jose, welcome in our  forum. :borz2: We're glad you color to our lives.  :borotva:
 :sör:
H: Flaschner JP: IWASAKI, TOSUKE, Hishakaku Kamisori Sheffield: F. Reynolds, Wade&Butcher "THE CELEBRATED",  Wostenholm pipe, IXL, Bengall, A.J.Jordan Solingen: Dubl Duck, Rob.Klaas, J.A. Henckels, R. Stehlo, Wacker, Bonsa, Revisor, BlackSmith Herder, RedPoint D: Buddel F: Thiers Issard "Le Canadien" SP: Filarmónica 13 USA: HartSteel, Max S

Nem elérhető edrose

• Adminisztrátor
  • Törzstag
    • Pamacs és penge
« Válasz #393 Dátum: 2011. Szeptember 14. - 08:41:52 »

Hi Jose, bienvenido! Of course you can use them, there's no license, we stealed them too from somewhere... ;)

Nem elérhető mry314

• Moderátor
  • Törzstag
    • Borotváim fényképei
« Válasz #394 Dátum: 2011. Szeptember 14. - 08:50:08 »
... we stealed them too from somewhere... ;)

Khm... You mean we borrowed it... ;) :crazy:
Léber Kálmán

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
« Válasz #395 Dátum: 2011. Szeptember 15. - 16:18:55 »
edrose mispelled it. STEELED not stealed!

Nem elérhető jrabi

• Törzstag
« Válasz #396 Dátum: 2011. Szeptember 15. - 20:33:41 »
edrose mispelled it. STEELED not stealed!
I compliment to you Penge!
This is a great pun now in english...  :D
"A fájdalom elkerülhetetlen. A szenvedés választás dolga."

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
« Válasz #397 Dátum: 2011. Szeptember 15. - 22:03:09 »
 :sör: ;D ha így folytatjuk talán lesz egyszer angol szekciónk is, és hátha mi is "fém"elhetünk szmájlikat a spanyol fórumról...  ;D
A szójáték persze csak az utóbbi pár évben illik teljesen oda-vissza a képbe, eszembe jutott, mikor a Mávnak eltűnt egy pár kilóméter sínpárja, az is el lett "fémelve" végül is...  ;D Szóval lehet az angoloknál ez már jóval korábban jelen volt és csak az az egy betű változott évszázadok alatt...  ;D 

Nem elérhető P

• Új tag
  • *
« Válasz #398 Dátum: 2011. Szeptember 21. - 19:29:22 »
Sziasztok!

Egy-két hete keveredtem a fórumra és ma lett aktív a regisztrációm.  :buek:

Az elmúlt napokban sokat olvasgattam mindenféle témában és még a hirtelen jött "úri passzió" kezdetén rendeltem ezt azt, ami lassan meg is érkezik a nagyvilágból. Szóval már alig várom, hogy felkenhessem a meleg habot az arcomra és érezhessem a penge muzsikáját miközben megszabadulok a szőrtől.  :borotva:

Sok jó információ olvasható a fórumon, csak gratulálni tudok egy ilyen jó kis közösséghez és remélem csatlakozhatok! 8)
Az olvasottak alapján idő kell, mire az ember megtalálja a neki optimális konfigurációt, így szerintem olvashattok majd tőlem is személyes tapasztalatokat.
A késes borotválkozás felé kacsintgatok, de előtte még tréningezek kicsit.  ;D Mellesleg a feltöltött képek egy része szinte már-már fotós műalkotás. Erről is faggatóznék. 8))

Üdv,
P
Az élettel nem az a baj, hogy nem elég hosszú, hanem, hogy nem elég széles.

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #399 Dátum: 2011. Szeptember 21. - 19:32:42 »
Üdv a fedélzeten.  :borotva:

Nem elérhető Bönek

• Tag
« Válasz #400 Dátum: 2011. Szeptember 22. - 05:05:14 »
Szép jó napot mindenkinek!

Néha olvasgattam itt, gondoltam most már beköszönök :-) A borotválkozás számomra nem annyira hobbi, mint az itt fórumozóknak, de azért egy-két gondolatot fűznék hozzá.

Anno pont "lekéstem" a DE-borotválkozásról, a 80-as években ui. már nagyban ment a patronos borotvák értékesítése, DE-borotvából pedig elég gagyikat lehetett kapni. Mivel akkoriban a bajuszomon kívül az államon is kezdett nőni valami meghatározhatatlan susnyás, ezért szüleimtől kaptam egy három részes használt borotvát. Na az nem volt képes normálisan tartani a pengét, vagy iszonyúan meg kellett húzni vagy pedig borotválkozás közben a fej fordult egyet. Durván össze is vagdaltam magam vele. (Nevelőapám villanyborotvát használt, kipróbáltam, de számomra az tortúrának tűnt.) Ezután kaptam egy patronos borotvát amivel aztán több mint két évtized el is telt...

Három évvel ezelőtt egy szép hétvégén rájöttem, hogy nincs otthon tartalék borotva-fej, a meglévő meg már csúnyán nyúzza az arcomat. Gondoltam egyet és elővettem a nagyapámtól időközben megörökölt Gillette Twist-et (emlékbe raktam el) amihez szerencsére volt egy bontatlan csomag penge is. Katarzis volt. Rájöttem, hogy miről maradtam le...

Azóta minden nap borotválkozom, nem nyúzza szét az arcom a borotva és a borotválkozás még kellemes is. Szóval azért elég kemény, hogy a reklámmal mennyi mindent meg lehet etetni az emberekkel; jó termék után a ratyit luxus-cikként eladni... Azért akik eredetileg is DE-vel borotválkoztak szerintem nem tértek át tömegesen patronosra, így a gyártóknak most "meg kell várnia", hogy azok a nemzedékek kihaljanak. Az ifjaknak meg jó drágán el lehet adni az sokpengés vackokat.

P.S.:

Annyi előnyöm volt az első DE borotválkozásnál, hogy mindig is használtam pamacsot (most Mühle, sörte). Mondjuk a borotvakrémek nem annyira érdekelnek. Nem vonom kétségbe, hogy nagyon jók (használtam hébe-hóba én is) csak éppen nem annyira izgat, most éppen mosó-szappan van a tálkában (általában Baba-szappan szokott lenni, csak éppen legutóbb ez volt otthon).

Borotvából aztán vettem egy szabályozható acél fekete nyelű Gillette-et, a Twist műanyag nyele miatt nekem túl könnyű volt. (Mivel Nagyapámé volt ezért megtartom, ha lesz rá módom akkor egyszer majd szerzek hozzá valami más nyelet.)

Szép napot!

Bönek

Nem elérhető mry314

• Moderátor
  • Törzstag
    • Borotváim fényképei
« Válasz #401 Dátum: 2011. Szeptember 22. - 07:23:07 »
P, Bönek,

üdv közöttünk...

Csak így tovább! ;)
Léber Kálmán

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #402 Dátum: 2011. Szeptember 22. - 10:22:22 »
most éppen mosó-szappan van a tálkában
...pont mint Teddy a "Csöngetett milord?"-ban... :D
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető mayt010

• Új tag
  • *
« Válasz #403 Dátum: 2011. Szeptember 30. - 15:39:26 »
Üdv!

Némi nehézségek árán de sikerült regisztrálnom. :)

A rövid történet pedig:
Még az egyetem első éveiben jártam néha a pecsába a hétvégi bolhapiacokra, és
ott volt egy öreg bácsika aki borotvákat árult. Aztán ez a fejembe maradt, és amikor fél évvel
később elegem lett az eldobható/cserélhető méregdrága szarokból, ( amik egyébként nagyon jól
jellemzik korunkat ) akkor kimentem és vettem egy borotvát. Persze az elsővel még nem nagyon ment
így vettem egy másikat meg egy fenőszíjat.
Egy évig aztán ezzel borotválkoztam :

Majd egy ideig ezt használtam:
És végül már jó pár éve ez lett a nyertes minden szempontból :

És az ok ami miatt ide kerültem hogy kicsit fejlődnöm kellene a témában, mert eddig magamtól csináltam mindent,
de most kiderült hogy nem is jól borotválkozom, ( csak egyszer húzom le, és elmarad az oldalról , meg az alulról menet )
és a borotvám se elég éles, ( alulról annyira pattog hogy nem merem húzni, és a hajszálat se vágja el, igaz az utóbbi
5-6 évben bőrön kívül mást nem látott :) ) és a fenőszíjam is vacak, ( kicsi, nyeles össze vissza vagdosott)
így hát most itt vagyok hogy borotvát, fenőkövet, bőrt bizniszeljek, és tudást szerezzek. :)

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #404 Dátum: 2011. Szeptember 30. - 15:44:45 »
Akkor a legjobb helyen jársz!  ;)

Olvasgasd a felújítós, élezős és köves témákat, ott nagyon sok infót találsz. A kezdők részlegben is elég sok minden le van írva, a kereső a barátod. Ha valamit nem találsz, akkor meg majd kérdezel, szívesen segít mindenki.
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici