Szerző Téma: Légy üdvözölve!  (Megtekintve 628492 alkalommal)

Nem elérhető fonthunter (†2014)

• Halhatatlan tag
  • Törzstag
    • Fonti galériája
Re:Légy üdvözölve!
« Válasz #405 Dátum: 2011. Szeptember 30. - 16:12:44 »
Örülök mayt010, hogy végre sikerült áttörnöd a spamtömegen. A lényeg, hogy a kitartásod nem volt hiábavaló. Érezd jól magad közöttünk!
 :sör:
H: Flaschner JP: IWASAKI, TOSUKE, Hishakaku Kamisori Sheffield: F. Reynolds, Wade&Butcher "THE CELEBRATED",  Wostenholm pipe, IXL, Bengall, A.J.Jordan Solingen: Dubl Duck, Rob.Klaas, J.A. Henckels, R. Stehlo, Wacker, Bonsa, Revisor, BlackSmith Herder, RedPoint D: Buddel F: Thiers Issard "Le Canadien" SP: Filarmónica 13 USA: HartSteel, Max S

Nem elérhető edrose

• Adminisztrátor
  • Törzstag
    • Pamacs és penge
« Válasz #406 Dátum: 2011. Szeptember 30. - 16:19:49 »
Köszöntünk itt, többször törölt regisztráció! :D

de most kiderült hogy nem is jól borotválkozom, ( csak egyszer húzom le, és elmarad az oldalról , meg az alulról menet )

Ez nem jelenti azt, hogy nem jól borotválkozol, mert ez már ízlés, illetve irritáció és tűrőképesség dolga is. Van sok köztes megoldás, a két véglet pedig, aki úgy sem borotválja ki magát, hogy megtehetné, s aki alig bírja, de mindenképp sokmenetesen borotválkozik a babapopsiért. Tapasztald ki, te mit bírsz ki, és mi az, ami neked még megéri a ráfordított időt. ;)

Nem elérhető Victorio

• Tag
    • Karddobáló
« Válasz #407 Dátum: 2011. Szeptember 30. - 18:52:26 »
Sziasztok!

Most jöttem rá, hogy még be sem köszöntem, pedig már pár hete olvasgatom a fórumot.

Szóval minden úgy kezdődött, hogy szörfölésem közepette véletlenül akadtam rá a P'n'P :borz2: blogra. Mivel világ életemben gyűlöltem borotválkozni ezért teljesen megdöbbentett, hogy van olyan aki a borotválkozást életformának tekinti, rajong érte, sőt mi több blogot ír róla. Innen egyenes út vezetett ide a fórumra, ahol kiderült, nem is csak egy ilyen ember létezik, hanem többen is vannak. Szöget ütött a gondolat, hogy talán én csinálok rosszul valamit, talán tényleg megvan a szépség a borotválkozásban.

Pár nap és néhány száz fórum bejegyzés elolvasása után már nem volt visszaút. A gondolatot tettek követték.
A bolhapiacon megvettem életem első kését, a 100 Ft-os boltban egy rúd Arko szappant, a Müllerben pedig egy borzpamacsot.

Tegnap pedig eljött a napja, hogy átessek a tűzkeresztségen és egy csepp véremet adjam a tagságért - most már én is a késsel borotválkozók klubjába tartozom.

Rengeteg tanulás és gyakorlás kell még, hogy valóban tiszta élvezet legyen számomra a borotválkozás, de úgy érzem valami jó dolog vette kezdetét.
Örülök, hogy végül tagként kötöttem itt ki.

Nem elérhető edrose

• Adminisztrátor
  • Törzstag
    • Pamacs és penge
« Válasz #408 Dátum: 2011. Szeptember 30. - 19:05:57 »
Isten hozott a klubban, érezd jól magad!  ;)

Nem elérhető mayt010

• Új tag
  • *
« Válasz #409 Dátum: 2011. Szeptember 30. - 19:30:02 »
Üdv !

Köszönöm mindenkinek az üdvözlő köszöntőket !
Igyekszem előbb sokat olvasni és csak utána kérdezni ! :)

m.

Nem elérhető pintadam

• Törzstag
« Válasz #410 Dátum: 2011. Szeptember 30. - 22:48:26 »
Üdv!
Nyár elején regisztráltam a fórumra, akkor kezdett úgymond kinyílni a csipám, és ilyen időben kezdett el érdekelni az egész "zsilettes" borotválkozás.
Általában, amibe belefogok, igyekszem a legjobban csinálni, így az első borotválkozásomat is jó pár hónap videó nézés, cikk olvasás előzte meg. Persze a végére már elengedhetetlen vágyat éreztem, hogy eldobjam a makhármat, és valami elegánsabb szerszámmal gyaluljam le orcámról a szőrt. A pamacs, és a barbon borotvakrém beszerzése már a hét elején megtörtént, és örömmel konstatáltam, hogy ha minden jól megy, nekem is olyan illatom lesz, mint szeretett nagypapámnak :)
Ma végre kézhez kaptam a Lord L6-ot (Ezer milliárd köszönet ednek!), ami után egyből beszaladtam a fürdőszobába, és olyan állapotba kerültem, mint egy kisgyerek, aki végre megkaparintotta a hőn áhított játékát.
A penge behelyezése elég fura volt, veszélyes eszköznek tűnik a penge elsőre, de aztán végül sikerült megoldani, és az ujjaim is a helyükön maradtak.
Gyors fürdés, habkeverés, pamacsolás, aztán kicsit félve, és kínosan ügyelve arra, hogy nehogy a kelleténél jobban az arcomhoz nyomjam a borotvát, megkezdtem a procedúrát. Elején még keresgélni kellett, hogy milyen szögnél vág a penge, és melyiknél nem, de aztán meglepően gyorsan belejöttem, és egész komfortosan, magabiztosan húztam az arcomon a vasat. Annyira felbátorodtam, hogy egyből csináltam is 3 kört :)
Végeredmény: 1 pontvérzés, ami a hideg víz után el is múlt, ezen kívül pedig a kényes helyeket leszámítva tükörsima pofaszerkezet, és nem utolsó sorban nagypapaillat :)
Az érzés nem csak a borotválkozás közben, de után is egész más volt. Talán mondhatom, hogy jobb.
Úgy néz ki, hogy az én fiam nem eldobható borotvával fog megtanulni borotválkozni! :)

Nem elérhető Salmo

• Törzstag
  • ne fogdosd az élét
« Válasz #411 Dátum: 2011. Szeptember 30. - 23:07:31 »

Isten hozott minden új bemutatkozót !

Salmo
"Férfiembernek faluhelyen semmi sincs nagyobb mérge mint a beretválkozás, mert ritka a jó beretvakés. Sokkal ritkább, mint a tisztességes fehérnép."

Nem elérhető Bajsz

• Törzstag
« Válasz #412 Dátum: 2011. Október 01. - 01:17:28 »
Üdvözlet mindenkinek!

Kezdetben, bajusz növesztéssel foglalkoztam és ez vitt arra hogy behatóbban foglalkozzam a "szőrökkel".
(A "bajuszhordás" búvópatakként előjön évről-évre, most épp nincs.)  :(
Mindig is a hagyományos eljárásokkal szimpatizáltam, vagyis klasszikus szerkentyűk használata a mindennapokban.
Először, első szőr vágásomnál annak idején az eldobható "kétpengés" szörnyűségekhez, kerültem, melyeket gyorsan lecseréltem Gillette patronos két pengésre.
Majd mivel nem kedveltem ezt a "műanyagérzést", hagyománytiszteletből át akartam nyergelni a kezdetekhez, vagyis a borotvakéshez. Kaptam is a családtól egy egyszerű példányt.  :borotva:
Amit hamar letettem, mert kezdő voltam és mintha életlen is lett volna, no meg rájöttem nem is olyan egyszerű kezelni, mint gondoltam.
Visszatértem hát a Gillette patronoshoz, de már a Mach 3-sal.
Meg is voltam vele "elégedve". Sajnos ezzel háttérbe szorítva a hagyományosabb borotválkozási módszereket.
Eltelt sok év, és azóta is ezt használom. (Legalábbis eddig)
Idővel rádöbbentem, hogy micsoda pazarlás kiadni rengeteg pénzt sok patronért éves szinten. Bár könnyű vele és kényelmes/gyors, de a költségei miatt, no meg az "eldobhatóság műanyagérzése" végett, stb. arra jutottam, hogy megpróbálom a DE biztonsági borotvát!  8)

Idővel eljutottam hozzátok, a "hangulatmeghozó" bloghoz, majd a fórumra is.

"Hiszen nincs is annál jobb, mint nagy komóttal, élvezve a pillanatot s a rituálét,
lenyessük nem kívánt szőrzetünket orcánkról, míves készülékekkel!"

:) Bajsz
« Utoljára szerkesztve: 2011. Október 02. - 00:10:12 írta Bajsz »
"bajusz nélkül nincsen csók!"

Nem elérhető fonthunter (†2014)

• Halhatatlan tag
  • Törzstag
    • Fonti galériája
« Válasz #413 Dátum: 2011. Október 01. - 08:08:02 »
Üdv a fórumon Bajszi! Érezd jól magad!
(Bocsi az i betűért, nálunk olykor előfordul.  ;D ...ha zavar szóljál!  ;) )
fonti
H: Flaschner JP: IWASAKI, TOSUKE, Hishakaku Kamisori Sheffield: F. Reynolds, Wade&Butcher "THE CELEBRATED",  Wostenholm pipe, IXL, Bengall, A.J.Jordan Solingen: Dubl Duck, Rob.Klaas, J.A. Henckels, R. Stehlo, Wacker, Bonsa, Revisor, BlackSmith Herder, RedPoint D: Buddel F: Thiers Issard "Le Canadien" SP: Filarmónica 13 USA: HartSteel, Max S

Nem elérhető vidak

• Törzstag
« Válasz #414 Dátum: 2011. Október 01. - 11:15:18 »
Üdv mindenkinek a fedélzeten!

Szépen gyűlünk... :)

Nem elérhető Bajsz

• Törzstag
« Válasz #415 Dátum: 2011. Október 02. - 00:11:47 »
Üdv a fórumon Bajszi! Érezd jól magad!
(Bocsi az i betűért, nálunk olykor előfordul.  ;D ...ha zavar szóljál!  ;) )
fonti

Á, dehogy!  :D
Még tetszik is.
"bajusz nélkül nincsen csók!"

Nem elérhető saxon

• Törzstag
« Válasz #416 Dátum: 2011. Október 02. - 21:14:07 »
Üdv!

Még az egyetem első éveiben jártam néha a pecsába a hétvégi bolhapiacokra, és
ott volt egy öreg bácsika aki borotvákat árult.

Üdv!

Amit itt írtál, az kb. mikor volt, megvan-e még a bolhapiac és megvan-e még a bácsi?
Csak mert érdekelne, hogy hol lehet nálunk offline használt borotvákat kapni (mármint itt a fórumon kívül), és kb. mennyiért?

Nem elérhető edrose

• Adminisztrátor
  • Törzstag
    • Pamacs és penge
« Válasz #417 Dátum: 2011. Október 02. - 21:36:30 »
Budapesten a PeCsában és az Ecserin is mindig lehet borotvakést találni. A gond az, hogy még a romokért is hajlamosak irreális árat kérni, ha meg valami tényleg szép, akkor azt hiszik, azért majd minimum valami arábiai sejk küldi a futárját, és ennyire is tartják.  :evil:  Mindazonáltal érdemes nézelődni.  ;)

Nem elérhető Victorio

• Tag
    • Karddobáló
« Válasz #418 Dátum: 2011. Október 02. - 23:14:32 »
Amit itt írtál, az kb. mikor volt, megvan-e még a bolhapiac és megvan-e még a bácsi?
Csak mert érdekelne, hogy hol lehet nálunk offline használt borotvákat kapni (mármint itt a fórumon kívül), és kb. mennyiért?

Én az Ecserin vettem a borotvámat pár hete. Alkudozni kellett rá keményen, és végül 1500-ért vihettem. Sok kést láttam, de a többség teljesen kukázni való rozsdahalmaz. Volt csomó DE borotva is, többnyire egész jó állapotban.

A PeCsa bolhán meg két hete úgy vettem 700 Ft-ért egy spanolós fenőbőrt, hogy grátisz 2 borotvát is adtak hozzá. (Mondjuk az egyik helyből kidobós, de a másikat megpróbálom gatyába rázni.) A fenő is felújításra szorul, a bőre cserés lesz, a szerkezet meg rozsdás kicsit, de ennyiért nem bírtam ott hagyni. Egy szép állapotú kés is volt, ha jól emlékszem turbán beütéssel, 20eFt-ért akarták adni. Valamint DE itt is volt szép számban.

Viszont a PeCsába látogatni akaróknak jó lesz sietni, mert tulajdonosváltás miatt hamarosan lehet, hogy bezár a piac.

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #419 Dátum: 2011. Október 03. - 08:42:18 »
Mayt010 Üdv a fórumon!
Nagyon hasonló a történetünk, én is kb 15 éve autodidakta módon tanultam meg borotválkozni.
A második(és időben legtöbbet használt) késem egy ugyanolyan Henkels volt mint a tied, csak az enyémnek diszitett a gerince. Szerintem is fantasztikusan jó kés. Eddig én sem használtam követ, csak egy nyeles fenőt, meg 3-4 évente elvittem a kést a borotvaköszörűshöz.

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici