Üdv!
Nyár elején regisztráltam a fórumra, akkor kezdett úgymond kinyílni a csipám, és ilyen időben kezdett el érdekelni az egész "zsilettes" borotválkozás.
Általában, amibe belefogok, igyekszem a legjobban csinálni, így az első borotválkozásomat is jó pár hónap videó nézés, cikk olvasás előzte meg. Persze a végére már elengedhetetlen vágyat éreztem, hogy eldobjam a makhármat, és valami elegánsabb szerszámmal gyaluljam le orcámról a szőrt. A pamacs, és a barbon borotvakrém beszerzése már a hét elején megtörtént, és örömmel konstatáltam, hogy ha minden jól megy, nekem is olyan illatom lesz, mint szeretett nagypapámnak
Ma végre kézhez kaptam a Lord L6-ot (Ezer milliárd köszönet ednek!), ami után egyből beszaladtam a fürdőszobába, és olyan állapotba kerültem, mint egy kisgyerek, aki végre megkaparintotta a hőn áhított játékát.
A penge behelyezése elég fura volt, veszélyes eszköznek tűnik a penge elsőre, de aztán végül sikerült megoldani, és az ujjaim is a helyükön maradtak.
Gyors fürdés, habkeverés, pamacsolás, aztán kicsit félve, és kínosan ügyelve arra, hogy nehogy a kelleténél jobban az arcomhoz nyomjam a borotvát, megkezdtem a procedúrát. Elején még keresgélni kellett, hogy milyen szögnél vág a penge, és melyiknél nem, de aztán meglepően gyorsan belejöttem, és egész komfortosan, magabiztosan húztam az arcomon a vasat. Annyira felbátorodtam, hogy egyből csináltam is 3 kört
Végeredmény: 1 pontvérzés, ami a hideg víz után el is múlt, ezen kívül pedig a kényes helyeket leszámítva tükörsima pofaszerkezet, és nem utolsó sorban nagypapaillat
Az érzés nem csak a borotválkozás közben, de után is egész más volt. Talán mondhatom, hogy jobb.
Úgy néz ki, hogy az én fiam nem eldobható borotvával fog megtanulni borotválkozni!