A föncsi kése :
penge : föncsi kérdezte, hogy tudnék-e valamit kezdeni a késével. Mivel egyébként is jöttem neki eggyel, így mondtam, hogy
nézzük meg
Alapvetően jó állapotú, egy-két mélyebb rozsda folt volt rajta, amit a full hollow alkata miatt
teljesen nem tudtam megszüntetni, de az összhatás jelentősen javult.
Nyél: a nyél története annyira, hosszú, és bonyolult, hogy külön többrészes kisregényben tudnám megírni, így eltekintek
az ismertetésétől. Legyen annyi elég, hogy jelenleg fekete G10
Ék: piros G10
ma megtakarítom, megfenem
A G10-ről:
Előny: elképesztően nagy szilárdságú anyag, ebben a vastagságban szinte lehetetlen eltörni. Nem gond, ha rá ütsz, megfeszíted stb..
Nem vesz fel vizet, így örök mint a nyomorúság. Anyagában felület kezelhető, és nekem sokkal jobban tetszik a textúrája mint
a vászon micartáknak. Olcsó anyag, az egy nyélre eső fajlagos anyag költsége alacsony.
Hátrány: Nagyon-nagyon nehezen megmunkálható. Először neki engedtem a szalagfűrésznek. Ez hiba volt.... úgy szikrázott mint a fene
A nyélpanel kivágását komoly pormaszkkal, és elszívás mellett ( hű társam R2D2 az ipari porszívó mert kib...szottul irritatív a pora)
a dremel kis flex korongjával végeztem. A csiszolása - szintén elszívás mellett, nem egyszerű. Amikor lehetőség van rá,
érdemes vizesen csiszolni, polírozni.
Van jelenleg vagy 7 kés ami G10 nyélre vár ( jött 8 különböző szín az Usából) így a következő képeim orrvérzésig erről fog szólni
még ha unjátok akkor is ...
reofil