Én ilyet használtam:
http://usaknifemaker.com/pivot-barrel-1-8-x-5-for-folders.htmlHa gondolod ilyenből tudok adni 8-at, meg mellé még egy 100-as csomag csavart, egy 1/8-os fúrószárat, és egy T6 torx csavarhúzót is akciós áron. Ahhoz a stílushoz amit én csinálok jobban illik a szegecs, úgyhogy én biztosan nem fogom őket felhasználni.
Előnyei: minőségibb érzést nyújt nyitáskor, ha bármi gond van a nyéllel, akkor szét lehet szedni rendberakni, 2mp alatt újra lehet húzni, szét lehet szedni tisztításhoz, és szerintem jól is néz ki. Pl. középre zárás beállításához hihetetlen praktikus a csavar.
Hátrányai: az első elkészítésekor el kell trükközni pár dologgal mire rájössz hogyan érdemes megcsinálni az egészet, menetrögzítő nélkül viszonylag könnyen kilazulhat a csavar ha nem voltál ügyes, és keményfém fúróval kell kifúrni a régi borotvákat a lyuk mérete miatt.
Anyagvastagság és hasonlók miatt felesleges aggódni, egy borotván semmilyen terhelés nincs. Anyaghiba az egyetlen ami miatt eltörhet egy borotva, vagy extrém hülyeség
Nekem volt 1 W&B pengém ami nagyon régi volt, és még melegen lett kiütve a szegecsnek a hely. Ott 1-1mm volt kb. alul is, felül is, és túlélt vagy 150 évet, meg egy betonra ejtést, úgyhogy emiatt már nem aggódok.