Gondoltam, a finomabbnál is mindig lehet finomabb. Jó lehet még a fa lakkozás rétegeinek csiszolása között használni, ha valami brutál sima felületet szeretnék. Szóval szerinted ez az a számozás?
Lakkrétegek között jobb esetben nem kell csiszolnod egyáltalán, legalábbis vízbázisú lakknál. Én ott az első kör után picit rácsiszolok 600-as papírral, de a többi réteg között nem fontos ha jól ecseteled.
Polírozásnál szerintem felesleges 2000-es papírnál finomabbat venni, hacsak nem akarsz paszta nélküli tükörpolírt. Én most csináltam két ragasztós nyelet, az egyik 1500-ig, a másik 2000-ig van felcsiszolva, és pasztás rongykorong nélkül is elmennének majdnem, de még kényelmes tempóban is 1-2 perc 1 pár nyélnek a kipolírozása.
Persze el lehet vele játszani, de az égvilágon semmi különbség nem lesz végeredményben, kipróbáltam. Az egyenletessége a felületnek a durva papíroknál dől el, nem a finomaknál. 600-800-as papír fölött már csak karcokat szedsz ki, nem felületi egyenetlenségeket. Majd dobok fel képet valamelyik nap a nyelekről, ha lesz rá időm fényképezni