A penge csiszolását szalagcsiszolón csinálod, vagy korongon? Ha egy picit jobban felcsiszolnád szerintem szebb lenne a penge, kicsit mélyek benne így a vonalak. Késben jobban tetszik a szálrahúzás mint borotvában
A scotch brite korongon kezdem, és a holkerben is végig megyek a teljes soron, de "kissé" igénytelenebbül. Így még elég szatén, de nem durva karcos a felület.( természetes fényben szépen megcsillan) Nekem ez most nagyon bejön. Egyébként megnéztem két "gyári" késem ( Flashner) és kísértetiesen hasonló felületei vannak.
Van képed esetleg a felújítás előtti állapotról is?
Én úgy vettem észre, hogy ez szinte az Ern kések védjegyévé vált, több ilyet is láttam már. Nekem is van egy 4/8-os borbélyfejjel.
Sajnos nincs képem az előzményről, de a nyak, és ravasz közötti enyhe rozsdásodástól, és a gerinc kicsit matt felületétől eltekintve, jó állapotban volt.
Nem tudom mennyire védjegy ez a fajta köszörülés, és fej kialakítás, de szerintem ez olyan "próbáljukmegeztisháthaeltudjukadni" kereskedelmi vonulat lehetett
mert C.F.E-nél sem ez volt a "tömeg" termék.
Grat, nagyon szép lett. A penge is(nekem tetszik a szálrahúzott holker), meg a nyél is. Az alátét popszegecs?
A szegecs, és az alátét gyári. Az ebay-ről is be lehet szerezni.
Gratz! Szép lett! (Hiába, ugye akinek van ideje...) Ez már az "új" szaruból van?
Nem még a régi, de van már az újból is, és összevágás után félre lesz téve neked egy nyélpanelre való...
reofil