Szerző Téma: Felújítás, tisztítás, javítás, fertőtlenítés  (Megtekintve 271543 alkalommal)

Nem elérhető Rotbart

• Moderátor
  • Törzstag
Re:Felújítás, tisztítás, javítás, fertőtlenítés
« Válasz #315 Dátum: 2013. Március 06. - 15:39:16 »
Nem beszélve a Pinkerton-féle Volt-Folt-Nincs-Folt Csodapasztáról!

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
« Válasz #316 Dátum: 2013. Március 06. - 19:29:19 »
Roti- Jelen esetben nem a pH számít a kálcium-szappan só eltávolításában, hanem maga a felületaktivitás. Tehát, amikor a kalciumszappansó molekuláinak segítünk hozzákötődni a viz molekulákhoz fizikailag. Ebből tényleg nehezen lesz kémiai reakció, viszont fizikai, vagy ahogy írod a mechanikai hatás megkönnyítésében, abban bizony segít. A felületaktív anyagok valóban általában enyhén lúgos kémhatásúak, de ennek jelen esetben szerintem semmi köze, hogy fehegénél valamilyen anyag kémiai reakcióba lépett az adagoló egyik másik alkotóelemével. Az etilalkoholnak sincs hozzá köze, mert ilyen nincs a mosogatószerekben. Valami más viszont van, aminek ez lett a vége.
fehege- megírnád, ha szépen megkérünk, hogy melyik mosogatószerre gyanakodsz ill. pontosan melyik márka a gyanúsítottunk? Utána tudok nézni mi lehet benne, ami egyáltalán szóba jöhet és darabokra marta az adagolót.

Egy újabb ötlet: nem lehet, hogy valamilyen indukciós v. elektromos reakció ment ott végbe? és nem kizárólag a mosogatószert kell vádolni első körben? Simán lehet ez is és a mosogatószer + adagoló+ pumpából összejött egy másfél voltos elem, ami a pumpa lenyomásával kisült... elektrosztatikus szakembereink- Szerintetek ez hülyeség?

Nem elérhető Szőrmók

• Törzstag
« Válasz #317 Dátum: 2013. Március 06. - 19:47:46 »
"Már a fehege se tudja pontosan." :fetreng:
Sheffield-England

Nem elérhető Szőrmók

• Törzstag
« Válasz #318 Dátum: 2013. Március 06. - 19:55:14 »
Persze, hogy nem tudom. Ami a farkamat vészélyezteti, én azt nem fogdozom. Pláne nem nézegetem.  ;D

Biztosabb messziről elkerülni :D
Sheffield-England

Nem elérhető Betyarka

• Törzstag
« Válasz #319 Dátum: 2013. Március 06. - 19:55:38 »
És ha egyszerűen nem megfelelő mechanikai behatást érte a készüléket?  ;D
Pl durva anyázással egybevetett erős pompálás is kinyírhatta ama kézikészüléket.  :fetreng:
Csak a puffin ad erőt...

Nem elérhető Szőrmók

• Törzstag
« Válasz #320 Dátum: 2013. Március 06. - 20:10:38 »
Én azért kíváncsi vagyok, melyik sokat reklámozott csodaszer jelent veszélyt a férfiakra és egyes testtagjaikra, s erről mi mit sem tudunk! Veszélyben élünk, ez biztos! :crazy:
Sheffield-England

Nem elérhető Rotbart

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #321 Dátum: 2013. Március 06. - 20:27:43 »
És hol kap az ember izopropil-alkoholt? Régen azzal tuningoltuk a fogyóban levő filctollakat, mosmeg nem találok sehol. Volt olyan patika, ahol aszonták, ilyenről még nem hallottak (!)....

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #322 Dátum: 2013. Március 06. - 20:43:22 »
Én Gesa éltárstól kaptam egy szerény, de nem megalázó mennyiséget, abból szívesen adok, én nagyon keveset használok, pucolásra.
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető Rotbart

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #323 Dátum: 2013. Március 07. - 00:27:56 »
Köszönöm szépen! Pillanatnyilag nem jut eszembe semmi, amihez kellhetne, úgyhogy egyelőre nem élnék a kedves ajánlattal...  :sör:

Szőr Cavinton

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #324 Dátum: 2013. Március 09. - 13:58:02 »
Nem tudom melyik topicba való, ezért ide írom...  Ajándékba vennék valakinek egy DE borotvát.  Fiatal felnőttről van szó, tudjuk hogy szeretne.  Sima történet lenne, már rendelném is az Edwin Jagger-t (;D), viszont a többi érintett családtagom kitalálta hogy gravíroztassunk bele.  Na innentől fáj a fejem, mert az az érzésem hogy ha elkezdjük gravírozni a nyelet akkor ki tudja milyen vastag a krómréteg, mi van alatta, és mi lesz a végeredmény (pl elkezd szépen lehámlani idővel).  A kérdés az hogy van-e vmi alternatív technika ami működik (pl lézergravírozás), illetve van-e olyan DE borotva amibe lehet gravírozni (gondolom tömör rozsdamentes acél borotvákba igen, de amit láttam az túl van a kereten árban).  Nem fontos hogy a nyélbe legyen, lehet a fejre is.  Nem értek ehhez a kérdéshez, minden tanács segítene.  Hónapok vannak még az alkalomig, amikor át akarjuk adni, szóval valszeg minden ésszerű megoldást meg tudok addig valósítani.

Nem elérhető Szőrmók

• Törzstag
« Válasz #325 Dátum: 2013. Március 09. - 14:06:00 »
MW Éltárs Goodfella klónja megfelelő lenne?

Sheffield-England

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #326 Dátum: 2013. Március 09. - 14:17:21 »
Nem tudom.  Fényképek alapján kissé durva kivitelűnek tűnik.

Közben guglizással kiderítettem, hogy a Bluebeard és Dreadnought néveken futó borotvák EJ DE89-ek, csak rájuk van lézergravírozva egy kalózizé.  Ha meg lehet oldani az EJ-re lézergravírozást, akkor valszeg ez lenne a legegyszerűbb/legszebb.  Tudja vki hogy a lézergravírozás mennyire kopik, meg ilyesmik?

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
Re: Felújítás, tisztítás, javítás, fertőtlenítés
« Válasz #327 Dátum: 2013. Március 09. - 22:03:01 »
Azért gondoljuk végig, hogy mennyire esztétikus egy bakelit vagy egy fullfém. Főleg egy újoncnak.

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #328 Dátum: 2013. Március 10. - 08:31:46 »
Az meg a másik, hogy szerintem gáz a gravír. Én többre értékelném a gyári állapotot.

Nem elérhető Szőrmók

• Törzstag
« Válasz #329 Dátum: 2013. Március 10. - 08:53:00 »
Az meg a másik, hogy szerintem gáz a gravír. Én többre értékelném a gyári állapotot.

Mindenki maga válogatja, ízlése szerint. Szerintem is inkább giccses a garvír, mint szép, de Mokker Éltárs érdeklődött, kérdezett csupán, bár a "hangjából" az cseng, hogy a család többi tagjával nem feltétlenül passzol az ízlése. :D
Sheffield-England

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici