Szerző Téma: Felújítás, tisztítás, javítás, fertőtlenítés  (Megtekintve 270889 alkalommal)

Nem elérhető bbuffy

• Törzstag
  • ナイフ少年
Re:Felújítás, tisztítás, javítás, fertőtlenítés
« Válasz #705 Dátum: 2015. November 20. - 05:43:38 »
Asszem majd mindenki eldönti, miről akar írni. Felnőtt emberek vannak jelen, többen már borotválkoznak is...
Én nem bãntó szándékkal irtam azt amit. Egyszerűen ez jött le. Ennyi. Ja és sosem fogok felnőni.:)
A plazma csapdába eshet a zárt mágneses hurkokban, így itt sűrűsége megnövekszik. A nyitott hurkok esetén a plazma az erővonalak mentén kiszabadul és eltávolodik a Földtől. A plazmaréteg és a sugárzási öv is a zárt hurkokban található.

Nem elérhető nork

• Törzstag
« Válasz #706 Dátum: 2015. November 20. - 07:46:11 »
Asszem majd mindenki eldönti, miről akar írni. Felnőtt emberek vannak jelen, többen már borotválkoznak is...
Én nem bãntó szándékkal irtam azt amit. Egyszerűen ez jött le. Ennyi. Ja és sosem fogok felnőni.:)

Nem is neked szántam :-)

Nem elérhető romsitsa

• Törzstag
« Válasz #707 Dátum: 2015. December 12. - 22:19:55 »
Sziasztok,

az első páciens egy OT klón, a kb. fél milliméteres mocsok eltávolítása után kiderült, hogy az eredeti nikkelezés 5 százaléka maradt meg. Kapott egy ezüst bevonatot, szándékosan nem tüntettem el az évek nyomait előtte, így rusztikusabb. Polírozógépem nincs, de szerintem elég szép fénye lett.

A második beteg egy aranyozott SS volt, a fotók alapján 80-90 százalékos felülettel. Mikor megérkezett kiderült, hogy a fotók csaltak (az eladó korrektül jelezte, hogy nem rózsás a helyzet), a mélyedésekben még sejthető volt valami arany, de leginkább egy sima nikkelezett SS-re hasonlított (ami a háttérben látható pl.). Szerintem nem gyakori típus, így vettem egy nagy levegőt és szétszedtem, majd tisztítás után újraaranyoztam. Még a nyitógomb biztosítógyűrűjét kellene visszaimádkozni valahogy és átpolírozni az egészet.

Üdv

Á

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #708 Dátum: 2015. December 12. - 22:45:41 »
Szépek lettek, ügyes vagy!
A galvanizálást te csináltad?
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető romsitsa

• Törzstag
« Válasz #709 Dátum: 2015. December 12. - 23:14:06 »
Szia, köszi ;). Igen, így valamivel gazdaságosabb.

Üdv

Á

Nem elérhető nork

• Törzstag
« Válasz #710 Dátum: 2015. December 13. - 03:11:08 »
Gratula!

Nem elérhető Horatio Luro

• Törzstag
« Válasz #711 Dátum: 2015. December 13. - 07:52:21 »
Ügyes! De hogyan lehet házilag galvanizálni  ???

Nem elérhető nork

• Törzstag
« Válasz #712 Dátum: 2015. December 13. - 09:23:57 »
"de leginkább egy sima nikkelezett SS-re hasonlított"

Mi az eredeti anyag, ill. mire vitted fel az aranyat?

Nem elérhető romsitsa

• Törzstag
« Válasz #713 Dátum: 2015. December 13. - 10:23:12 »
Sziasztok, köszi.
Tapasztalataim szerint a Gillettek alapanyaga réz, ezt nikkelezték, kivéve az alumínium szárú modelleket. Az aranyozott típusoknál a réz alkatrészeket nikkelezték, erre vittek fel egy réteg aranyat és egy  védő lakkot.
Házilag a lakkot kell eltávolítani (pl. acetonnal) és újra lehet aranyozni, ez jóval tartósabb lehet (attól függően mennyi ideig galvanizáljuk) mint a gyári bevonat, így nem szükséges újra lakkozni.
A nikkelezés viszont erősen mérgező anyagokat követel, ezzel nem érdemes szerintem otthoni körülmények között próbálkozni.

A technológiához (arany, ezüst, réz, cink) pl. a conradnál lehet kapni kézi galvanizálót, elektrolit oldatokat, egyéb kegytárgyakat. Az SS nyelét a mintázat miatt nem lehetett tamponozással rendesen bevonni, ahhoz csináltam egy galvánfürdőt a kézi galvanizálóból (nem profi, de működik a megoldás)

http://furdancs.blog.hu/2013/11/06/galvanizalas_hazilag_i

Üdv

Á

Nem elérhető nork

• Törzstag
« Válasz #714 Dátum: 2015. December 13. - 11:01:13 »
Ez biztos így van, réz-nikkel-arany? A rezet simán lehet aranyozni sőt, bármi rámegy úgy tudom. Tehát felesleges közé a nikkel, ha egyáltalán a nikkelt lehet aranyozni. Vagy az nem lehet, hogy előtted is megcsinálta ezt valaki és azért ez a sorrend?
Akárhogy is, de elég jól néz ki. Engem is érdekelt ez egy időben, de elriasztott, a sok különböző leírás. Sokat kellett kísérletezni, vagy ment simán? A feszültséget mivel állítottad elő és mennyit?

Nem elérhető romsitsa

• Törzstag
« Válasz #715 Dátum: 2015. December 13. - 11:32:47 »
Persze, direkt a rézre mehetne az arany, de szerintem minden Gillettet (tto) nikkeleztek a felületvédelem miatt, aztán aranyozták amit kellett. A gyári arany bevonat harmatgyenge, nem véd, csak díszít és erősen kopik.
Még nem találkoztam még olyan borotvával (tto) amin ne lenne nikkel az arany alatt. A korai OT-knál lehet, hogy direkt a rézre ment az arany, ezekből nem láttam közelről kopott példányt.

A legkritikusabb rész a tisztítás és zsírtalanítás, ha az hibátlan, akkor a többi nagyjából megy magától. Illetve  polírozni illik a felületet, ha karcos, mert az új bevonat minden hibát kidob. Az áramforrás két C (baby) elem volt sorba kötve.

Üdv

Á

Nem elérhető nork

• Törzstag
« Válasz #716 Dátum: 2015. December 13. - 12:07:04 »
Értem, köszi!
Még annyit, hogy egyenletes lett a bevonat?

Nem elérhető romsitsa

• Törzstag
« Válasz #717 Dátum: 2015. December 13. - 12:39:45 »
Megmérni nem tudom, szemre egyenletes. A gomb kicsit tovább ázott, mert a bordák közei nehezen vették fel az anyagot, logikusan itt az éleken lehet a legvastagabb a réteg.

Üdv

Á

Nem elérhető Horatio Luro

• Törzstag
« Válasz #718 Dátum: 2015. December 13. - 13:08:02 »
 :thanks:

Nem elérhető nork

• Törzstag
« Válasz #719 Dátum: 2015. December 13. - 14:46:17 »
Kb. Mennyi ideig volt a lében?

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici