Szerző Téma: Felújítás, tisztítás, javítás, fertőtlenítés  (Megtekintve 281390 alkalommal)

Nem elérhető viktor.co.jp

• Törzstag
Re:Felújítás, tisztítás, javítás, fertőtlenítés
« Válasz #915 Dátum: 2022. Szeptember 16. - 08:49:46 »
Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne, hogy Ultrahangos tisztító gépben mennyi ideig erdemes/szükséges hagyni a borotvat?  :fejtor: :crazy:
"30 degrees, a light touch, let the razor do all the work, gentlemen."

Nem elérhető romsitsa

• Törzstag
« Válasz #916 Dátum: 2022. Szeptember 16. - 20:19:20 »
Attól függ milyen vegyszert használsz és mit szeretnél leszedni. Alapesetben, amíg tiszta nem lesz a borotva, rosszabb esetben, amíg el nem kezdi marni a cucc a bevonatot.

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #917 Dátum: 2025. Január 27. - 10:01:23 »
Hosszas tanakodás én is vettem egy ultrahangos tisztítót (Vevor 2l).

A kérdésem az hogy milyen tisztítófolyadékot javasoltok, szappanmaradványok eltávolítására acél, alu, és esetleg műanyag borotvákról.

Egy protézisekhez való folyadékot találtam ami mindezt tudja (https://ultraschall-welt.de/reinigungskonzentrate/emag/115/em-070-dentalreiniger/alternativ-produkt-em-060-prothetik-reiniger), de kíváncsi vagyok kinek mi vált be. Ha elkerülhető nem vennék 5L-t csak kisebbet, kivéve ha többcélú a folyadék.

Nem elérhető Rotbart

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #918 Dátum: 2025. Január 28. - 09:29:01 »
Mosogatószeres víz? Ingyen van, kipróbálod, aztán kiderül, működik-e.

Nem elérhető romsitsa

• Törzstag
« Válasz #919 Dátum: 2025. Január 28. - 16:07:08 »
Napi használat okozta szennyeződést akarsz leszedni vagy évtizedek alatt belerohadt dolgokat? Az elsőre elég a mosogatószeres víz és egy fogkefe. A másodikra jó lehet az ultrahangos tisztító, kezdetnek szintén víz/mosogatószer kombinációval. A tisztítószerekkel az a gond, hogy a gép felerősíti a hatásukat, az acél elszíneződhet, az alut simán megmarja, műanyag bemattulhat, általánosan bevált receptet még nem találtam. Vízkőre jó a sima ecetes áztatás/piszkálás is, csak sűrűn rá kell nézni.

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #920 Dátum: 2025. Január 30. - 15:01:00 »
Hát, ha nem is évtizedek, de kb két év szappanlerakódását.

Pirossal bevont Henson AL13 alu borotva. Ha ecetbe rakom, látom elszíneződni a vizet. UH tisztítóban víz/mosogatószer kombóval szépre tisztítja nagyjából 90%-át, de a maradékkal (pl ahol a fej a nyélhez csatlakozik) nem küzd meg.

Kézmeleg (kb 40 fokos) vizet szoktam rakni, pár csepp mosogatószerrel, fűtés nélkül, 10 percre.

Legyen több mosogatószer? Melegebb, fűtött víz? Hosszabb idő?

Nem elérhető romsitsa

• Törzstag
« Válasz #921 Dátum: 2025. Január 31. - 16:11:43 »
Fogkefe ott, ahol foltos maradt? A mechanikus tisztítás kisebb eséllyel károsítja az alumíniumot, mint a savak.
Ne a vízhez add a mosogatószert, hanem a borotvára és hagyd dolgozni kicsit.
Azt nem teljesen értem, hogy egy "új" borotva hogyan lesz foltos, nem szoktad használat után letörölni?

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici