Szerző Téma: Merkur  (Megtekintve 432195 alkalommal)

Nem elérhető Bubu

• Törzstag
Re:Merkur
« Válasz #150 Dátum: 2011. Január 13. - 13:26:08 »
A következő szerzeményem heteken belül:Merkur 23 C,de addig nem állok,meg míg nem lesz egy Edwin Jagger-em és egy merkur Futur-om.
Ezekkel úgy gondolom teljes lesz a borotva kollekcióból:)
Baa baa black sheep, have you any wool? Yes Sir, yes Sir, three shaves full.

Nem elérhető Bubu

• Törzstag
« Válasz #151 Dátum: 2011. Január 13. - 13:45:18 »

Nem elérhető longball

• Törzstag
« Válasz #152 Dátum: 2011. Január 15. - 12:01:12 »
Helló!

Én Merkur nyilt fésüs borotvát "használok". Idézőjel azért, mert általában borotvakéssel borotválkozok. A Merkur csak kiegészitő, de azzal érzem ugy a kés után, hogy megfelelően borotválkoztam. Érzékeny bőrre ezt nem ajánlanám..esetleg a 23C-t. A másik meggondolandó az a nyélhossz. Nekem megfelel a rövidebb, van akinek a hosszabb áll kézre.

Üdvözlettel: longball

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
« Válasz #153 Dátum: 2011. Január 15. - 13:07:37 »
Merkur 15C nyílt fésűst és Progresst használok, a 15C-t jobban kedvelem, valahogy jobban "esik" használni, pedig a Progress is nagyon remek :D

15C:

Progress:

HW: Razorock Game Changer .084, Ap Shave Co. pamacsok
SW: B&M, Stirling, Tabac

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
« Válasz #154 Dátum: 2011. Január 15. - 15:34:12 »
15C nagyon kíméletes az arcodhoz, cserébe többet kell dolgoznod a BBS-ért, már ha ez a cél. Engem, nem zavar, ha nem BBS, nem is mindig törekszem erre. 15C előnye, hogy megtanít a helyes mozdulatokra, kéztartásra, ha nem figyelsz a véred veszi  :fetreng:
A Progress alaposabb, már 1-es fokozaton is, számomra 3-as fokozat felett kifejezetten agresszív.

Nem elérhető longball

• Törzstag
« Válasz #155 Dátum: 2011. Január 15. - 17:58:31 »
Nekem -azt hiszem- 11C van. Azért vagyok bizonytalan, mert a dobozon le van tépve a felirat. Lényeg az, hogy az a tipus, amelyik rövid nyelű, nyitott fésüs, és masszivabb a fejrésze: fixebben tartja a pengét. Meg vagyok vele elégedve. Persze, aegy progress-t én is szivesen kipróbálnék!

Üdv: longball

Nem elérhető Qka

• Törzstag
« Válasz #156 Dátum: 2011. Január 15. - 21:24:10 »
Szervusztok
nagyon gondolkodom egy Merkur borotva beszerzésén, van is pár jelöltem ,de nem árulom el egyelőre :evil:
Mert kiváncsi vagyok a ti véleményetekre--ti melyik tipusait kedvelitek ennek a márkának.
És persze áruljátok el ,hogy hol vennétek meg a kiszemelt tipust!

Eddig 15C-t, 34C-t (HD-t), Futur-t, Progress rövid és hosszú változatát használtam. A Progressből nekem a rövid nyelű jött be, azt viszonylag sokáig használtam, szerintem egy nagyon jó borotva. Azóta eladtam párat, jelenleg a Futur és a HD van meg. Szerintem maradni is fognak.  ;D Mindkettőt imádom, főleg Feather pengével...

Preparation, Preparation, Preparation, Technique, Technique, Technique, No pressure, Let the razor do the work, it is not a race, it is your face.

Nem elérhető Qka

• Törzstag
« Válasz #157 Dátum: 2011. Január 15. - 22:04:59 »
Szervusztok
nagyon gondolkodom egy Merkur borotva beszerzésén, van is pár jelöltem ,de nem árulom el egyelőre :evil:
Mert kiváncsi vagyok a ti véleményetekre--ti melyik tipusait kedvelitek ennek a márkának.
És persze áruljátok el ,hogy hol vennétek meg a kiszemelt tipust!

Eddig 15C-t, 34C-t (HD-t), Futur-t, Progress rövid és hosszú változatát használtam. A Progressből nekem a rövid nyelű jött be, azt viszonylag sokáig használtam, szerintem egy nagyon jó borotva. Azóta eladtam párat, jelenleg a Futur és a HD van meg. Szerintem maradni is fognak.  ;D Mindkettőt imádom, főleg Feather pengével...

Na ez érdekes számomra!
Tehát ha jol veszem ki szavaidat, akkor te a 15c-t- és a Progresst is eladtad!
Miben jobb szerinted a Futur és a 34c ????

A téma szubjektív, így nem biztos, hogy elégedett leszel a válaszommal. Nálam a HD és a Progress hasonlóan viselkedett, működött. Egyszerűen a külcsín döntött. Nekem a HD jobban tetszett. Ami a Futur-t illeti, nos, ez egy kicsit más történet. Megvettem, mert sok jót olvastam a B&B oldalon róla. Aztán csalódás volt, mert nagy volt, nehéz volt, macerásabb volt pengét cserélni stb. stb. Egy jó darabig parkolópályán volt (közben a Progresst meg más cuccokat használgattam), majd arra gondoltam egy idő után, hogy adok még egy esélyt neki, elkezdem használgatni, próbáltam ráérezni a működésére. Viszonylag rövid idő alatt valahogy ráéreztem a működésére. Persze ehhez kellett Cotag "fanatizmusa" is  ;D, aki szintén esküszik a Futur+Feather kombóra. A 15C pedig nem jött be az érzékeny arcomnak.
Az érdekes az, hogy jelenleg 2 nagy kedvenc konfigom van (elég nagy eltérés van köztük, és mégis), ami megfelel a kényes pofázmányomnak, nem okoz irritációt, nincsenek apró pattanások stb. borotválkozás után. Az egyik a Futur-Feather, a másik a Gillette Tech-Feather páros.
« Utoljára szerkesztve: 2011. Január 16. - 10:20:05 írta Qk@ »
Preparation, Preparation, Preparation, Technique, Technique, Technique, No pressure, Let the razor do the work, it is not a race, it is your face.

Nem elérhető Bubu

• Törzstag
« Válasz #158 Dátum: 2011. Január 15. - 23:22:51 »
Szia!

Nekem is túl agresszív volt a C 15.Én most várom a 23 C-t a Connaught-tól.Őszintén megmondva,nagyon bízom benne,ugyanis nekem egy jó öreg Gillette Slim Twist vált be a legjobban,persze ég és föld a kettő,össze se lehet hasonlítani.A Merkurban megbízhatsz,minőségben,kidolgozottságban kitűnő mindegyik.

És soha ne feledd:mindig a legegyszerűbb a legjobb...

Nem elérhető Toportyan

• Törzstag
« Válasz #159 Dátum: 2011. Január 17. - 16:23:59 »
Sziasztok!

Engem a 37c vagy 39c modellek érdekelnének. Van valakinek tapasztalata valamelyikkel?
Üdv.
Toportyán
"...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű."
Hrabal - Őfelsége pincére voltam

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
« Válasz #160 Dátum: 2011. Január 17. - 20:40:21 »
Hááát, ma Feather + Progress duóval borotválkoztam, még 1-es fokozaton is sikerült irritációt okoznom, nagyon kellett sietnem dolgozni, de nem bírtam ki, hogy estig várjak :D

Nem elérhető cotag

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #161 Dátum: 2011. Január 18. - 12:48:14 »
Hááát, ma Feather + Progress duóval borotválkoztam, még 1-es fokozaton is sikerült irritációt okoznom, nagyon kellett sietnem dolgozni, de nem bírtam ki, hogy estig várjak :D
Progress nagyon bejövős nekem is.
Futurrol valaki valamit??
Érdekelne Futur-Progress összehasonlitás.

Nagyon más a két készülék. Nekem a Progress nem vált be, durva volt a bőrömnek. A Futur sokkal finomabb, de nekem tényleg érzékeny a bőröm, sokan esküsznek a Progresszre.

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
« Válasz #162 Dátum: 2011. Január 18. - 21:54:41 »
Érdekes, mert ez alapján a Progress kevésbé agresszív, persze, mint tudjuk a gyakorlat sokszor mást mutat.
http://wiki.badgerandblade.com/index.php/Double-Edged_Safety_Razors_Ranked_by_Aggressiveness

Nem elérhető Qka

• Törzstag
« Válasz #163 Dátum: 2011. Január 19. - 13:40:46 »
Igen olvasom.
Jó lenne olyanoktól hallani a tapasztalatot akik mindkettőt használták,használják.
Ha sokan mondják ugyanazt csak nem hibáznak.
Úgy látom kevés Futur tulaj olvassa a fórumot, nem nagyon írnak ide. :'(

Ha van rá lehetőséged, szerintem próbáld ki. Ha nem jön be, akkor meg eladod. Szerintem itt is akadna rá vevő.

Nem elérhető Toportyan

• Törzstag
« Válasz #164 Dátum: 2011. Január 19. - 13:51:36 »
 37c vagy 39c ?

no? no? Valaki?
"...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű."
Hrabal - Őfelsége pincére voltam

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici