Szervusztok
nagyon gondolkodom egy Merkur borotva beszerzésén, van is pár jelöltem ,de nem árulom el egyelőre
Mert kiváncsi vagyok a ti véleményetekre--ti melyik tipusait kedvelitek ennek a márkának.
És persze áruljátok el ,hogy hol vennétek meg a kiszemelt tipust!
Eddig 15C-t, 34C-t (HD-t), Futur-t, Progress rövid és hosszú változatát használtam. A Progressből nekem a rövid nyelű jött be, azt viszonylag sokáig használtam, szerintem egy nagyon jó borotva. Azóta eladtam párat, jelenleg a Futur és a HD van meg. Szerintem maradni is fognak. Mindkettőt imádom, főleg Feather pengével...
Na ez érdekes számomra!
Tehát ha jol veszem ki szavaidat, akkor te a 15c-t- és a Progresst is eladtad!
Miben jobb szerinted a Futur és a 34c ?
A téma szubjektív, így nem biztos, hogy elégedett leszel a válaszommal. Nálam a HD és a Progress hasonlóan viselkedett, működött. Egyszerűen a külcsín döntött. Nekem a HD jobban tetszett. Ami a Futur-t illeti, nos, ez egy kicsit más történet. Megvettem, mert sok jót olvastam a B&B oldalon róla. Aztán csalódás volt, mert nagy volt, nehéz volt, macerásabb volt pengét cserélni stb. stb. Egy jó darabig parkolópályán volt (közben a Progresst meg más cuccokat használgattam), majd arra gondoltam egy idő után, hogy adok még egy esélyt neki, elkezdem használgatni, próbáltam ráérezni a működésére. Viszonylag rövid idő alatt valahogy ráéreztem a működésére. Persze ehhez kellett Cotag "fanatizmusa" is
, aki szintén esküszik a Futur+Feather kombóra. A 15C pedig nem jött be az érzékeny arcomnak.
Az érdekes az, hogy jelenleg 2 nagy kedvenc konfigom van (elég nagy eltérés van köztük, és mégis), ami megfelel a kényes pofázmányomnak, nem okoz irritációt, nincsenek apró pattanások stb. borotválkozás után. Az egyik a Futur-Feather, a másik a Gillette Tech-Feather páros.