Szerző Téma: Merkur  (Megtekintve 432155 alkalommal)

FBP

• Vendég
Re:Merkur
« Válasz #210 Dátum: 2011. Január 25. - 13:26:55 »
nem gondolok extra dologra. még egy vacak eldobható borotvához is adnak egy felpattintható műanyag élvédőt. akkor egy 8 - 10, vagy 20eFt-os készülékhez miért nem lehet mellékelni egy ilyet??? fanatikusoknak lehetne más anyagból is exkluzív kidolgozással...de az alap egy filléres műanyag vacak lenne. így a borotvát félelem nélkül bedobhatná az ember a pipere táskába, nem történne baja sem a pengének sem a táska bélésének.
vagy nagyon rosszul gondolkodom?
esetleg van ilyen, csak én nem tudok róla?
ha nincs, akkor a patent fee-t blokkónám   :sör:

Nem elérhető toxin

• Törzstag
« Válasz #211 Dátum: 2011. Január 25. - 13:33:02 »
Ebben mondjuk igazat adok FBP-nek, régen minden Gillette-hez adtak legalább egy alap tokot. Ennyit azért illene a nevesebb gyártóknak ... ;)
"Buy the ticket, take the ride..." /Hunter S. Thompson/

Nem elérhető rty42

• Adminisztrátor
  • Törzstag
« Válasz #212 Dátum: 2011. Január 25. - 14:47:05 »
nem gondolok extra dologra. még egy vacak eldobható borotvához is adnak egy felpattintható műanyag élvédőt. akkor egy 8 - 10, vagy 20eFt-os készülékhez miért nem lehet mellékelni egy ilyet??? fanatikusoknak lehetne más anyagból is exkluzív kidolgozással...de az alap egy filléres műanyag vacak lenne. így a borotvát félelem nélkül bedobhatná az ember a pipere táskába, nem történne baja sem a pengének sem a táska bélésének.
vagy nagyon rosszul gondolkodom?
esetleg van ilyen, csak én nem tudok róla?
ha nincs, akkor a patent fee-t blokkónám   :sör:
mielőtt patentolnád az ötletet:
http://borotvaforum.hu/index.php?topic=42.msg14683#msg14683
 :crazy:
... a nyúlon túl?

Nem elérhető toxin

• Törzstag
« Válasz #213 Dátum: 2011. Január 25. - 14:53:04 »
Találtam egy boltot, ahol aránylag olcsó áron kínálják a dolgokat: http://thesuperiorshave.com/Merkur_Razors.html. Mondjuk utána kéne olvasni, hogy kell-e valami pluszt fizetni még az áron felül (az áfára gondolok elsősorban).
Tok nélkül a bakelit 3500 körül van. :)

Nem elérhető cotag

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #214 Dátum: 2011. Január 25. - 14:54:58 »
Találtam egy boltot, ahol aránylag olcsó áron kínálják a dolgokat: http://thesuperiorshave.com/Merkur_Razors.html. Mondjuk utána kéne olvasni, hogy kell-e valami pluszt fizetni még az áron felül (az áfára gondolok elsősorban).

Csak nem itt talaltad a tegnapi hozzaszolasok kozott?  ;)

Nem elérhető toxin

• Törzstag
« Válasz #215 Dátum: 2011. Január 25. - 14:57:13 »

Csak nem itt talaltad a tegnapi hozzaszolasok kozott?  ;)
Nem, de én nem is találom, légyszi linkeld már be. Lehet, hogy elsuhantam mellette... :)

Nem elérhető cotag

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #216 Dátum: 2011. Január 25. - 15:35:13 »
Lehet... nem a link volt az elsôdleges, hanem az onnan kiragadott idézet. ---- Válasz #224

FBP

• Vendég
« Válasz #217 Dátum: 2011. Január 25. - 17:19:08 »
bár elhatároztam, hogy Mach3... de azé' a DE borotvák nem hagynak hidegen...és hát itt ment a vita...én meg visszamentem abba az E.metál boltba, ahol a sérült dobozos bakelit Merkurt láttam...megszereztem diszkont áron, és szerintem még a doboz is javítható némi pillanatragasztó segítségével  ;D
este próba  :borotva:

Nem elérhető toxin

• Törzstag
« Válasz #218 Dátum: 2011. Január 25. - 18:19:33 »
Lehet... nem a link volt az elsôdleges, hanem az onnan kiragadott idézet. ---- Válasz #224
Ez valahogy teljesen elsuhant mellettem, vagy én mellette :D

Nem elérhető cotag

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #219 Dátum: 2011. Január 25. - 18:55:09 »
Urak, gratula a beszerzett Merkur bakelitekhez, varjuk a beszamolokat  :borz1:

FBP

• Vendég
« Válasz #220 Dátum: 2011. Január 25. - 21:17:10 »
Szolgálatra jelentkezem!
Bakelit próba meg volt: semmi különös. Nem tudok róla sem sok pozitívat, sem sok negatívat mondani. Egyáltalán nem brutális, én egy 1x használt Derbyvel próbáltam. Inkább érdekes szerkezet. Szerintem megdönti a "engedd, hogy a súlya dolgozzon" elméletet, amit mondjuk én már korábban is f@szságnak tartottam (mert vannak helyzetek, pl. nyakon felfelé, amikor ha hagynám a súlyát dolgozni, akkor leesne a földre). Jó, használható szerkezet, de ódák zengésére nem tudna rávenni. Nekem jobban bejött, mint a Mühle (vagy ha tetszik EJ) 89-es, ami egy esetlen, rossz fogású monstrum.
Amúgy nem tudom hová tenni ezt a súlymániát. Ez szerintem csak olyasféle túlzás, mint sokminden más manapság (nagy izmok, nagy quki, stb.) minden legyen nagy és akkor az férfias...ez marhaság.

Nem elérhető gprinz

• Törzstag
« Válasz #221 Dátum: 2011. Január 25. - 21:32:58 »
Bár világos, hogy ez a Merkur topik, de annyi off talán belefér borotvautaztatás témában, hogy a klasszik gillette traveler szet tökéletesen megoldja a problémát. A tech fejben szépen bennemarad a penge, így lehet becsúsztatni a tartóba. Mellé jön a nyél, és a pengedoboz.

Mint itt a képen:

Szerintem így biztonságban utazik minden a csomagban. Persze, ez nem oldja meg a mai merkurok kérdését, de aki nem utazik sokat, az talán elfogadhatja ezt a megoldást. Ilyen szettből pedig könnyű beszerezni...
"Iuris praecepta sunt haec: honeste vivere, alterum non laedere, suum cuique tribuere." (Ulpianus)

Nem elérhető toxin

• Törzstag
« Válasz #222 Dátum: 2011. Január 25. - 21:43:01 »
Találtam tokot, ami szép is és megfelelő is, de sajnos nem tudom a pontos nevét. Ugyanis a cikkből nem derül ki, és már nem lehet kapni, ahogy látom. http://www.shaving-shack.com/blog/top-15-gifts-for-fathers-day/

FBP

• Vendég
« Válasz #223 Dátum: 2011. Január 25. - 21:46:01 »
"Ilyen szettből pedig könnyű beszerezni..."
Hol? Mert én vevő lennék egyre! Bár kissé ellenérzéseim vannak a használt borotválkozási cuccok iránt, így csakis ~99.5%-os állapotúval lennék megbékélve. Miért nem készítenek ilyet a mai gyártók??? (erről téptem ma a számat)  ;D

Nem elérhető cotag

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #224 Dátum: 2011. Január 25. - 21:51:25 »
Találtam tokot, ami szép is és megfelelő is, de sajnos nem tudom a pontos nevét. Ugyanis a cikkből nem derül ki, és már nem lehet kapni, ahogy látom. http://www.shaving-shack.com/blog/top-15-gifts-for-fathers-day/

Itt van hasonló:

http://www.h-s.co.uk/shaving_and_grooming/razors_and_strops/traditional_steel_safety_razor_in_metal_tin#

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici