Szerző Téma: Merkur  (Megtekintve 432105 alkalommal)

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
Re:Merkur
« Válasz #240 Dátum: 2011. Január 26. - 15:08:33 »
Pont mostanában nézegettem a 33C-t, ha jól emlékszem 55g körül van.
HW: Razorock Game Changer .084, Ap Shave Co. pamacsok
SW: B&M, Stirling, Tabac

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #241 Dátum: 2011. Január 26. - 17:01:50 »
Nem akarlak elkeseríteni, de úgyis ki fogod idővel próbálni mindet  ;D
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

Nem elérhető toxin

• Törzstag
« Válasz #242 Dátum: 2011. Január 26. - 17:36:57 »
a pengetartó müanyag el volt csavarodva!(teljes pengehosszon kb 1-1,5mm volt a csavarodás!!!!!!
Az a Merkur 45 Slant változata volt biztosan, abból is egy prototípus. :fetreng: :fetreng: :fetreng:
"Buy the ticket, take the ride..." /Hunter S. Thompson/

Nem elérhető cotag

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #243 Dátum: 2011. Január 26. - 18:03:51 »
Naszóval azon vaciláltam ,hogy 34-et-vagy 33-mat vegyek.
Azt olvastam róla ,hogy a 33-feje más kissé, a 34-es kissé agreszivebb.

Hat a 33-rol nincs sok emlekem. Valamikor vettem egyet kiprobalni es a HD (34) utan baromira csalodas volt. A 34 szep kidolgozasu, nagyon jo sulyelosztasu, alaposan, megbizhatoan dolgozo borotva. Ehhez kepest nekem a 33 egy atlagos pleh borotvatnak tunt (elnezest senkit nem akarok megbantani vele), nem is ertem el vele tul jo eredmenyt. Talan 1-2 alkalommal hasznaltam csak es eladtam. Persze lehet, hosszabb tavon mas velemenyem alakult volna ki rola, csak szokni kellett volna. Talan mas, aki hasznal ilyent, majd az enyemtol megbizhatobb, alaposabb velemenyt mond. De en eleve jobban elbirok a kicsit nehezebb, agresszivabb borotvakkal (Futur, HD, Muehle89 stb).

A Merkurokra erdemes figyelni, a minoseg ellenorzesuk kisse hanyag mostanaban ugy tunik. Badger and blade-en is lehetett rola olvasni tobbet. Progresseknel pl altalanos jelenseg volt egy idoben, hogy a fej bevonata nem volt egyenletes, ezert a felso elem kisse elcsuszott az egyik iranyba, igy az egyik oldal agresszivabb volt, mint a masik. Az en Progressem is ilyen volt. De ha beletettem egy fejet, masik borotvabol, ami azonos volt a Progress fejevel (nem emlekszem melyik volt, talan pont a 33-as?), akkor tokeletesen egyenletes volt mindket oldal. Persze azt hozza kell tenni, hogy igazan ritka az a borotva, aminek teljesen azonos a ket oldala.

Nem elérhető Toportyan

• Törzstag
« Válasz #244 Dátum: 2011. Január 26. - 18:18:30 »
Segítség! Hilfe! Aluto! Au Secour!

Engem a 37c vagy 39c modellek érdekelnének. Van valakinek tapasztalata valamelyikkel?
Lehet ilyen itthon kapni?
 :borz1: :borz1: :borz1: :borz1: :borz1:
Üdv.
Toportyán
"...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű."
Hrabal - Őfelsége pincére voltam

Nem elérhető cotag

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #245 Dátum: 2011. Január 26. - 19:07:05 »
És most már a leggyakrabban a Futurt használod??

Igen. Mindig visszatérek a Futurhoz, pedig kipróbáltam jópár borotvát, nekem valahogy azzal a leggördülékenyebb a borotválkozás.

Nem elérhető cotag

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #246 Dátum: 2011. Január 26. - 19:28:24 »
Segítség! Hilfe! Aluto! Au Secour!

Engem a 37c vagy 39c modellek érdekelnének. Van valakinek tapasztalata valamelyikkel?
Lehet ilyen itthon kapni?
 :borz1: :borz1: :borz1: :borz1: :borz1:
Üdv.
Toportyán

Slant? Kezdem szégyelni a dolgot, de azt is használtam  (37C)  ;D Ördögi szerkezet  :crazy: Életem egy legjobb és legrosszabb borotválkozási élménye is hozzá fűződik. Észnél kell enni és nagyon biztos technika kell hozzá. Első alkalommal tökéletes volt, csodásan borotvált, minden irritáció nélkül. Máskor meg olyan érzés volt, mintha megnyúztak volna. Valószínűleg túl korán próbálkoztam vele, így 5-6 alkalom után feladtam, túlságosan ingadozóan teljesített a kezemben. Illetve általában sűrű ás erős sörzethez ajánlják. Az enyém nem sűrű, ezért valószínűleg felesleg is volna.

FBP

• Vendég
« Válasz #247 Dátum: 2011. Január 27. - 17:31:31 »
"34 Hd,Goodfella úton van már, ha megjönnek kiv leszek, hol a helyük a listámban"

ööö, izééé, nem arról volt szó, hogy "a hagyományos beretválkozás azé' is jó, mert sokkal óccsóbban jön ki az ember, mintha a sokpengés drága patronokat vásárolná..." ???
asszem erre itt - a fentiek alapján is - mi csak rácáfolni tudunk  :evil:

Nem elérhető Qka

• Törzstag
« Válasz #248 Dátum: 2011. Január 27. - 17:43:00 »
Hát uraim a Futur is megvolt ma délután!

Szenzációs borotva,nem osztom azokat a véleményeket miszerint nehéz vele a bajuszt borotválni, nálam nem volt gond egyáltalán, markolat sem csúszik(satin)
És a penge csere is egyszerű,állitás is jó helyen van.
Borotválkozás közben a hangja FENOMENÁLIS!! ;D

34 Hd,Goodfella úton van már, ha megjönnek kiv leszek, hol a helyük a listámban :crazy:

Örülök, hogy bejött a Futur! Nekem azért több idő kellett, hogy ráérezzek az ízére. Szerintem a HD-ben sem fogsz csalódni, a Goodfella már érdekesebb lesz. Remélem jövő héten már tesztelhetem én is...
Preparation, Preparation, Preparation, Technique, Technique, Technique, No pressure, Let the razor do the work, it is not a race, it is your face.

Nem elérhető cotag

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #249 Dátum: 2011. Január 27. - 18:31:20 »
Jelentem a legkevésbé sem bántam meg!

Ugye hogy!  ;D

Nem elérhető cotag

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #250 Dátum: 2011. Január 27. - 19:12:49 »
Jelentem a Futur 0-revizión is túl vagyok.
Gyárilag nemigen látták el kenőanyaggal,igy hát szétszedtem (ami nagyon egyszerű), és élelmiszerbiztos lágy szilikonzsirral összeszereltem---ég és föld a különbség!

Na ez viszont érdekelne. Én csak olajat juttattam a mechanikába, szét nem szedtem. Nézegettem, úgy tippeltem a két kis fém feszítőt kell a teteéjről kiszedni, de valahogy nem nagyon ment.

Nem elérhető cotag

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #251 Dátum: 2011. Január 27. - 19:57:04 »
Szenzációs, köszönöm!

Nem elérhető Qka

• Törzstag
« Válasz #252 Dátum: 2011. Január 27. - 20:59:46 »
Szivesen :sör:
Az összeszerelésnél figyelj arra, hogy teljesen nyomd össze a pengetartót a házzal ,és úgy csavard be a nyelet!
Amikor kész ellenőrizd,hogy 1-esen a pengetartó ráfeküdjön a házra, csak 1,5-körül kezd hézag kialakulni!
Ha lágy szilikonzsirral rakod össze akkor a nedvesség nem tud belemenni a belső részekbe.

Hát ez igazán nagyszerű! Köszönjük szépen. Nagy vagy!  :borz2:
Preparation, Preparation, Preparation, Technique, Technique, Technique, No pressure, Let the razor do the work, it is not a race, it is your face.

Nem elérhető cotag

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #253 Dátum: 2011. Január 27. - 21:23:29 »
Szivesen :sör:
Az összeszerelésnél figyelj arra, hogy teljesen nyomd össze a pengetartót a házzal ,és úgy csavard be a nyelet!
Amikor kész ellenőrizd,hogy 1-esen a pengetartó ráfeküdjön a házra, csak 1,5-körül kezd hézag kialakulni!
Ha lágy szilikonzsirral rakod össze akkor a nedvesség nem tud belemenni a belső részekbe.

Ok, az osszerakasnal nem volt gond, minden jol mukodik. Hanem. Azt a szilikonzsirt hova kenjem es mennyit belole? Talaltam itthon valami szilikont, de szaga van, ezt inkabb nem kennem a borotvara. Merre kapok megfelelot?

Nem elérhető cotag

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #254 Dátum: 2011. Január 27. - 21:43:54 »
A rugó vezetőt kend be vele, és a menetet kivül bellül,valamint a nyél és a ház közötti surlódó pontot.

Köszönöm, akkor gyakorlatilag minden forgó, mozgó részt. Köszönet  :borz1:

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici