Szerző Téma: Merkur  (Megtekintve 432100 alkalommal)

Nem elérhető Vladimir

• Új tag
  • *
Re:Merkur
« Válasz #840 Dátum: 2014. Június 18. - 07:22:55 »
Sziasztok,

Belefutottam az extrametálban egy merkur 15c-be. Tetszik. Majd' minden borotvám zárt fésűs (mühle r89, wieshi, black beauty, volt gillette SS) de van egy -szerintem- mofém önborotvám is, ami nyitott fésűs. Alapvetően az r89-t használom, gyakorlatilag bármikor BBS-t tudok vele elérni, szeretem is, ellenben a mofémmel gyakorlatilag nem. Pontosabban szerintem sosem tudtam bbs-t elérni. Abszolút nem harapós, nem agresszív, de nem is alapos és nem is büntet.

Végignéztem a topicot, hogy milyen vélemények vannak a 15C-ről... elég vegyesnek tűnnek, de van egy határozott irány: nem túl harapós, nem túl agresszív, ami azért büntet, ha rosszul tartják, de babapopsi nehezen érhető el vele.
Jól gondolom?

Nálam nagyon jól működik.
Egyelőre wilkinson pengével használom, kb. egy hónapja.
Abszolút új vagyok a DE világában, 15c-vel kezdtem a pályafutásom, ám én azt vettem észre, ha alaposan előkészítek és jó minőségű a habom, akkor a nagyon érzékeny bőrömön is alapos, abszolút irritáció mentes eredményt tudok elérni (2 körrel).

Nem elérhető powerball

• Törzstag
« Válasz #841 Dátum: 2014. Június 23. - 12:37:39 »
Sziasztok

Lenne egy olyan kérdésem hogy a Merkur Future illetve a Merkur Vision 2000 között mi a különbség?
Illetve ezek mennyire bírják hosszabb távon? Nem kell esetleg tartani attól hogy valami belső alkatrész előbb utóbb megadja magát? Rugó vagy akármi?
 :)

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
« Válasz #842 Dátum: 2014. Június 23. - 12:42:08 »
Sziasztok

Lenne egy olyan kérdésem hogy a Merkur Future illetve a Merkur Vision 2000 között mi a különbség?

Illetve ezek mennyire bírják hosszabb távon? Nem kell esetleg tartani attól hogy valami belső alkatrész előbb utóbb megadja magát? Rugó vagy akármi?
 :)

A vision egy pillangózaras " futur" legalábbis alkatara hajaz.
A nemzetközi fórum tele van a vision pillangójanak hibáival.
Ezt ellensúlyozva a futur ha nem mint egy vadallat bansz vele örökéletű. A rögzítő rugók hajlamosak kilazúlni ha feszegetve nyitod ki, s állítólag néha törik. Én 2004 óta használok futurt semmi baja nem volt még!
- És ha… fizetést ajánlanék, hogy dolgozzon?
– Engem nem lehet megvesztegetni.

Nem elérhető powerball

• Törzstag
« Válasz #843 Dátum: 2014. Június 23. - 12:53:32 »
Nekem egy kis Lord L5 vagy L6 borotvám van ahhoz képest ez lényegesen nagyobb tömeggel bír.  Kérdésem a következő hogy szerinted ez a jobb fajta borotva borotválkozás szempontjából, mármint a Merkur Future vagy valami Merkur ami esetleg nyílt fésűs ?

Régóta birizgálják már a fantáziámat a nyílt fésűs cuccok.  ;)

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
« Válasz #844 Dátum: 2014. Június 23. - 13:13:56 »
Nekem egy kis Lord L5 vagy L6 borotvám van ahhoz képest ez lényegesen nagyobb tömeggel bír.  Kérdésem a következő hogy szerinted ez a jobb fajta borotva borotválkozás szempontjából, mármint a Merkur Future vagy valami Merkur ami esetleg nyílt fésűs ?

Régóta birizgálják már a fantáziámat a nyílt fésűs cuccok.  ;)

Más.

Szerintem nincs jobb vagy rosszabb. Ez teljesen szubjektív.

Nehezebb, s pengében is mindenevőbb a futur. Merem ajánlani ha gondolkodol a beszerzésén. Csalódás nem fog érni ezt garantállhatom.

Nem elérhető yoee

• Törzstag
« Válasz #845 Dátum: 2014. Június 23. - 14:02:28 »
fehege, tudsz esetleg ajánlani egy olyan nyílt fésűs borotvát, ami meglehetősen alapos, el lehet vele érni babapopót, de azért nem harapja le a fejemet.

A Visiont macerásabb tisztogatni. Hasonlóan mint az összes többi pillangósat.

A nyílt fésûs DE készülékrõl csak annyi volt az én tapasztalatom. Hogy a használati állványomon egy idõ után csak ilyen DE-k sorakoztak - a slantok kivételével.
Valamiért tudat alatt mindig ezekért nyúltam.  ;D Talán nem véletlenül.  :thumbup:

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
« Válasz #846 Dátum: 2014. Június 23. - 14:05:37 »
fehege, tudsz esetleg ajánlani egy olyan nyílt fésűs borotvát, ami meglehetősen alapos, el lehet vele érni babapopót, de azért nem harapja le a fejemet.

A Visiont macerásabb tisztogatni. Hasonlóan mint az összes többi pillangósat.

A nyílt fésûs DE készülékrõl csak annyi volt az én tapasztalatom. Hogy a használati állványomon egy idõ után csak ilyen DE-k sorakoztak - a slantok kivételével.
Valamiért tudat alatt mindig ezekért nyúltam.  ;D Talán nem véletlenül.  :thumbup:

Az uj r41 ilyen

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
« Válasz #847 Dátum: 2014. Június 23. - 14:08:07 »
http://xn--borotvafrum-xeb.hu/index.php?topic=3193.0

Barátunk pont árul egyet.

Ha nem a 2013 as new comb lenne megvettem volna.

Nekem a 2011 az etalon. Ez kíméletesebb.

Nem elérhető bbuffy

• Törzstag
  • ナイフ少年
« Válasz #848 Dátum: 2014. Június 23. - 15:05:28 »
Jó az R41 csak nem szabad bebambulni:))
A plazma csapdába eshet a zárt mágneses hurkokban, így itt sűrűsége megnövekszik. A nyitott hurkok esetén a plazma az erővonalak mentén kiszabadul és eltávolodik a Földtől. A plazmaréteg és a sugárzási öv is a zárt hurkokban található.

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
« Válasz #849 Dátum: 2014. Június 23. - 15:18:57 »
Jó az R41 csak nem szabad bebambulni:))
R41 nek a titka, hogy nem a fésűtől kell indítani a kés szögét, hanrm a borotva homlokatól kell megtalálni a vágöpontot. De ezt fehege lehet értelmesebben el tudja mondani.

Nem elérhető yoee

• Törzstag
« Válasz #850 Dátum: 2014. Június 23. - 16:08:24 »
Viszonyítási alapként tudom mondani, hogy a mühle r89, normál nyelű borotva "agresszivitását", alaposságát szeretem, ehhez képest a nyílt fésűsöm (egy régi mofém) túlságosan megbocsájtó és hát ki kell mondani, nem alapos. Annak ellenére mondom ezt, hogy az elején nekem is sokszor hagyott nyomot a habban a fésű. Utoljára pár napja használtam kb. kétszer (előtte jó régen, 1-1,5 éve) és már csak elvétve fordult elő a csíkozás, tehát valószínűleg jól tarthattam... amit kevésnek érzek, az a súlya. Azt érzem, hogy nyomnom kellene...

Van még a szekrényben egy Gillette Black Beauty. Nem igazán használom, pedig gyönyörű. Gondolod, hogy ezzel megkapható a nyílt karakterisztika?

Apropó, milyen a nyílt karakterisztika? Valahogy totál másképp képzelek el egy "jó" nyitott fésűst, mint egy "jó" zárt fésűst. Lehet, hogy hibás elképzelés?

Yoee! Szerintem mindegyik meggelelôen alapos. A zárt fésûsöknél jobban - naggyából tényleg igaz (Kivétel persze a zárt fésûs állíthatók. Gillettek egyes típusaira ez sem igaz.).

Hogy a jó alapos jelzõ neked többet jelent az könnyen elképzelhetõ. Nekem ez már lehet inkább agresszívebb is lenne? Ami már tényleg R41 szerû.

Bátran próbálj valami szép antikot. Vagy modern készüléket.
Utóbbiak közül csak a Goodfella számomra a kérdéses. (Ennek a fejénél szinte az összes antik nyílt fésûs készülék könnyebben kitanulható.) De ennek ellenére nekem is kedvelt készülék lett.

Az is igaz, hogy egy jó állíthatóval - Futur v. Progress - a legjobb nyílt fésûs fejkarakterisztikát is megkapod.  :sör:

Nem elérhető yoee

• Törzstag
« Válasz #851 Dátum: 2014. Június 23. - 17:20:50 »
Ok!
Ha nem is holnap, de a héten megteszem, bic platinummal.

A Gillette Black Beauty jobbfajta adjustable. (Rövid és hosszú nyéllel, bármelyikre gondolsz.)
Én is használom. De messze nem olyan szívesen mint a Futurt. Ezért nálam mellékpályán mozog.  :whoops: Nem tudok mérvadóan nyilatkozni róla.

A nyílt fésûs fej hosszú borosta esetén jobban érezhetõ tónussal -nyomással-  használható. Könnyedébbnek, természetesebbnek érzõdik a készülék mozgás.
A zárt fésûst ilyenkor jobban kell-lehet nyomni. Valszeg a hosszabb borosta ezt megengedi ill. megkívánja a kisebb pengerés mellett.

Egy-két napos borosta esetén én nem érzek semmi elõnyt a nyilt fésûsöknél. Inkább hátrány az alaposságuk nekem. A nagyobb figyelem igényük miatt. Persze ez jól érezhetô a borotválkozás 2-3 körében is. (Ez kb. ugyan az, ahogy a Futurt sem állítom át a 2-3 körben.)

A Mofém nyilt fésûst meg bátrabban nyomd rá. Amennyire gond - irritáció v. pontvérzés - nélkül megengedi. Kiváncsi lennék mit tapasztalsz.  :bow:

Nem elérhető Ibn Rashya

• Új tag
  • *
« Válasz #852 Dátum: 2014. Szeptember 21. - 12:26:21 »
Hosszú erős arcszőrzetre kimondottan a nyitott fésűs borotva a legideálisabb?Edwin Jagger borotvába láttam olyat is ami egyáltalán nem fésűs,azzal pl mi a helyzet ilyen esetben,vagy a pillangó tto borotvák mennyire alkalmasak hosszabb szőrzetre,mondjuk heti egy borotválkozásra.Nekem van egy Merkur 15 C-m az tökéletesen muzsikál,de nem tudom milyen fajtát merjek még vásárolni.Ez a borotva vajon melyik típus talán C 15,csak más nyéllel?
http://solingenaruhaz.hu/images/dovo/416-Merkur-Rasierer--verchromt--41.jpg

Nem elérhető Qka

• Törzstag
« Válasz #853 Dátum: 2014. Szeptember 21. - 16:27:47 »
Hosszú erős arcszőrzetre kimondottan a nyitott fésűs borotva a legideálisabb?Edwin Jagger borotvába láttam olyat is ami egyáltalán nem fésűs,azzal pl mi a helyzet ilyen esetben,vagy a pillangó tto borotvák mennyire alkalmasak hosszabb szőrzetre,mondjuk heti egy borotválkozásra.Nekem van egy Merkur 15 C-m az tökéletesen muzsikál,de nem tudom milyen fajtát merjek még vásárolni.Ez a borotva vajon melyik típus talán C 15,csak más nyéllel?
http://solingenaruhaz.hu/images/dovo/416-Merkur-Rasierer--verchromt--41.jpg

Merkur 1904 - 41 (41 Open Comb, 42 zárt)
Preparation, Preparation, Preparation, Technique, Technique, Technique, No pressure, Let the razor do the work, it is not a race, it is your face.

Nem elérhető Ibn Rashya

• Új tag
  • *
« Válasz #854 Dátum: 2014. Szeptember 21. - 16:39:46 »
Köszönöm :-)

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici