Viszonyítási alapként tudom mondani, hogy a mühle r89, normál nyelű borotva "agresszivitását", alaposságát szeretem, ehhez képest a nyílt fésűsöm (egy régi mofém) túlságosan megbocsájtó és hát ki kell mondani, nem alapos. Annak ellenére mondom ezt, hogy az elején nekem is sokszor hagyott nyomot a habban a fésű. Utoljára pár napja használtam kb. kétszer (előtte jó régen, 1-1,5 éve) és már csak elvétve fordult elő a csíkozás, tehát valószínűleg jól tarthattam... amit kevésnek érzek, az a súlya. Azt érzem, hogy nyomnom kellene...
Van még a szekrényben egy Gillette Black Beauty. Nem igazán használom, pedig gyönyörű. Gondolod, hogy ezzel megkapható a nyílt karakterisztika?
Apropó, milyen a nyílt karakterisztika? Valahogy totál másképp képzelek el egy "jó" nyitott fésűst, mint egy "jó" zárt fésűst. Lehet, hogy hibás elképzelés?
Yoee! Szerintem mindegyik meggelelôen alapos. A zárt fésûsöknél jobban - naggyából tényleg igaz (Kivétel persze a zárt fésûs állíthatók. Gillettek egyes típusaira ez sem igaz.).
Hogy a jó alapos jelzõ neked többet jelent az könnyen elképzelhetõ. Nekem ez már lehet inkább agresszívebb is lenne? Ami már tényleg R41 szerû.
Bátran próbálj valami szép antikot. Vagy modern készüléket.
Utóbbiak közül csak a Goodfella számomra a kérdéses. (Ennek a fejénél szinte az összes antik nyílt fésûs készülék könnyebben kitanulható.) De ennek ellenére nekem is kedvelt készülék lett.
Az is igaz, hogy egy jó állíthatóval - Futur v. Progress - a legjobb nyílt fésûs fejkarakterisztikát is megkapod.