Szerző Téma: Merkur  (Megtekintve 432141 alkalommal)

Nem elérhető saxon

• Törzstag
Re:Merkur
« Válasz #855 Dátum: 2014. Szeptember 21. - 18:16:12 »
Hosszú erős arcszőrzetre kimondottan a nyitott fésűs borotva a legideálisabb?Edwin Jagger borotvába láttam olyat is ami egyáltalán nem fésűs,azzal pl mi a helyzet ilyen esetben,vagy a pillangó tto borotvák mennyire alkalmasak hosszabb szőrzetre,mondjuk heti egy borotválkozásra.Nekem van egy Merkur 15 C-m az tökéletesen muzsikál,de nem tudom milyen fajtát merjek még vásárolni.Ez a borotva vajon melyik típus talán C 15,csak más nyéllel?
http://solingenaruhaz.hu/images/dovo/416-Merkur-Rasierer--verchromt--41.jpg
Az első kérdés tartalmával egy picit kötekednék... :naughty: A kérdés az, hogy mi a cél. Ha a cél az, hogy minél kisebb erőfeszítéssel minél simább arcbőrt érj el, akkor a válasz igen. Ha azonban a hosszú erős arcszőrzettel való birkózás a cél, szerintem igazából bármely, itt a fórumon konszenzusosan megbízhatónak, jónak tartott borotva megfelel. Pláne - és itt még egy szempontot bedobok, a sajátomat  ::) - ha az emlegetett szőrzethez (amilyen pl. nekem is van  ;)) viszonylag érzékeny bőr párosul, akkor a nyíltfésűssel, amit a réven nyersz, elveszted a vámon: könnyebben előáll a BBS, ám biztosan jobban irritál - mindenképp több gyakorlást és kifinomultabb technikát igényel, ami nekem már "nem érte meg."
Tény persze, hogy a zártfésűsök némelyikénél a kialakításból adódóan bizonyos vágásmagasságon alul már egyszerűen fizikai képtelenség vágni - így pl. soha nem lesz olyan sima az arcbőröm egy Lord L6-os borotválkozás után, mint egy 2,5-2-esre állított Futurral. Persze nem teljesen fair idehozakodni a Futurral, mivel annak a magas fokozatai simán megfeleltethetők - szerintem - egy nyíltfésűsnek...

Nem elérhető saxon

• Törzstag
« Válasz #856 Dátum: 2014. Szeptember 21. - 18:18:16 »
Ja, és némi kiegészítés: az egyetlen nyíltfésűs, amivel eddig próbálkoztam, dédapám Gillette Old Type-ja volt. Iszonyú simára nyírt, de akármit csináltam, jobban irritált, mint a zártfésűsök, ezért inkább pihentettem, főleg, miután meglett Futur.  :naughty:

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
« Válasz #857 Dátum: 2014. Szeptember 21. - 19:48:49 »
Én jelenleg  r41 el a hirhedt nyílt fésűs brutállal, naponta borotválkozok, nekem a futur semelyik beállításában nem volt ilyen gyengéd és alapos.  Gyakorlat kérdése.

Ha ragaszkodól a szakáll eltávolításhoz, csak OC, ha 2-3 napos borostához bármelyik DE tökéletes.
- És ha… fizetést ajánlanék, hogy dolgozzon?
– Engem nem lehet megvesztegetni.

Nem elérhető Ibn Rashya

• Új tag
  • *
« Válasz #858 Dátum: 2014. Szeptember 22. - 12:27:00 »
Nekem szerencsére nem érzékeny a bőröm,és tökéletesen elégedett vagyok a nyitott fésűs merkurral.Köszi a segítséget srácok,akkor maradok ezen a vonalon,nyitott fésűs,esetleg később borotva kés,az már biza tuti nyitott :-)

Nem elérhető Ibn Rashya

• Új tag
  • *
« Válasz #859 Dátum: 2014. Szeptember 28. - 13:31:35 »
Valaki vásárolt már a solingen webáruházból? Kicsit elbizonytalanítanak a képeik.Itt van ez a készülék pl,

http://solingenaruhaz.hu/borotv%C3%A1lkoz%C3%A1si-eszk%C3%B6z%C3%B6k-k%C3%A9szletek-c-22/solingeni-szakmai-d%C3%ADjnyertes-borotvak%C3%A9sz%C3%BCl%C3%A9kek-merkur-c-22_104/dovo-solingen-professional-merkur-nyitott-f%C3%A9s%C5%B1s-borotvak%C3%A9sz%C3%BCl%C3%A9k-er%C5%91s-sz%C5%91rzetre-aj%C3%A1nljuk-p-198.html

szám alapján szerintem Merkur c12,viszont az alatta kicsibe mellékelt képeken 5 különböző készüléket mutat,még csak nem is mindegyik nyitott fésűs,ráadásul a készülék listán az egyel felette szereplő borotva is ugyanezzel a képpel van ellátva.Bár a típus szám ott van mellette,így nem merem megrendelni.Persze az is lehetséges,hogy 5 készülék 1 áráért :-)

Nem elérhető bbuffy

• Törzstag
  • ナイフ少年
« Válasz #860 Dátum: 2014. Szeptember 28. - 14:30:20 »
Ugyanaz mint az extrametal. Akár onnan is megveheted, egy cég. Néha itt egy-két dolog olcsóbb.
A plazma csapdába eshet a zárt mágneses hurkokban, így itt sűrűsége megnövekszik. A nyitott hurkok esetén a plazma az erővonalak mentén kiszabadul és eltávolodik a Földtől. A plazmaréteg és a sugárzási öv is a zárt hurkokban található.

Nem elérhető Ibn Rashya

• Új tag
  • *
« Válasz #861 Dátum: 2014. Szeptember 28. - 14:34:13 »
Azt vágom,viszont itt biztonsági borotva terén valamivel nagyobb a kínálat.

Nem elérhető isti79

• Törzstag
« Válasz #862 Dátum: 2014. Szeptember 28. - 15:44:17 »
Idézet
Valaki vásárolt már a solingen webáruházból? Kicsit elbizonytalanítanak a képeik.Itt van ez a készülék pl,

http://solingenaruhaz.hu/borotv%C3%A1lkoz%C3%A1si-eszk%C3%B6z%C3%B6k-k%C3%A9szletek-c-22/solingeni-szakmai-d%C3%ADjnyertes-borotvak%C3%A9sz%C3%BCl%C3%A9kek-merkur-c-22_104/dovo-solingen-professional-merkur-nyitott-f%C3%A9s%C5%B1s-borotvak%C3%A9sz%C3%BCl%C3%A9k-er%C5%91s-sz%C5%91rzetre-aj%C3%A1nljuk-p-198.html

szám alapján szerintem Merkur c12,viszont az alatta kicsibe mellékelt képeken 5 különböző készüléket mutat,még csak nem is mindegyik nyitott fésűs,ráadásul a készülék listán az egyel felette szereplő borotva is ugyanezzel a képpel van ellátva.Bár a típus szám ott van mellette,így nem merem megrendelni.Persze az is lehetséges,hogy 5 készülék 1 áráért :-)

Ráadásul a 12C-t már pár éve nem is gyártják, lehet, hogy megmaradt  pár darab belőle .... :-[

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #863 Dátum: 2014. December 04. - 16:24:44 »
A Gifts&Care karácsonyi akciójának hatására (kb 1‰ esélyel ingyen adják) elgyengültem, és veszek egy Merkur Progress-t.

A kérdés az, hogy sima vagy hosszú nyelű jobb-e nekem. Elég nagy kezem van. Utazni úgyse fogok vele, ahhoz sajnálnám. Tapasztalatok? Nagyon nehéz a hosszabb? Mi a különbség? Vagy nagyonmindegy?

Nem elérhető Qka

• Törzstag
« Válasz #864 Dátum: 2014. December 04. - 17:16:29 »
Mindketto volt, nalam magasan jobb volt a rovid.
Preparation, Preparation, Preparation, Technique, Technique, Technique, No pressure, Let the razor do the work, it is not a race, it is your face.

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #865 Dátum: 2014. December 04. - 17:39:02 »
Mindketto volt, nalam magasan jobb volt a rovid.
El tudnád részletesebben mondani, miben/hogyan volt jobb? Sokat segítene. (súlyelosztás, fogás, stb, mekkora kezed van, amúgy is a rövid nyelűeket preferálod?).

Nem elérhető Qka

• Törzstag
« Válasz #866 Dátum: 2014. December 04. - 18:00:17 »
Sulyelosztasa szerintem sokkal jobb a rovid valtozatnak. Nekem baromi hosszu es nehez volt a hosszu. Emlekeim szerint a Futur-nal is nehezebb. Mondjuk en eleve a rovidebb borotvakat kedvelem, pl. hd es goodfella., egyik sem egy nagy borotva ugyebar. Szoval esztetikailag es komforterzetre, es mukodesre is jobban bejott a rovid. Emlekeim szerint Sic pont ellentetesen gondolkodik, szoval onnan is kaphatsz velemenyt. Aztan donthetsz :)
Preparation, Preparation, Preparation, Technique, Technique, Technique, No pressure, Let the razor do the work, it is not a race, it is your face.

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
« Válasz #867 Dátum: 2014. December 04. - 18:04:08 »
Én is hosszúhívő vagyok.

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #868 Dátum: 2014. December 04. - 18:04:42 »
Kösz. Az a bajom, hogy kétféle van belőle. Ha egy méret lenne, akkor már évek óta megvettem volna :D Elkezdtem olvasgatni, 100an 100félét írnak róla minden tekintetben.

Szerk: ahogy végigveszem a borotváimat, nyélhossz tekintetében a Lord L6 a kedvenc, ami 91mm (fejig mérve). Annyit találtam a hosszú Progressről, hogy az egész 105mm, meg tudja vki mondani hogy ebből mennyi a nyél? Ha valaki tudja a rövidet, az is jó lenne, csak a nyél, a neten mindenfélét látok 3¼-3½" között. Úgy látom a súly kb ugyanaz, 88 vs 98g.

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
« Válasz #869 Dátum: 2014. December 04. - 18:12:52 »
Enyém hosszú volt, a rövidet nem próbáltam igaz. De nekem a Progress nem vált be.

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici