Szerző Téma: Merkur  (Megtekintve 432192 alkalommal)

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
Re:Merkur
« Válasz #915 Dátum: 2015. Január 06. - 22:31:08 »
Z.!

Nem is tudod?

Mikor a gyerek megszületik, akkor az interneten a www.nenvesincsméeg.shop.com -on, rendelsz egyet, s mikor megérkezik, az lesz a NEVES rendelés!
- És ha… fizetést ajánlanék, hogy dolgozzon?
– Engem nem lehet megvesztegetni.

Nem elérhető Dávid

• Új tag
  • *
« Válasz #916 Dátum: 2015. Január 07. - 14:52:49 »
Bocsánat nem neves,
hanem netes.
Telefonról írok és közben
bekeveri a szavakat.
"Ha kizárjuk a lehetetlent, ami marad - bármily valószínűtlen - valószínűleg az igazság."
Spock

Nem elérhető grdsi

• Törzstag
« Válasz #917 Dátum: 2015. Január 10. - 22:52:28 »
Kedves Éltársak! Ha megengeditek, néhány szót szólnék azon időszakban szerzett borotválkozós élményeimről, amióta a Fórum tagja lettem.
Igazából borotvakeresés okán jutottam el a Fórumhoz, éppen Merkur árakat nézegettem, és a találatok között a borotvafórumot is kidobta a net, ahol az "Elad" topicban Futur, Progress, 33C, és más készülék is ajánlkozott megvételre. Nekem a Gillette Slim Adjustable-s múltam miatt az állítható fejűek tetszettek jobban, illetve azokat tartottam szimpatikusabbnak. Végül a Futurt választottam, részben azért, mert szinte mindenki jó véleménnyel volt róla, na meg a Futur már 2007-ben is tetszett, amikor először megláttam az EM üzletében, nem sokkal azután, hogy elkezdtem a DE borotválkozást. Kitűnő állapotú darabot vettem meg Qkától, amit ezúton is köszönök neki. Nagy reményekkel kezdtem el a Futurt használni, azon áhított cél elérése érdekében, hogy végre minden nap beretvált ábrázatom legyen, ne csak minden második napon, mint ahogy eddig az a Gillette Slim Adjustable-val lehetséges volt. Természetesen a Futurral is sikerült megborotválkoznom, már miért ne sikerült volna. Viszont szomorúan tapasztaltam, hogy vele is csak minden másnap tudok megborotválkozni, pedig a nyakamon csak szőr-irányú lehúzás volt. Egy nap ennél a készüléknél is kellett (na jó, 4,5-es állásnál már kettő), mire helyreállt a nyakam komfortérzete. Visszaálltam a Gillette-re, mivel azzal ugyanazt a végeredményt el tudtam érni, számomra kellemesebb kezelhetőség mellett. A másik szomorú tapasztalatom ugyanis az volt, hogy az olyan extra-nehéz és az extra-sima borotva, mint a Futur, nekem nem való, ugyanis nem tudtam biztosan tartani a kezemben. Csak félve merem leírni, hogy a csúszós fogáson úgy próbáltam segíteni, hogy a markolat kisebbik átmérőjű részébe körkörösen egy Leukoplast-csíkot ragasztottam, így már biztosabb volt a fogása. Eme sufnituningról fényképet nem teszek közzé, elkerülendő, hogy az elégedett Futur-tulajok, akik reggelente a borotvájuk láttán - teljes joggal - egyúttal esztétikai élményben is részesülnek, sokkot kapjanak. (A sima-felületű fém-probléma nálam más eszközök esetében is fennállt, fémtollal sem tudtam rendesen írni, és a Nokia 6300-som is állandóan ki akart csúszni a kezemből, akár száraz volt a kezem, akár izzadt.)
Szóval lázasan gondolkodtam, melyik borotva tudna jobb eredményt és több komfortot nyújtani, mint az eddigi Gillette-m. Sok Fórumtárs véleményét figyelembe véve, már-már úgy tűnt, hogy egy EJ89-et fogok megvásárolni (szigorúan nem a sima nyéllel), amikor megláttam az "Elad" topicban Szőrmók 23C-jét, aminek nagyon megtetszett az érdesnek ígérkező, kecsesen hosszú nyele. Olvastam ugyan nem túl pozitív véleményt a 23C rövid nyelű testvéréről, a 33C-ről, de ez nem tartott vissza. Néhány nap múlva nagy várakozással kezdtem meg a borotválkozást a 23C-vel, és a majdnem új zöld Astra pengével. Nem értettem a helyzetet. Úgy éreztem, hogy nem történik semmi, pedig már erőből nyomtam a borotvát az arcomhoz, úgy, ahogyan nem szabad, de még mindig azt éreztem, hogy nem vágja rendesen a szőrt. Nyilván levágta, csak nagy nyomás árán, ha nem is túl alaposan, de legalább a durva nyomás nem eredményezett vágást. Hatalmas csalódás. Úgy éreztem, hogy ezt a borotvát még az öt éves kisfiamnak is odaadhatnám, pengével együtt, még azzal együtt sem tudna kárt tenni semmiben. Aztán arra gondoltam, hogy ez a szépen recézett, kecsesen hosszú nyél kiválóan alkalmas arra, hogy azt megfogva, a kézigránát-dobás technikáját alkalmazva, a kert végébe hajítsam, jó messzire. Nyilván nem ezt tettem, ehelyett szépen letisztítottam, hogy jól mutasson az "Elad" topicban, miután majd meglesz a 20 hozzászólásom, és közzétehetek egy hirdetést. Viszont órákkal később, illetve másnap többször is döbbenten simítottam végig az arcomon. Nem volt égő érzés, pirosodás a nyakamon azokon a helyeken, ahol eddig mindig lenni szokott, és ami miatt eddig nem gondolhattam a naponkénti borotválkozásra. Ezen felbuzdulva másnap mégis elővettem a készüléket, feltöltöttem az általában használt Wilkinson pengével, és hajrá. Ismét nem volt égető érzés. Meg rá egy nap, és azután sem. Ez a borotva a Gillette-től teljesen eltérő szögtartást kíván, elkezdtem erre is ráérezni, szépen serceg a penge, majdnem úgy, mint a Futurban. A 23C-ben azóta sem csalódtam, barátok lettünk, naponta használom. Nem túlságosan alapos, hagy az arcon egy gyenge fél napos borostát, viszont cserébe nagyon elnéző, és nem irritál. Nagyon örülök, hogy megvettem Szőrmóktól.
A jónál is lehet jobb, ebből kiindulva a napokban egy éltársunkkal elcseréltem a Futurt egy másik Merkur borotvára, de őt még csak nézegetem, egyelőre nem tudok betelni a szépségével. Majd írok róla, ha közelebbről is megismerkedünk.

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
« Válasz #918 Dátum: 2015. Január 11. - 06:28:18 »
Valamit nem jól csinálsz ha egy 89-es fej borostát hagy.  :fejtor:

feszíted eléggé az arcbőrt?

vagy csak alapban húzod rajta?

bár nem szeretem a 89-es fejű borotvákat, azért ennyire nem rosszak. S nem véletlen közkedveltek.

próbáld finomítani a technikád
a bőr lehetőleg mindig legyen feszes.
- És ha… fizetést ajánlanék, hogy dolgozzon?
– Engem nem lehet megvesztegetni.

Nem elérhető eireann

• Törzstag
« Válasz #919 Dátum: 2015. Január 11. - 08:04:52 »
Az elcserélt Futur pedig nagy megelégedésemre roppant jó műszer!

Nem elérhető grdsi

• Törzstag
« Válasz #920 Dátum: 2015. Január 11. - 11:19:07 »
Szerintem feszítem, amennyire tudom, elsősorban grimaszokkal és nyakelfordítással, állfelemeléssel, a nyakon kézzel is, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy nem csinálom meg a klasszikus 3 kört. Állvonaltól felfelé mondjuk kettő, lefelé pedig csak szőrirányban. A félnapos borostát inkább a nyakra értettem. Valószínűleg a 23C esetében pont azért nem érzem irritálónak a műveletet, mert a szőr a legtövénél nincsen bántva. A Futur 4,5 például babapopsit csinált. Csak kissé visszafogottá vált utána az acmimikám. Ettől függetlenül folyamatosan próbálom fejleszteni a technikámat, olvasom a tanácsokat, tapasztalatokat, és biztos lesz még jobb is a végeredmény. A cél a BBS, 10/10 (esetleg 9/10).
Örülök, Eireann, hogy bevált a gép.

Nem elérhető Forri

• Törzstag
« Válasz #921 Dátum: 2015. Január 11. - 17:35:17 »
Nyakon próbálj meg a wtg után egy óvatos atg kört. Nekem legalábbis ez vált be minden DE fej és kés esetén is. Máshol nem atg-zek.
(szerintem)

Nem elérhető grdsi

• Törzstag
« Válasz #922 Dátum: 2015. Január 11. - 19:50:15 »
Kösz, Forri, kipróbálom!

Nem elérhető gpsjani

• Törzstag
« Válasz #923 Dátum: 2015. Január 23. - 12:07:27 »
Lord SuperChrome pengét próbáltad már? Ajánlom. Nálam No1.   :thumbup:
Többet is megtapasztaltam már természetesen, mindegyik más egy kicsit (ezt nyilván Te is tudod, nem árulok el nagy titkot...).
Az olcsóbb kategória pengéi között szerintem az Astra, Bic, Lord SC a leg'élesebb'.
Viszont ár/érték arányban a legutóbbi verhetetlen. 
Febr. 6-ig ingyen kiszállítás van Lordéknál (Jófogáson keresztül, 2500 HUF feletti tétel esetén).

Nem elérhető grdsi

• Törzstag
« Válasz #924 Dátum: 2015. Január 23. - 14:19:16 »
Kedves gpsjani, köszönöm ezt a tippet is. Eddig még nem sok pengét próbáltam, de ami késik, nem múlik. A zöld astrát már próbáltam, ahhoz képest a 2007-ben vásárolt Wilkinsonjaim élesebbnek tűnnek. Most egyelőre szándékosan nem próbálok ki több pengét, nem akarok újabb ismeretlen tényezőt bevinni az egyenletbe, lévén, hogy van két új, még nem teljesen kiismert készülékem (23C, 37C), és ugyanazzal a jól ismert pengével kívánom kitapasztalni, hogy miben is tér el a két Merkur viselkedése az eddig használt Gillette Slim Adjustable-től, és egymástól. Személyes tapasztalatom alapján a Gillette-nél alaposabb a 23C, még alaposabb a 37C. A kutya ott lesz elásva, hogy melyik lesz az a borotva/penge kombináció, amelyik alkalmas lesz a naponkénti borotválkozásra. Egy ilyen már biztosan van, ez pedig a 23C/Wilkinson, feltéve, ha a nyakamon csak WTG/XTG van. A 37C nálam iszonyúan alaposnak bizonyult, 1 körrel, de nyaki ATG-vel BBS-t kaptam, viszont a második nap után inkább tartottam 1 nap pihenőt, mert a nyakamnak jólesett. Nyaki WTG-vel eddig még a 37C-vel sem tudtam babapopsit csinálni, nyilván nem is lehet, de próbálom hatékonyabbá tenni a nyaki WTG-technikát, hátha az lesz a megoldás. Állvonaltól felfelé szinte mindegy, hogy mit használok, legalábbis a komfort szempontjából; alaposságban a 37C mindkettőt lepipálja. Egy Rotbart-szerű ismeretlen típusú borotva volt még olyan alapos a számomra, mint a 37C, viszont sokkal jobban igénybe vette a bőrömet, és zavart a nyitott fésűs kialakítása, folyton elakadt a szőrömben/bőrömben, ezért pillanatnyilag tartalékállományba helyeztem. Még egyszer kösz a tippet, ha majd kicsit jobban kitapasztalom a 37C-t, feltétlenül kipróbálok benne másféle pengéket is, így a Lord SC-t is (meg Feather-t, kék Astrát stb.)

Nem elérhető Bubu

• Törzstag
« Válasz #925 Dátum: 2015. Február 18. - 17:33:17 »
Ismét lehet kapni,bár nem hinném,hogy sokáig:

http://www.giftsandcare.com/en/107-maquinillas-de-afeitar-merkur
Baa baa black sheep, have you any wool? Yes Sir, yes Sir, three shaves full.

Nem elérhető Qka

• Törzstag
« Válasz #926 Dátum: 2015. Február 18. - 21:04:56 »
Volt régen egy 34hd m
eladtam,de ugy hiányzott, hogy a multkor megint vettem egyet.
néha utólag megbánja az ember, hogy elad valamit, amit amúgy szeretett. :fejfal:
Ha megunod a HD-t csak rakd felre. Elobb utobb hianyozni fog.
Preparation, Preparation, Preparation, Technique, Technique, Technique, No pressure, Let the razor do the work, it is not a race, it is your face.

Nem elérhető Rozoga

• Törzstag
« Válasz #927 Dátum: 2015. Február 18. - 22:08:15 »
Ismét lehet kapni,bár nem hinném,hogy sokáig:

http://www.giftsandcare.com/en/107-maquinillas-de-afeitar-merkur

Hogy én hogy váhyom egy Merkur 38 C HD re ....   
Azt hiszem kenyérre és vízre fogom magam és szerzek 1 -t , a 34 C is bejött csak rövid a nyele ...  :-\

Nem elérhető PTibi22

• Új tag
  • *
« Válasz #928 Dátum: 2015. Március 18. - 11:44:47 »
Sziasztok! Szeretném kikérni a véleményeteket egy elég érdekes helyzettel kapcsolatban. :) A múlt hónapban vettem egy Merkur 38c-t,mivel a mühle r89-es súlyát már elég könnyűnek tartottam a majdnem 1 évnyi használat után,plusz agresszívabb borotvára vágytam. A nagyobb súlyt és a jobb agresszivitást meg is kaptam a 38C-től,eszméletlen simára tudom borotválni magam vele,de a használatok során rájöttem,hogy a hosszú nyele nem valami kényelmes számomra... :S :D Így hát sok utána olvasgatás után úgy döntöttem,hogy utoljára befektetek egy 34C-be,amelyet meg is kaptam az Amazon-ról. Nos,én úgy vettem észre,hogy a penge és a védő rész közötti rés jelentősen kisebb,mint a 38C esetében,ráadásul mintha a 38C jobban ki is engedné a pengét...ilyennek mennyire szabadna előfordulnia? Külföldi oldalakon azt olvastam,hogy pont a 34C-nek nagyobb a "penge rése",mint a nagy testvéré.

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #929 Dátum: 2015. Március 18. - 11:49:35 »
Sajnos most nincs 34c-m, hogy le tudjam ellenőrizni, de a 38c határozottabb készülék, szerintem annak kellene nagyobbnak lennie, ahogy nálad is van.
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici