Kedves Éltársak! Ha megengeditek, néhány szót szólnék azon időszakban szerzett borotválkozós élményeimről, amióta a Fórum tagja lettem.
Igazából borotvakeresés okán jutottam el a Fórumhoz, éppen Merkur árakat nézegettem, és a találatok között a borotvafórumot is kidobta a net, ahol az "Elad" topicban Futur, Progress, 33C, és más készülék is ajánlkozott megvételre. Nekem a Gillette Slim Adjustable-s múltam miatt az állítható fejűek tetszettek jobban, illetve azokat tartottam szimpatikusabbnak. Végül a Futurt választottam, részben azért, mert szinte mindenki jó véleménnyel volt róla, na meg a Futur már 2007-ben is tetszett, amikor először megláttam az EM üzletében, nem sokkal azután, hogy elkezdtem a DE borotválkozást. Kitűnő állapotú darabot vettem meg Qkától, amit ezúton is köszönök neki. Nagy reményekkel kezdtem el a Futurt használni, azon áhított cél elérése érdekében, hogy végre minden nap beretvált ábrázatom legyen, ne csak minden második napon, mint ahogy eddig az a Gillette Slim Adjustable-val lehetséges volt. Természetesen a Futurral is sikerült megborotválkoznom, már miért ne sikerült volna. Viszont szomorúan tapasztaltam, hogy vele is csak minden másnap tudok megborotválkozni, pedig a nyakamon csak szőr-irányú lehúzás volt. Egy nap ennél a készüléknél is kellett (na jó, 4,5-es állásnál már kettő), mire helyreállt a nyakam komfortérzete. Visszaálltam a Gillette-re, mivel azzal ugyanazt a végeredményt el tudtam érni, számomra kellemesebb kezelhetőség mellett. A másik szomorú tapasztalatom ugyanis az volt, hogy az olyan extra-nehéz és az extra-sima borotva, mint a Futur, nekem nem való, ugyanis nem tudtam biztosan tartani a kezemben. Csak félve merem leírni, hogy a csúszós fogáson úgy próbáltam segíteni, hogy a markolat kisebbik átmérőjű részébe körkörösen egy Leukoplast-csíkot ragasztottam, így már biztosabb volt a fogása. Eme sufnituningról fényképet nem teszek közzé, elkerülendő, hogy az elégedett Futur-tulajok, akik reggelente a borotvájuk láttán - teljes joggal - egyúttal esztétikai élményben is részesülnek, sokkot kapjanak. (A sima-felületű fém-probléma nálam más eszközök esetében is fennállt, fémtollal sem tudtam rendesen írni, és a Nokia 6300-som is állandóan ki akart csúszni a kezemből, akár száraz volt a kezem, akár izzadt.)
Szóval lázasan gondolkodtam, melyik borotva tudna jobb eredményt és több komfortot nyújtani, mint az eddigi Gillette-m. Sok Fórumtárs véleményét figyelembe véve, már-már úgy tűnt, hogy egy EJ89-et fogok megvásárolni (szigorúan nem a sima nyéllel), amikor megláttam az "Elad" topicban Szőrmók 23C-jét, aminek nagyon megtetszett az érdesnek ígérkező, kecsesen hosszú nyele. Olvastam ugyan nem túl pozitív véleményt a 23C rövid nyelű testvéréről, a 33C-ről, de ez nem tartott vissza. Néhány nap múlva nagy várakozással kezdtem meg a borotválkozást a 23C-vel, és a majdnem új zöld Astra pengével. Nem értettem a helyzetet. Úgy éreztem, hogy nem történik semmi, pedig már erőből nyomtam a borotvát az arcomhoz, úgy, ahogyan nem szabad, de még mindig azt éreztem, hogy nem vágja rendesen a szőrt. Nyilván levágta, csak nagy nyomás árán, ha nem is túl alaposan, de legalább a durva nyomás nem eredményezett vágást. Hatalmas csalódás. Úgy éreztem, hogy ezt a borotvát még az öt éves kisfiamnak is odaadhatnám, pengével együtt, még azzal együtt sem tudna kárt tenni semmiben. Aztán arra gondoltam, hogy ez a szépen recézett, kecsesen hosszú nyél kiválóan alkalmas arra, hogy azt megfogva, a kézigránát-dobás technikáját alkalmazva, a kert végébe hajítsam, jó messzire. Nyilván nem ezt tettem, ehelyett szépen letisztítottam, hogy jól mutasson az "Elad" topicban, miután majd meglesz a 20 hozzászólásom, és közzétehetek egy hirdetést. Viszont órákkal később, illetve másnap többször is döbbenten simítottam végig az arcomon. Nem volt égő érzés, pirosodás a nyakamon azokon a helyeken, ahol eddig mindig lenni szokott, és ami miatt eddig nem gondolhattam a naponkénti borotválkozásra. Ezen felbuzdulva másnap mégis elővettem a készüléket, feltöltöttem az általában használt Wilkinson pengével, és hajrá. Ismét nem volt égető érzés. Meg rá egy nap, és azután sem. Ez a borotva a Gillette-től teljesen eltérő szögtartást kíván, elkezdtem erre is ráérezni, szépen serceg a penge, majdnem úgy, mint a Futurban. A 23C-ben azóta sem csalódtam, barátok lettünk, naponta használom. Nem túlságosan alapos, hagy az arcon egy gyenge fél napos borostát, viszont cserébe nagyon elnéző, és nem irritál. Nagyon örülök, hogy megvettem Szőrmóktól.
A jónál is lehet jobb, ebből kiindulva a napokban egy éltársunkkal elcseréltem a Futurt egy másik Merkur borotvára, de őt még csak nézegetem, egyelőre nem tudok betelni a szépségével. Majd írok róla, ha közelebbről is megismerkedünk.