Szerző Téma: Merkur  (Megtekintve 432201 alkalommal)

Nem elérhető mad.just mad.

• Törzstag
Re:Merkur
« Válasz #960 Dátum: 2015. Április 16. - 10:53:08 »
Sok kellemes borotválkozást az új szerzeménnyel! A legjobbak közé tartozik, ez nem vitás. Majd biztos lesz olyan penge is benne, amivel magasabb fokozatot is kíván majd a szőrzeted, én legalább is ezt tapasztaltam. Bár nem az a fantasztikus design, amit a Futur jelent, de a fej méretei miatt (is) - szerintem - sokkal jobban használható. Még egyszer sem csúszott a nyele a kezemben, nekem ez furcsának tűnik. De hát...nem vagyunk egyformák.
"I am free of all prejudice. I hate everyone equally."

Nem elérhető grdsi

• Törzstag
« Válasz #961 Dátum: 2015. Április 16. - 11:17:43 »
A "nyélcsúszás" témakör kapcsán általában hozzá szoktam tenni (most elmaradt, mert nem akartam magam ismételni), hogy én e téren "extra" eset vagyok, izzadós a kezem, a fémtollak is csúszkálnak a kezemben, sőt műanyag toll esetében sem mindegy, hogy milyen fajta műanyagból készül. A Progress csúszóssága - ezzel a rövid nyéllel - abszolut kezelhető, csak számomra a 34C-féle nyél jobb lenne.

Nem elérhető grdsi

• Törzstag
« Válasz #962 Dátum: 2015. Április 16. - 11:18:47 »
Ja és köszönöm a jókívánságot!

Nem elérhető zenith

• Törzstag
« Válasz #963 Dátum: 2015. Április 16. - 11:41:48 »
Kedves Éltársak! Hadd dicsekedjek: 8 évnyi DE-borotválkozás után a múlt héten megvettem életem első új DE-borotváját, egy rövid nyelű Progress-t. (Amúgy jelenleg 6 készülékem van, másik hármat már eladtam/elcseréltem). A Progress-nél a 3. fokozatról indultam, majd fél fokozatonként mentem vissza az 1,5-es fokozatig, ahol megállapodtam. Az erősebb fokozatok kissé agresszíven bántak a bőrömmel, a másfeles fokozat viszont alapos és kíméletes, működik a napi borotválkozás is, ami nekem fontos szempont. _Nekem_ (hangsúlyozom: nekem) a rövid nyéllel sokkal jobban kézre áll, mint a Futur. Sajnos ennek a nyele is csúszkálós, de a hosszirányú bordák, a kisebb súly, és a nyél rövidsége, illetve végződése miatt nem annyira, mint a Futur esetében. Kíváncsi lennék, hogy mi lehet az oka annak, hogy a Progress-t nem gyártják olyan recézett nyéllel és zárógombbal, mint pl. a 34C-t, 37C-t stb. Ha megnyerem a lottó ötöst, valahogyan elintézem, hogy rovátkolt nyéllel is gyártsák, és ezen kivitel elnevezésére majd pályázatot írok ki a Borotvafórumon. Addig is: remélem, hogy sok szép évet töltök az új műszerrel. 42 évesen már nem remélhetem, hogy túlélem a Progress-t, szerintem ő fog túlélni engem, kb. néhányszor száz évvel.
A dizájn oka, hogy a Progress alapvetően egy art deco termék, és kb. 70 éve változatlan formában gyártják.
Gillette Tech 1951

Nem elérhető Forri

• Törzstag
« Válasz #964 Dátum: 2015. Április 16. - 12:11:04 »
Egy R89-es fej kb melyik Progress fokozatnak felel meg?
(szerintem)

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #965 Dátum: 2015. Április 16. - 12:14:39 »
1-2 szerintem.
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető atteeharp

• Törzstag
« Válasz #966 Dátum: 2015. Április 16. - 12:44:56 »
Szeretnék egy nyílt fésűst, és külcsínre nagyon tetszik a 41C. Gondoltam megnézem élőben az Extrametal-ban, de sajnos nem volt épp készleten ahol voltam.
Viszont megnéztem a 34C-t. A feje tetszett, de a nyele nem annyira. Túl könnyűnek éreztem, egy nehezebb nyél szimpatikusabb lenne. A 41C-től ilyen tekintetben mit várhatok? A feje amúgy ugyanaz?
Mintha a felületkezelés másabb lett volna a nyélen, mint a fejen. Ez lehet, vagy csak a markolat mintázata miatt volt ez az érzésem?
Valaki megosztaná a 41C-vel kapcsolatos tapasztalatait?

• Törzstag
« Válasz #967 Dátum: 2015. Április 16. - 13:00:55 »
Szeretnék egy nyílt fésűst, és külcsínre nagyon tetszik a 41C. Gondoltam megnézem élőben az Extrametal-ban, de sajnos nem volt épp készleten ahol voltam.
Viszont megnéztem a 34C-t. A feje tetszett, de a nyele nem annyira. Túl könnyűnek éreztem, egy nehezebb nyél szimpatikusabb lenne. A 41C-től ilyen tekintetben mit várhatok? A feje amúgy ugyanaz?
Mintha a felületkezelés másabb lett volna a nyélen, mint a fejen. Ez lehet, vagy csak a markolat mintázata miatt volt ez az érzésem?
Valaki megosztaná a 41C-vel kapcsolatos tapasztalatait?
A 41C nyitott fésűs, a 34C pedig nem, tehát már ez is elég nagy különbség lenne. De van más is... A 41-es klasszikus három részes, a 34-esnek pedig a nyél alsó részében található menetes alkatrészt kell eltekerni (tudnám ennél bonyolultabban is...). Így utóbbinak a pengetartó alaplapja egyben van a nyéllel, szóval eleve más kialakítást igényel, mint az '1904'.
 A 41C közelebbi rokona esetleg a 15C, mert az legalább hasonló felépítésű és nyitott fésűs eszköz. Egyik sem extrém módon agresszív, hosszabb borostára ajánlanám, illetve hagy is a borostából. Gyors körökre nagyon alkalmasak. De: az '1904'-nek szebb a krómozása, és a sarkok is szépen le vannak picit kerekítve. Na meg a nyele, ami abszolút a régi idők borotváit idézi meg. De nem egy súlyos darab. Ha olyat szeretnél, mást kell nézegetni. Pl. 38C-39C, amiknél nehezebb Merkur nem nagyon van.

Nem elérhető atteeharp

• Törzstag
« Válasz #968 Dátum: 2015. Április 16. - 13:07:26 »
A 41C nyitott fésűs, a 34C pedig nem, tehát már ez is elég nagy különbség lenne.
Bocs, benéztem, szóval 15C volt az, amit néztem, csak extra metáléknál a termékkódban 034 szerepel. Szóval a fenti véleményem a 15C-vel kapcsolatos.

• Törzstag
« Válasz #969 Dátum: 2015. Április 16. - 13:19:02 »
A 41C nyitott fésűs, a 34C pedig nem, tehát már ez is elég nagy különbség lenne.
Bocs, benéztem, szóval 15C volt az, amit néztem, csak extra metáléknál a termékkódban 034 szerepel. Szóval a fenti véleményem a 15C-vel kapcsolatos.
Attól még érvényes a hozzászólásom második fele. ;)

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
« Válasz #970 Dátum: 2015. Április 16. - 13:21:46 »
Ehh, ezt nem kellett volna, régóta kerülgetem a 1904-et, de eddig még nem láttam élőben.
Remélem a legközelebbi talin sikerül közelebbről megismerni.

De: az '1904'-nek szebb a krómozása, és a sarkok is szépen le vannak picit kerekítve. Na meg a nyele, ami abszolút a régi idők borotváit idézi meg. De nem egy súlyos darab.
HW: Razorock Game Changer .084, Ap Shave Co. pamacsok
SW: B&M, Stirling, Tabac

Nem elérhető bbuffy

• Törzstag
  • ナイフ少年
« Válasz #971 Dátum: 2015. Április 16. - 13:36:25 »
Na nekem meg az a borotva az amit sose vennėk.:)
A plazma csapdába eshet a zárt mágneses hurkokban, így itt sűrűsége megnövekszik. A nyitott hurkok esetén a plazma az erővonalak mentén kiszabadul és eltávolodik a Földtől. A plazmaréteg és a sugárzási öv is a zárt hurkokban található.

Nem elérhető Forri

• Törzstag
« Válasz #972 Dátum: 2015. Április 16. - 13:40:23 »
Régebben nekem is tetszett, de ha most kellene választanom, akkor inkább egy hosszú nyelű Progress, vagy egy Mühle R41 Grande kellene. De ez már egyéni ízlés kérdése ugye.
(szerintem)

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
« Válasz #973 Dátum: 2015. Április 16. - 13:45:54 »
Én is ezt gondoltam pár éve  ;D

Na nekem meg az a borotva az amit sose vennėk.:)
HW: Razorock Game Changer .084, Ap Shave Co. pamacsok
SW: B&M, Stirling, Tabac

• Törzstag
« Válasz #974 Dátum: 2015. Április 16. - 13:48:29 »
Ha valaki szereti az OC borotvákat, akkor nem kérdés, kell egy ilyen is. ;D Este elő is veszem, túl sokat beszéltünk róla. :D

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici