Szerző Téma: Kezdésnek mit vegyek és hol? – tippek  (Megtekintve 487303 alkalommal)

Nem elérhető OBJoe

• Törzstag
  • Old Black Joe
Re:Kezdésnek mit vegyek és hol? ? tippek
« Válasz #210 Dátum: 2011. Március 08. - 10:30:25 »
Az elején nem ritka, hogy valakinek akár 1 óra is kell, hogy teljesen megborotválkozzon késsel!

Így igaz. Tegnap pontosan egy órámba telt, míg végeztem a három körrel, igaz kicsit hosszú volt már a szakállam. Ma azonban elég volt fél óra.

OFF
Viszont Nőnap alkalmából végigpuszilgattam ma intézményünk 13 lányát, asszonyát, és volt akinek feltűnt és szóvá is tette, hogy milyen sima az arcom. Elmondtam neki, hogy miért:  :borotva: :borz2:
ON
Novaculum habeo.

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #211 Dátum: 2011. Március 08. - 16:00:49 »
Én kb egy éve nyomom, ha kényelmes vagyok akkor mindennel együtt 15-20 perc alatt megvan a 2 körös borotválkozás. Sietni nem szoktam, de meg tudom oldani 5-10 perc alatt is ha kell :)

Balsafa modellbolt, művészellátó, ugyanitt krómoxid-zöld pigment, vagy angolvörös. ebayről 4$ postával együtt a gyémántos paszta, 0,5 mikronos nagyon frankó. Pasztázni zöld pigmenttel balsafás fenőt csinálnék, könnyű beszerezni, és ugyanolyan jó mintha bőrre kennéd. Egy darab fára vagy valamire felragasztod a balsafát, síkba csiszolód óvatosan, és bekened szép vékonyan krómoxiddal, úgy hogy olajba kevered.

Pasztázás:
http://www.straightrazorplace.com/forums/stropping/17886-pasting-strop-photo-tutorial.html

Fenő készítés:
http://www.straightrazorplace.com/srpwiki/index.php/Easily_make_a_pasted_balsa_strop
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

Nem elérhető vidak

• Törzstag
« Válasz #212 Dátum: 2011. Március 08. - 17:02:53 »
A balsafáról: én láttam Baumaxban és egy mezei faáruboltban is (Bp, Móricz mellett), 7-800HUF/méter, van olcsóbban is, drágábban is, vastagságtól függően.

Nem elérhető Salmo

• Törzstag
  • ne fogdosd az élét
« Válasz #213 Dátum: 2011. Március 08. - 21:16:17 »

Én itt szoktam venni a balsát, nagy választék van vastagságban, szerintem legolcsóbb a városban, illetve lehet választani különféle sűrűségű anyagokból.

A weboldalon a kiegészítőknél keressétek

reofil
"Férfiembernek faluhelyen semmi sincs nagyobb mérge mint a beretválkozás, mert ritka a jó beretvakés. Sokkal ritkább, mint a tisztességes fehérnép."

Zoli

• Vendég
« Válasz #214 Dátum: 2011. Március 08. - 22:00:43 »

Én itt szoktam venni a balsát, nagy választék van vastagságban, szerintem legolcsóbb a városban, illetve lehet választani különféle sűrűségű anyagokból.

A weboldalon a kiegészítőknél keressétek

reofil

Zoli

• Vendég
« Válasz #215 Dátum: 2011. Március 08. - 22:06:31 »
SZIASZTOK...Megtorpantam egy kicsit a Borotvakes vetelehez egy kicsit.
Kezdesnek valaki megvagta magat,eleg csunyan.1 het alatt jott helyre az arcan a vagas.
Valami legycsapo modszert hasznalt,vagy egyszeruen pancser?
Olvasgatok,nezelodok,tanulom a kes fogasat konyhakesen,a mozdulatokat a fenesre.
Elszant vagyok,es lehet en is legyet csapok az arcomon a kessel majd.
Biztatas jol jon .sziasztok

Segitsegeteket szeretnem kerni....Megprobalom a kepet beilleszteni,ha ok akkor az itt lathato
Borotvahoz kernek tanacsot.Mit szoltok ehez kezdesnek?
Solingen a gyartoja,azt irta rolla ?54 az ara.5/8-os szenacel penge.
ha tudtok mast megkoszonnem,vagy errol egy ket leirast. koszonom.

A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

« Utoljára szerkesztve: 2011. Március 08. - 22:12:12 írta fonthunter »

Nem elérhető fonthunter (†2014)

• Halhatatlan tag
  • Törzstag
    • Fonti galériája
« Válasz #216 Dátum: 2011. Március 08. - 22:20:53 »
Nem jön nekem rendesen az árad, de ez a kés egy Mühle kés, amit Solingenben gyártottak. (Solingen nem gyártó, az a német borotvák gyártóinak a fellegvára, egy város.) A kés Mühle kés. A Mühle már egy márka és forgalmazó. Kiváló kezdő borotva, a mérete is jó, meg az is előnyös, hogy kerekített vége van. Így biztonságosabbnak érzed. Ha Mühlétől rendeled meg akkor 58.50 Euró + kb 7 Euró szálltás és nincs rá áfa/vám. Kb 18 ezer Ft.
H: Flaschner JP: IWASAKI, TOSUKE, Hishakaku Kamisori Sheffield: F. Reynolds, Wade&Butcher "THE CELEBRATED",  Wostenholm pipe, IXL, Bengall, A.J.Jordan Solingen: Dubl Duck, Rob.Klaas, J.A. Henckels, R. Stehlo, Wacker, Bonsa, Revisor, BlackSmith Herder, RedPoint D: Buddel F: Thiers Issard "Le Canadien" SP: Filarmónica 13 USA: HartSteel, Max S

Zoli

• Vendég
« Válasz #217 Dátum: 2011. Március 08. - 22:33:47 »
Nem jön nekem rendesen az árad, de ez a kés egy Mühle kés, amit Solingenben gyártottak. (Solingen nem gyártó, az a német borotvák gyártóinak a fellegvára, egy város.) A kés Mühle kés. A Mühle már egy márka és forgalmazó. Kiváló kezdő borotva, a mérete is jó, meg az is előnyös, hogy kerekített vége van. Így biztonságosabbnak érzed. Ha Mühlétől rendeled meg akkor 58.50 Euró + kb 7 Euró szálltás és nincs rá áfa/vám. Kb 18 ezer Ft.

Nagyon szepen koszonom a gyors valaszt.
Orulok ennek a forumnak,vegre a kedvemre valot talaltam,amirol nem iratkozok le.
Nagyon belemerultem a Borotvakesekbe,a felesegem mar fogja a fejet,akar hanyszor ranez a kepernyore,
csak a keseket latja,es kozli velem hogy''MAR MEGINT A BICSKAKAT NEZED?''
Elmagyarazom neki hogy ez borotvallkozo kes,es nem szalonnazo kes.
Bar ha felidegesit tenyleg szalonnazni is fogok vele:)

Azt hiszem megveszem ezt a kest kezdesnek,es beszamolok kezdokent,
milyen.Osszehasonlitasom nincs igy biztos csak jot lehet mondani majd rolla:)
Ha lenne meg valami addig, amig meg nem kapom a borotvat...
elso mozzanatok,vagy elezes,fenes stb...szivesen vennem.
elorre is megkoszonve mindent.

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #218 Dátum: 2011. Március 08. - 23:07:16 »
A Mühle milyen késeket cimkéz át? Azt tudom hogy ők nem gyártanak, csak ahhoz túl olcsó hogy Dovo legyen, akkor meg mi? Vagy ez a kivételek egyike?
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #219 Dátum: 2011. Március 09. - 08:54:04 »
Miért lenne túl olcsó, manapság ennyiért már majdnem Dovo-t is kapsz, és műanyag nyeles. Könnyen lehet, hogy a Dovo saját néven nem adná ilyen olcsón a borotvakését, de átcímkézve igen. Bevett szokás ez a kereskedelemben ma már.
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető Salmo

• Törzstag
  • ne fogdosd az élét
« Válasz #220 Dátum: 2011. Március 09. - 09:02:12 »

Mottó: -hogy lehet a kákán csomót keresni ?
          - Megveszed piszok olcsón, és eladod baromi drágán......

Kettes számú opció: megvesz valami pakisztáni hulladékot, és nagyot kaszál rajta

reofil

"Férfiembernek faluhelyen semmi sincs nagyobb mérge mint a beretválkozás, mert ritka a jó beretvakés. Sokkal ritkább, mint a tisztességes fehérnép."

Nem elérhető fonthunter (†2014)

• Halhatatlan tag
  • Törzstag
    • Fonti galériája
« Válasz #221 Dátum: 2011. Március 09. - 09:50:06 »
Azért a Mühle nem hiszem, hogy megengedheti magának, hogy ne solingeni pengét adjon solingeninek mondva...  ;)
Csak a rosszindulat meg az irigység beszél belőletek!  :crazy:
H: Flaschner JP: IWASAKI, TOSUKE, Hishakaku Kamisori Sheffield: F. Reynolds, Wade&Butcher "THE CELEBRATED",  Wostenholm pipe, IXL, Bengall, A.J.Jordan Solingen: Dubl Duck, Rob.Klaas, J.A. Henckels, R. Stehlo, Wacker, Bonsa, Revisor, BlackSmith Herder, RedPoint D: Buddel F: Thiers Issard "Le Canadien" SP: Filarmónica 13 USA: HartSteel, Max S

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #222 Dátum: 2011. Március 09. - 09:51:25 »
Csak azért kérdezem mert se külföldi fórumokon se sehol nem találtam róla semmit, azon kívül hogy valami Hans-Jürgen Müller KG gyártja. Ennyi háttérinfó mellett én biztosan nem venném meg. Egy Dovo is ennyibe van, és az legalább 100% hogy kiváló minőség, és nagyon sok ember által ki lett próbálva. Lehet hogy ez is az lesz, de ez így eléggé lutri.

Zoli

• Vendég
« Válasz #223 Dátum: 2011. Március 09. - 10:14:02 »
Csak azért kérdezem mert se külföldi fórumokon se sehol nem találtam róla semmit, azon kívül hogy valami Hans-Jürgen Müller KG gyártja. Ennyi háttérinfó mellett én biztosan nem venném meg. Egy Dovo is ennyibe van, és az legalább 100% hogy kiváló minőség, és nagyon sok ember által ki lett próbálva. Lehet hogy ez is az lesz, de ez így eléggé lutri.

Sziasztok.
Itt van ahol neztem a kest.Itt vasarolgatok,es ez lenne az elso kesem,amit megvennek.
Az en velemenyem szerint ez olyan dolog,mint FLASCHNER KALMAN-ek eseteben.
Kivalo szakember ,szaktudassal.Most Pl:uzleti uton,beszerzesen lesz ezen a heten SOLINGEN-ben.
Hozza haza a jo kis kes anyagokat,es idehaza dolgozik rajta,ellatja sajat nevjegyevel,es
fogantyukkal.
Nemsokara lesz sajat FLASCHNER gyartott kesem is ami szamomra nagy megtiszteltetes lesz.
Igaz kezdo tacsko vagyok ezekben,de nagyapam is ilyen kest hasznalt,egy eletre kiszolgalta.
Eltunt,elkallodott,de most beszerzek egy ilyen hires magyar BOROTVAKEST az biztos...

http://www.shaving.ie/categories/Straight-Razors/

Nem elérhető mry314

• Moderátor
  • Törzstag
    • Borotváim fényképei
« Válasz #224 Dátum: 2011. Március 09. - 10:33:35 »
Én sem hallottam még konkrétan erről a késről.

Lassan az az érzésem, be kellene ruházni pár ilyen ismeretlen közép(ár)kategóriás késre, és véleményezni őket, mert sokszor felbukkannak, de sok infot nem lehet róluk találni...

Már "csak" az idő, és a nélkülözhető (ha esetleg levélbontó lenne, annak kicsit drága) pénz hibádzik... :fetreng:
Vérem, bőröm, bánatom és  bajom!
Nem nyúzom tovább magamat agyon!
Nem pattan az arcom, nem lesz beteg bőröm!
Nem kell szitkozódnom miért van nekem szőröm.
Léber Kálmán

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici