Szerző Téma: Kezdésnek mit vegyek és hol? – tippek  (Megtekintve 489173 alkalommal)

Nem elérhető mad.just mad.

• Törzstag
Re:Kezdésnek mit vegyek és hol? – tippek
« Válasz #720 Dátum: 2013. November 05. - 13:58:48 »
Üdv !

Úgy néz ki egyik ismerősöm fog kimenni Rómába , és én így végre beszerezhetnék proraso termékeket olcsón :D  . Véletlenül valaki nem tudja , hogy milyen árban van a borotvahab meg a aftershave mostanság ?
Interneten keresgéltem és tubusos borotvahab olyan 3 euróért , aftershave-t meg 5-6 euronak mondtak de ezek nem friss források .

Állítólag a hazájában ezeknek az áraknak kb. feléért is hozzá lehet jutni. De... Nem akarnál inkább borotvakrémet vagy szappant? Egy jó kis pamaccsal? ;D A Proraso cuccok nagyon jók, kezdők is nagyon jó habot tudnak varázsolni velük és belőlük. És a pamacs sokat számít a bőr/szőr előkészítésében. Na meg...olyan igazi úri borotválkozás feeling ;)
"I am free of all prejudice. I hate everyone equally."

Nem elérhető Stalker

• Új tag
  • *
« Válasz #721 Dátum: 2013. November 05. - 19:07:53 »
Köszönöm . Hát majd kiderül  :D

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #722 Dátum: 2013. November 06. - 07:03:56 »
Nem tudom most mi a helyzet, de amikor vagy 3 éve voltam kint akkor szinte semmivel nem volt olcsóbb kint a Proraso, ráadásul a lábamat lejártam mire egyáltalán találtam. Ugyanez igaz a pamacsokra is.
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

Nem elérhető GianniV

• Törzstag
« Válasz #723 Dátum: 2013. November 06. - 08:26:15 »
Egyik barátom nemrég volt kint, azt mondta, hogy egy sima szupermarketben hegyekben állt a Proraso minden fajtája és formája. Néhány Euro volt mindegyiknek az ára.
Buga Józsi nem szép ember, de gavallér...

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #724 Dátum: 2013. November 06. - 08:54:36 »
Akkor én voltam rossz helyen, van ez így  :)
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

Nem elérhető rozsdás bökő

• Tag
« Válasz #725 Dátum: 2013. November 06. - 10:12:04 »
Ma repülök - ha lesz időm megnézem mi mennyi és hol. :))

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #726 Dátum: 2013. November 06. - 10:21:05 »
Egyik barátom nemrég volt kint, azt mondta, hogy egy sima szupermarketben hegyekben állt a Proraso minden fajtája és formája. Néhány Euro volt mindegyiknek az ára.
Családtagom volt nemrég kint, kértem tőle Prorasot.  Sok helyen van zöld, mind szappan, mind krém, és tényleg pár euró, de az eladó az anyja életére is megesküszik hogy piros, fehér, és kék Proraso nincs, sőt olyan nem is létezik.  Utóbbiakat végül csak online sikerült rendelni.

Nem elérhető GianniV

• Törzstag
« Válasz #727 Dátum: 2013. November 06. - 10:28:20 »
Akkor megkerdezem tole, hogy melyik lanc aruhazaban volt. :)
Buga Józsi nem szép ember, de gavallér...

Nem elérhető Lord Ickenham

• Törzstag
« Válasz #728 Dátum: 2013. November 06. - 12:10:10 »
Azért a minden sarkon fillérekért kapható Proraso sajnos nem reális. De én Milanoban egy ABC-ben 2,44 €-ért kaptam. De nagy választék ott sem vilt. De legalább olcsó. Feltételezem, hogy Rómábamn több szupermarket van, és valszeg kapható is.

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #729 Dátum: 2013. November 06. - 13:02:43 »
Utólag belegondolva nekem voltak irreális elvárásaim.  Csak azért mert valamit gyártanak egy adott országban, nem biztos hogy sok helyen lehet kapni.  Főleg ha rétegigényt elégít ki.  Ilyen alapon csoda, hogy tubusos zöld Proraso volt mindenhol, szupermarketben is.

Ha fordítva elképzelem, hogy egy külföldi mondjuk Caola borotválkozó termékeket akar Magyarországon keresni, akkor kb ugyanígy jár: valahol esetleg talál pár fajtát, de ha ha mondjuk az egész választékot keresné, akkor lejárhatja a lábát ha nem informálódott előtte (pl itt).  Eladók többsége ugyanúgy nem fog tudni segíteni neki, nem is fogja tudni miről van szó.

A "hol" kérdésre borotválkozás ügyben nekem egyre inkább az a válaszom, hogy online, mert amúgy egy időigényes szívásnak indul neki az ember párszáz forintos cuccokért, amik ráadásul évekre elegendőek, szóval nem halok bele ha rámegy a postaköltség.

• Törzstag
« Válasz #730 Dátum: 2013. November 06. - 13:07:58 »
Utólag belegondolva nekem voltak irreális elvárásaim.  Csak azért mert valamit gyártanak egy adott országban, nem biztos hogy sok helyen lehet kapni.  Főleg ha rétegigényt elégít ki.  Ilyen alapon csoda, hogy tubusos zöld Proraso volt mindenhol, szupermarketben is.

Ha fordítva elképzelem, hogy egy külföldi mondjuk Caola borotválkozó termékeket akar Magyarországon keresni, akkor kb ugyanígy jár: valahol esetleg talál pár fajtát, de ha ha mondjuk az egész választékot keresné, akkor lejárhatja a lábát ha nem informálódott előtte (pl itt).  Eladók többsége ugyanúgy nem fog tudni segíteni neki, nem is fogja tudni miről van szó.

A "hol" kérdésre borotválkozás ügyben nekem egyre inkább az a válaszom, hogy online, mert amúgy egy időigényes szívásnak indul neki az ember párszáz forintos cuccokért, amik ráadásul évekre elegendőek, szóval nem halok bele ha rámegy a postaköltség.
Teljesen jogos, online szinte minden elérhető. Viszont a "rendes" borotvafórumos úgyis vadászatra indul, bárhol is lenne. ;D Azzal a pár perccel úgysem veszít semmit, egy-egy boltba úgyis benéz... Akár szerencséje is lehet. De ne úgy induljon sehová, hogy "ott biztos lesz, mert ott gyártják", ez is jó észrevétel. Sok időbe is kerülhet, csalódás is lehet a vége.

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #731 Dátum: 2013. November 06. - 13:38:16 »
Viszont a "rendes" borotvafórumos úgyis vadászatra indul, bárhol is lenne. ;D Azzal a pár perccel úgysem veszít semmit, egy-egy boltba úgyis benéz... Akár szerencséje is lehet.
Pont az ellenkezőjét figyelem meg magamon.  Kezdetben engem is izgatott, milyen érdekes borotvacuccokat lehet kipróbálni, mostanra eljutottam oda hogy ha valamit megveszek akkor az vagy legyen már nagyon bevált termék, amit tovább akarok használni, vagy olyasmi amiről tényleg nagyon jókat hallottam, és mindenképpen ki akarom próbálni; utóbbinak előfeltétele az alapos online informálódás.

Ha ezt nem tartanám be, akkor attól félek gyűlne a (gyakran filléres) kacat otthon, amit nem használok.  Utolsó dolog, amiért offline "vadásztam", az Arko szappan volt, utólag belegondolva nagy marhaság volt, ha az utánajárásra ráfordított időt átszámolom pénzre, akkor kijönne belőle a legelitebb szappan vagy krém, postaköltséggel, vagy akár ennek töredékéből az Arko.

• Törzstag
« Válasz #732 Dátum: 2013. November 06. - 13:44:00 »
Viszont a "rendes" borotvafórumos úgyis vadászatra indul, bárhol is lenne. ;D Azzal a pár perccel úgysem veszít semmit, egy-egy boltba úgyis benéz... Akár szerencséje is lehet.
Pont az ellenkezőjét figyelem meg magamon.  Kezdetben engem is izgatott, milyen érdekes borotvacuccokat lehet kipróbálni, mostanra eljutottam oda hogy ha valamit megveszek akkor az vagy legyen már nagyon bevált termék, amit tovább akarok használni, vagy olyasmi amiről tényleg nagyon jókat hallottam, és mindenképpen ki akarom próbálni; utóbbinak előfeltétele az alapos online informálódás.

Ha ezt nem tartanám be, akkor attól félek gyűlne a (gyakran filléres) kacat otthon, amit nem használok.  Utolsó dolog, amiért offline "vadásztam", az Arko szappan volt, utólag belegondolva nagy marhaság volt, ha az utánajárásra ráfordított időt átszámolom pénzre, akkor kijönne belőle a legelitebb szappan vagy krém, postaköltséggel, vagy akár ennek töredékéből az Arko.
Mindig van új a Nap alatt. Nem kell elzárkózni a "filléres" dolgoktól sem, eljöhet egy olyan pillanat, amikor igenis minden fillér számíthat. Ha nem nekünk, akkor ismerősnek, barátnak, fórumtársnak. Akkor jól jöhet ez a tapasztalat. És sokszor vannak az olcsó dolgok között is nagyon jók, vagy legalább is nagyon jól használhatók. Nem kell mindent egyszerre megvenni, akkor nem gyűlik úgy.
 Persze minden ember kicsit más - ez a szerencsénk, különben nem tartana sehová a Világ. Néha még így is kérdéses...

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #733 Dátum: 2013. November 06. - 14:11:26 »

Mindig van új a Nap alatt. Nem kell elzárkózni a "filléres" dolgoktól sem, eljöhet egy olyan pillanat, amikor igenis minden fillér számíthat. Ha nem nekünk, akkor ismerősnek, barátnak, fórumtársnak. Akkor jól jöhet ez a tapasztalat.
Ja, de arra már ott a Caola termékskálája.  Olcsó, hozzáférhető, és jó.  Ezen túl számomra értelmetlen, hogy egyeurós borotvaszappanok/krémek után vadásszak, nem éri meg az időt.

Sajnos a Figaró is ott pihen a polcon, eddigi gyakoriságot tekintve két év míg elhasználom.  A legnagyobb meglepi a hagyományos borotválkozásban számomra az, hogy milyen sokáig elég egy kis tubus krém.  Soha nem gondoltam volna.

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #734 Dátum: 2013. November 06. - 17:12:10 »
1 nagyobb tubus krém nekem több mint 1 évre elég, 1 rúd Arko meg kb kettőre. Mondjuk én úgy csinálom hogy felveszek egy adag szappant, majd ráteszek pici krémet, de gyakorlatilag 2 évre elég 2 tubus krém meg 1 szappan.

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici