Sziasztok!
Keresnék egy borotvát minden napi használatra. A jelenlegi borotvám egy Gillette Adjustable Slim. Ha leveszem 1-re nem elég alapos ha feljebb megyek pedig pont vérzések vannak (4-5db) a nyakamon, és így is csak 3 naponta tudok vele borotválkozni. Vagy velem van a baj, mármint a bőrömmel? Előkészítés forró zuhany, és olaj szokott lenni, Willkinson borotva szappan, Mühle malac pamacs, penge változó. Tehát valami olyasmi kéne amit, nap mint nap tudnék használni sebek nélkül.
Én is hasonló problémával küzdöttem, nekem az R89 volt "sok" a mindennapos borotválkozásra. Több próbálkozás után nekem egy könnyebb, kisebb súlyú borotva jött be a mindennapos borotválkozás céljára, valószínűleg azért, mert sajnos ösztönösen kicsit mindig nyomom a borotvát. Így lett a mindennapos társ egy Lord L6-os, Lord Super Chrome pengével. Ez is jól mutatja, hogy nem mindig a minél modernebb, drágább termék a jobb. Persze ezzel így három kört kell mennem, de nekem megéri, mert nagyon jó eredményt ad és az arcom sem szenvedi meg.
Amennyire tudom, könnyű, bakelit borotvák jöhetnek még esélyesen szóba mindennapos borotválkozásra + nagyon dicsérik ilyen szempontból (is) a Feather AS borotvát, bár az egészen más árkategória, mint mondjuk a Lord.
Egyeseknek persze megy mindennapos szinten agresszívebb borotvával is (itt a fórumon pmol322 fórumtárs például tudomásom szerint napi rendszerességgel nyomja Mühle R41-essel, ami azért nem a klasszikus lágy borotva prototípusa...
), de ez valszeg nagyban függ az egyéni tulajdonságoktól (bőrtípus, érzékenység, stb.).
Ha teheted, próbálj ki többféle borotvát, például kezdésnek a fentiekben írt L6-ost, aztán meglátod, hogy nálad ez segít-e a helyzeten.