Ma reggel megejtettem egy összehasonlító borotválkozást a tegnap kb egyformának ítélt Eclipse RR és Gillette BET között.
Mindkét borotva kapott előnyt a másikkal szemben valamilyen fronton.
A Gillette azt az előnyt kapta, hogy a benne lévő Feather penge eddig kb 3-4 borotválkozást teljesített, a másik borotvában lévő Feather pedig kb 10-nél jár.
Az Eclipsnek az volt az előnye, hogy azon a félen dolgozhatott, ami nekem jobban kézre áll, tehát a jobb felemen, míg a Gillette a maradék (és számomra ügyetlenebb, mindig rosszabb eredményt adó) bal félen probálkozhatott. Hogy melyik a nagyobb előny, az szerintem majd csak holnap derül ki, mikor is pengét- és térfelet cserélnek.
Addig is az első tapasztalatok.
Az embert az emlékei még rövid távon is becsapják. Amikor az Eclipset kipróbáltam először, akkor azt mondtam, hogy kb a BET-hez hasonlatos harapósság kérdésében. Nos, egymás mellett, egy időben használva a kettőt viszont rögtön kidomborodnak a különbségek.
A Gillette Tech mégsem engedi annyira érvényesülni a pengét, mint ahogy emlékeztem, sőt szinte hangtalanul teszi a dolgát. A pengét alig érzem az arcomon, vagy csak már hozzászoktam.
Az Eclipse esetében viszont megjön a hang, szépen serceg a borostán és a pengét határozottan jobban érzem a bőrön, mint a vetélytársnál.
Szóval a második próba után azt mondom, hogy az Eclipse a harapósabb borotva. Ez persze abban is megnyilvánult, hogy a nyaki részen a második körben mindkét borotva ejtett 2-2 vérzést, de az Eclipse sebei több vért termeltek, a Gilette sebei jelzés értékűek voltak.
Mivel jómagam a harapós borotvákat kedvelem és ahol fát vágnak ott hullik a forgács is alapon természetesnek veszem a pontvérzéseket, ezért most úgy tűnik, hogy a Gillette át kell, hogy adja a 3., dobogós helyet az új jövevénynek.
Természetesen holnap a visszavágás esélyét megkapja, de úgy saccolom elúszni látszik számára a dobogó.