Szerző Téma: Eldobható borotvák és -fejek  (Megtekintve 244731 alkalommal)

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
Re:Eldobható borotvák és -fejek
« Válasz #135 Dátum: 2012. November 14. - 07:40:13 »
Amióta Niki Kisasszony távozott a Cégtől sajnos én sem tudom.  ;)
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #136 Dátum: 2013. Június 07. - 16:41:57 »
Végülis jól jár vele a vevő: eltűnődik, hogy mire való, megkérdezi az eladót, aztán inkább vesz hozzá egy Lordot.  Win-win  :borz2:

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #137 Dátum: 2013. Június 07. - 16:47:22 »
Végülis jól jár vele a vevő: eltűnődik, hogy mire való, megkérdezi az eladót, aztán inkább vesz hozzá egy Lordot.  Win-win  :borz2:
:tasli:  én (és még néhány itteni, ám rejtőzködő fórumtárs) szereti(jük) a mach3-at!
az árát is szeretitek? szerintem DE-ben naponta egy új Feather is olcsóbban jön ki :wiggle:

Nem elérhető Penge

• Témamoderátor
  • Törzstag
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
« Válasz #138 Dátum: 2013. Június 07. - 23:36:39 »
PBF- Itt a fórumon, az elvetemült kis és nagyvárosi "jómódú" borostás körökben, természetesen nem sok... de sajnos a való világban egyre több, aki pont a családja anyagi tehermentesítése miatt tér át mondjuk a műanyag DE-re pár száz Ft-ért. Mondjuk az tény, hogy ő sem az Extrametálban vásárol...
M3-al semmi nagy gond, leszámítva, hogy a mai szériákat annyira a tervezett avulás keretei alá húzták, hogy egy-két borotválkozás után menjen is a kukába. Emiatt mégis van vele gond, mert pár évvel ezelőtt tudtak jobbat is...  "M3-hoz Derby pengét ajándékba" természetesen elég elvetemült árukapcsolás, nyilván tévedés. Sebtapasz dukál hozzá!  ;D

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #139 Dátum: 2013. Június 17. - 12:44:40 »

Az lehet, de leszarjuk!
Szerinted itt hány olyan ember van, aki megállt egy flaska+tubus Barbonnál, egy hjm pamacsnál, és egy L6-nál, és csakis azért borotválkozik "hagyományos módon", mert nem bírta fizetni az M3-as fejeket???
És szerinted itt hány olyan ember van, aki nem 1 db borotvakés birtokosa (hanem 10-20-n darab), továbbá sw termékekből is tele van a polc (szekrény, pince, padlás)?
Most akkor ha ezt tisztáztuk, akkor mi van az M3-as fejek árával?

Én pl anno 15-20 éve többek között anyagi megfontolásból is tértem át a késes borotválkozásra. Na meg azért is, mert azavart, hogy a reluxák gyakran eltömődtek. És ez az idil szépen tartott is addig amíg rá nem leltem a fórumra  :crazy:

Nem elérhető Berci777

• Új tag
  • *
« Válasz #140 Dátum: 2013. Július 26. - 21:48:09 »
Sziasztok!

Lassan már egy éve, hogy rátaláltam a fórumra és ennek hatására kezdtem el gondolkozni azon, hogy igyekszem többé nem összekaszabolni magam drága felszereléssel, hanem keresek valami jobbat és megfizethetőbbet. Engedjék meg, hogy leírjam 9 hónapos kísérletsorozatom eddigi eredményét. Azért ide írok, mert leginkább a patronos termékeket hasonlítanám össze. Hangsúlyoznám, hogy ezek természetesen csak a saját szubjektív tapasztalataim.

Előzmények:
A borotválkozást lassan 20 éve kezdtem, Gillette sensor excell patronossal. Hosszú évekig megfelelt, majd áttértem (nagyon drága) villanyosra. Hosszú távon ez utóbbi drágábbnak és kíméletlenebbnek bizonyult, szóval mikor a gép tönkrement ismét előszedtem a bevált kétpengéset, majd elkezdtem venni mindenféle vackot.

Ami közös és eddig (nagyjából) bevált:

Hagyományos borotvahabok, de pamaccsal felkenve és eldolgozva, némi illóolajat szoktam keverni bele. A hangsúly szerintem azon van, hogy pamaccsal dolgozom el a cuccot, nem kézzel. Az hogy mit, az kevésbé számított. Próbálkoztam Balea és Barbon borotvakrémekkel is, de nem váltak be. Nem habosodtak, túl viszkózusak és csak eltömődtek a borotvák (DE és patronos is).
Kipróbáltam az itt olvasottak alapján preshave-ként mandulaolajat, de egyelőre nem tudok állást foglalni. Volt olyan borotválkozás, aminél pihe-puha lágyság és babapopsi fíling, volt, aminél kaszabolás, vérfürdő és csak ragadt, mint a krémek.
A művelet végén általában Nívea sensitive balzsam vagy valami alkoholos cucc kerül a pofázmányomra. Ezek szintén beváltak.

A kísérlet kezdete:
Vettem egy olcsó Wilkinson DE készüléket, Balea pamacsot, Wilkinson DE pengét.

Pár kaszabolós próbálkozás után kezdett ráállni a kezem. Nem nyomom, mint a patronosat, hagyom, hogy a súlya dolgozzon. Az eredmény sosem tökéletes simaság, irritáció változó, de mindig jelen van.
Ugyanez Lord kék-zöld pengével: borzalmas. A legdurvább élményem, amit eddig valaha tapasztaltam borotválkozás során. Az első mozdulatra tép. Képtelen voltam befejezni vele a műveletet, de ameddig eljutottam csupa vérfürdő. 3 napig nem tudtam utána borotválkozni.

Mivel a DE egyelőre nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket visszakanyarodtam a patronosok irányába:

A régebbről megmaradt sensor/sensor 3 pengék baromira téptek a próbák során. szerintem állásában megette őket a rozsda. Vettem helyettük a szintén ebben a nyélben használható Gillette Blue 3-at. Érezhetően kevésbé tartós és kevésbé éles/alapos, de elfogadható eredmény.
Utána a Lidl gazdaságos Gibellini terméke következett. Nem a kicsit "komolyabbnak" tűnő 5 pengés verzió, hanem a kétpengés nagyon olcsó. Hát ez kb olyan volt, mint a Lord penge. Nem eldobható, hanem eldobandó. Használat nélkül.
Gondoltam térjünk vissza a "márkásabb" termékekhez. A választásom a Wilkinson eldobható borotvájára esett. Borzalom ez is. Széttépte az arcomat, full pontvérzés és irritáció. Simaság nélkül. Kipróbáltam a szintén Wilkinson Quattrót, hiszen olcsóbb, mint a komolyabb Gillettek. Hát ez kb szerintem annyit tud, mint a Gillette Blue 3, de annál lényegesen drágább. Használható, de azért nem ajánlott. Érdekes, hogy a Wilkinson termékei lényegesen "erélyesebbek", karcosabbak, mint a Gillette cuccok. Egyiket sem tudnám ajánlani. Ezek után az újabb szériás Wilkinsonokat nincs is kedvem kipróbálni.
Gillette Mach 3: sima. Nem turbó, nem sensitive, nem power. Meglepően jó eredmény. sima, irritációmentes arc. A gondom vele, hogy kb 500 Ft 1 patron. Azt még nem tudom, hogy mennyire tartós. a nyél kézreálló, könnyű vele dolgozni. Lényegesen jobb, mint a hasonló árú 4 pengés Quattro.
Gillette Fusion Proglide Power: Nagyon kényelmesen felfekszik a bőrre, semmi irritáció és korábban sosem tapasztalt simaság. Kb fél napot nyerek vele minden máshoz képest. reggeli borotválkozás után estére olyan az arcom, mint bármi mással közvetlenül a borotválkozás után. Döbbenet. 2 dolog miatt is. Az egyik az ára. gyakorlatilag a legdrágább választás, kb 1200-1500 Ft egy patron. A másik, hogy ez a fantasztikus eredmény tartott vagy 2-3 használaton keresztül. utána nem romlott egy kicsit az eredmény, hanem kuka. 4-500 Ft EGY borotválkozásért. Na neeeeeem.
És most jöjjön a meglepetés:
Aldi borotva. Akcióban 1000 Ft volt a készülék 3 db 3 pengés patronnal. Na mondom ennyiért kipróbálom. Ahogy használni kezdtem éreztem, hogy ez valami más. Férfias határozottság, nem az a művi finomkodás, mint a Mach3 és főleg a Fusion Proglide esetében. Érzed, hogy dolgoznak a pengék. Kellemesen serceg a szőr, de sosem tép, nem nyúz, siklik az arcon. a fej kellemesen határozott rugózású, a nyél nehéz, gumírozott. jó a fogása. Irritáció igazából nincs, csak olyasmi "most borotválkoztam" érzés. Alkoholos After Shave-vel nagyon kellemes utóhatás. Ez is döbbenet 2 dolog miatt. Az egyik, hogy a pótfej csomag szintén egy ezres (ha nem akciós, akkor 1200). A 6 darab!!! Gyakorlatilag 166-200 Ft/db. Az ilyen 3 pengések között az egyik legolcsóbb a piacon. Ehhez képest "csak" 2 hónapig használtam átlagosan 3-4 naponta. Egyetlen patront! Nálam messze ez a nyerő verzió. Mindenképpen ajánlom kipróbálásra. A DE pártiaknak is akár utazáshoz. Lehet kani 6 pengés verzióban is, de mivel semmivel nem jobb, cserébe eltömődik és 2x annyiba kerül (3 darab kerül annyiba, mint a 3 pengésből a 6) ezért azt nem javasolnám, pedig itt is megvan a Fusion Proglide szerű babapopsi érzés.
Amit még mindenképpen javasolnék: a pengéket részben a fertőtlenítés, részben a rozsdásodás elkerülése miatt érdemes használat után 70%-os alkoholba áztatni, majd jól megtörölni. A rozsda sokszor nem látszik, de eszi a penge élét.

Amit korábban szerettem volna még kipróbálni:

Balea 5.1 - nem tűnik olyan olcsónak a patron
Mach 3 power -  ehhez nem kapok már sehol nyelet.
"sima" Fusion - kíváncsi vagyok a különbségre a Proglide Powerhez képest.
Müller M. Man.
újabb Wilkonson redszerek (3 és 5 pengés)
Tescósat inkább kihagyom, az pont úgy néz ki, mint a szörnyű lidls 2 pengés.

Aztán rájöttem, hogy ha már annyiba kerül egy patron, mint a Mach 3, akkor azzal nem spórolok, olcsóbbat meg nem találtam a nagyon bevált aldis rendszernél. maradok inkább annál, aztán ünnepnapokon meg kísérletezek még a DE-vel.
Ha valakinek van fölösleges (de tiszta és jó állapotú) készüléke az említett rendszerekből és ellentételezésért hajlandó lenne elküldeni, akkor szívesen összehasonlítanám az eddigiekkel, de nem hiszem, hogy bármelyik is megváltaná a világot az aldishoz képest.
véleményeket-ellenvéleményeket szívesen fogadok.

Nem elérhető Betyarka

• Törzstag
« Válasz #141 Dátum: 2013. Július 26. - 22:13:13 »
Mennyi lomot kipróbáltál.  :wiggle:
Egyik jobban ráhozza az emberre a sírást mint a másik. Hozzáfűzném én pont az aldi s borotva utána olvasásának eredményeképpen találtam rá a fórumra.  :bor:
Nekem anno a Nivea volt az űbermájar most meg rá se bírok nézni. Egy sima Figaro t is többe nézek.
Mondjuk én is tapasztaltam, hogy az árához képest elég jónak tűnt az aldi s borotva míg rá nem találtam a DE borotválkozásra.  :hurra:
Ezúton pusszantom a fórumtársakat és azokat akik segítettek és erősítettek a borotválkozás ösvényén.  :handshake:  :thumbup:   
Csak a puffin ad erőt...

Nem elérhető Berci777

• Új tag
  • *
« Válasz #142 Dátum: 2013. Július 26. - 22:57:46 »
Mennyi lomot kipróbáltál.  :wiggle:
Egyik jobban ráhozza az emberre a sírást mint a másik. Hozzáfűzném én pont az aldi s borotva utána olvasásának eredményeképpen találtam rá a fórumra.  :bor:
Nekem anno a Nivea volt az űbermájar most meg rá se bírok nézni. Egy sima Figaro t is többe nézek.
Mondjuk én is tapasztaltam, hogy az árához képest elég jónak tűnt az aldi s borotva míg rá nem találtam a DE borotválkozásra.  :hurra:
Ezúton pusszantom a fórumtársakat és azokat akik segítettek és erősítettek a borotválkozás ösvényén.  :handshake:  :thumbup:

Nos ahhoz, hogy eljuss valahova előbb végig kell járnod valamilyen utat. Ki ilyet, ki olyat. Ezexerint mindketten megérkeztünk. Te  megfelelő DE-hez, én egy bevált patronoshoz. Gondolom neked is megvolt ez az út. Amúgy szerencsére nem mind szemét, amit próbáltam, mint ahogy olvashattad is.

Mellesleg én csodálkoztam a legjobban, hogy ennyire bevált az aldis cumó.

Nem elérhető Betyarka

• Törzstag
« Válasz #143 Dátum: 2013. Július 27. - 06:06:36 »
Pedig még mindig mellékvágányon vagy.   :tasli:  ;D
Barbonnal  általában nincs hiba.    :fejtor: 
Javaslom, hogy wilki műanyag helyett próbálj egy fém lordot beszerezni.
Csak a puffin ad erőt...

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
« Válasz #144 Dátum: 2013. Július 27. - 06:15:53 »
Nincs azzal semmi gond, hogy az aldis cucc tetszik neked, csak furcsa  :fetreng:
Egyébként meg üdv a fórumon  :hat:
HW: Razorock Game Changer .084, Ap Shave Co. pamacsok
SW: B&M, Stirling, Tabac

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #145 Dátum: 2013. Július 27. - 08:10:17 »
Próbálkoztam Balea és Barbon borotvakrémekkel is, de nem váltak be. Nem habosodtak, túl viszkózusak és csak eltömődtek a borotvák (DE és patronos is).
[...]
A kísérlet kezdete:
Vettem egy olcsó Wilkinson DE készüléket, Balea pamacsot, Wilkinson DE pengét.
Elég fura ezt hallani a Barbonról, mert egy megbízható borotvakrém.  Arra tippelnék hogy nem fektettél bele elég időt, hogy megtanuld rendesen használni pamaccsal.

A Wilkinsonnal sikerült belenyúlnod egy olyan DE+penge kombóba, amit sokan nem szeretnek, bár van aki igen, de kezdőknek nem ezt javaslonám.  Amennyi vackot kipróbáltál, abból SZVSZ simán kijött volna egy jó kezdő DE borotva (pl Lord L6), egy középkategóriás pamacs és egy minőségi borotvakrém, + egy penge sampler pack, az első kivételével akár mindegyik külföldről rendelve.

Van amikor a kevesebb több.

Nem elérhető Berci777

• Új tag
  • *
« Válasz #146 Dátum: 2013. Július 27. - 08:59:32 »
Pedig még mindig mellékvágányon vagy.   :tasli:  ;D
Barbonnal  általában nincs hiba.    :fejtor: 
Javaslom, hogy wilki műanyag helyett próbálj egy fém lordot beszerezni.

Az előzmények figyelembevételével azt mondanám, hogy nekem egyelőre ez a fővágány. A következő lépés mindenképpen valami más DE készülék és pengék lesznek. A Lord L5 és L6 miből van? Matt alu? vagy valami tisztességesebb fém? A Wilkinson borotvával szerintem nincs komoly gond, a hozzáadott pengét el lehet viselni. Az itteni ajánlatokra próbáltam ki a Lord pengét, sajnos belenyúltam a legkevésbé javasolhatóba. Mint mondtam, hajlandó vagyok még próbálkozni (a megmaradt borotvakrémmel is), de mivel nekem az említett aldis cucc bevált fillérekért nem érzem azt, hogy tízezreket kellene invesztálnom a további kísérletezgetésbe másrészt nem érzem, hogy elnézést kéne kérnem, mert színesítem a vélemények tengerét és tippet adok a hozzám hasonló cipőben járóknak.  :sör:

Nem elérhető Berci777

• Új tag
  • *
« Válasz #147 Dátum: 2013. Július 27. - 09:02:56 »
Nincs azzal semmi gond, hogy az aldis cucc tetszik neked, csak furcsa  :fetreng:
Egyébként meg üdv a fórumon  :hat:

Nekem is furcsa volt, főleg ennyiért. Mint írtam is. Én is kacagtam eleget  8)

Köszi az üdvözlést! :bor:

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
Re: Eldobható borotvák és -fejek
« Válasz #148 Dátum: 2013. Július 27. - 09:25:18 »
Blue3 RazorPittel ment nálam 3 hónapot, két naponta használva (nem arcon :crazy:) . És akkor is csak azért volt csere, mert már nem hittem el, hogy még mindig szinte ugyan olyan, mint az új. Az új sem volt számottevően jobb.

Berci!

Ha gondolod egy xtendabalde pimpelot szívesen adok neked...
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető Berci777

• Új tag
  • *
Re: Eldobható borotvák és -fejek
« Válasz #149 Dátum: 2013. Július 27. - 09:35:41 »
Blue3 RazorPittel ment nálam 3 hónapot, két naponta használva (nem arcon :crazy:) . És akkor is csak azért volt csere, mert már nem hittem el, hogy még mindig szinte ugyan olyan, mint az új. Az új sem volt számottevően jobb.

Berci!

Ha gondolod egy xtendabalde pimpelot szívesen adok neked...

Az olyasmi, mint a Razorpit? nem nagyon találok róla infót.

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici