Berci!
Én is üdvözöllek itt a fórumon!
A borotválkozás teljesen egyénfüggő. Éppen ezért én csak azt tudom javasolni, hogy addig próbálgasd a borotvákat, pengéket, krémeket, habokat, stb..., amíg rá nem találsz a NEKED megfelelő összeállításra. Ha ez egy nevesincs kategória, akkor ám legyen, nincs vele baj!
Ugyanakkor, szerencsére már elég sok helyen lehet kapni szinte mindent a borotválkozáshoz. Legalábbis nagyvárosokban, vagy interneten keresztül, vagy akár itt is. Infót is találsz szinte mindenről, úgyhogy könnyen el tudod dönteni, mi legyen a következő lépés.
Sokat számít még az arc alapos mosása és előkészítése borotválkozás előtt. Erre is sok megoldás van, és bizony ez is számít. Nem tudom, erre eddig mekkora hangsúlyt fektettél?
Nagyon egyetértek veled! Igazából kísérletező típus vagyok és kíváncsi voltam, hogy a patronos borotvák között mi a helyzet. Egyébként arra számítottam, hogy a Mach 3 lesz a befutó. Kifejezetten tetszik, csak lényegesen drágább, mint az aldis. A patronos tesztet nagyjából lezártam, most folytatom a DE megismerését.
Tapasztalatom szerint az előkészületek szinte fontosabbak, mint a többi együttvéve. Mivel már van egy fix alapom (a borotva) ezért könnyebb már a többit kikísérletezni. Az arcom előkészítésére egyre nagyobb figyelmet fordítok, próbálok kialakítani egy ideális technikát. Egyelőre a meleg vizes mosás, pre madulaolaj 2 percig, ezt alaposan letöröl, közben pamacs beáztat forró vízbe, arcot lágyan végigvizezem újra vele, hab kikever, pofára felken pamaccsal, vár 1 percet az előkészület. Ha tudok előtte zuhanyozni az nagyon pozitív. Zárt kabinom van, a gőzelszívást nem szoktam bekapcsolni, eléggé felpuhul a szőr, mire végezni szoktam. Most ezt a technikát akarom még finomítani.
Ami nem biztos, hogy az írásomból korábban mindenkinek világos volt: a legtöbb haverom nagyon összecsapja az egész műveletet (természetesen patronossal), semmi előkészület, semmi utókezelés. hab gyorsan kézzel felken a száraz pofára, szőr lehúz és kész. Én meg észrevettem, hogy a megfelelő előkészülettel még a patronos borotválkozás szintje is mennyit emelhető. Nem azt mondtam, hogy ez jobb, mint a DE. Csak azt, hogy ha már patron, akkor ebből is ki lehet hozni többet.