Külföldi fórumokon már sokat írtak a Gillette Guard-ról. Ezt a Gillette kifejezetten az indiai piacra szánta, nyugaton (és így nálunk se) nem kapni offline. Ebayes eladóktól rendelhető, én is úgy vettem. Ára tényleg elég potom: cc. 3000 HUF volt 2 nyél fejjel +20 (!) pótfej, szállítással.
Az említett angol nyelvű fórumokon (b&b, shaveden stb.) egyesek drámaian a DE egyik nagy koporsószegeként emlegetik a terméket. Azt kell modanom, hogy némileg joggal. A Gillette megjátszotta, hogy vissza a gyökerekhez: csak egy penge, de a fej kialakítása és mozgathatósága miatt a szög elvileg mindig optimális.
A pengerés nagy, de a penge beépítési szöge miatt egyáltalán nem agresszív a cucc: egy Feather Popularnál így is alaposabb, és ami a legfontosabb: gyakorlatilag irritáció-mentes borotválkozást biztosít, annak ellenére, hogy az alapossághoz eléggé oda kell nyomni.
A nagy pengerés a tervezők részéről szándékos volt: felmérvén az indiai piacot, felfigyeltek arra, hogy sok helyen folyó víz nélkül borotválnak/borotválkoznak az emberek, mindössze egy pohárban/vödörben lelögybölve a borotvát. Ezért a széles rés - tényleg nagyon könnyű kiöblíteni belőle a habot és borostát.
Összességében, ha valaki patront akar, szerintem számos többpengés vetélytársat kenterbe ver a cucc, nem is beszélve az ár-érték arányról. Az éltartósságról annyit, hogy 4-edszerre borotválkozom vele, és még mindig kitűnő, egy 5. még biztos belefér ebbe a fejbe. Az első két használatnál vagy az élesség, vagy a sok DE után szokatlan tartás miatt több pontvérzést is okozott, de irritáció, vörösség stb. már akkor sem volt.
Utazáshoz kitűnő, ha pedig valakit irritálnak a sokpengések, de valamiért DE-t sem akar használni, tökéletes választás "állandóra" is.