wmiki- kérdéseidre a válaszomat megtalálod a 'Ki mit használ' bemutatkozóban, amúgy én is abba a kategóriába tartozom, hogy mindenen spórolok, amin csak tudok, ami viszont nagyon érdekel, abból megpróbálom megvenni a legjobbat. A borotválkozás, egyrészt mint 'szükséges rossz', pont abba a kategóriába tartozik, amiben nem tudok teljesen ésszerűen elhatárolódni bármelyik irányba, annak ellenére, hogy nagyon érdekel, talán ezért is folyamatosan kisérletezgetek az eszközökkel.
Én megállapodtam az eldobható borotváknál, mint hétköznapi gyors, hatékony borotválkozó eszköz, amivel lezavarom a ritust 2 perc alatt, ezzel párhuzamosan a kereskedelemben kapható gyakorlatilag bármilyen borotvakrémet, borotvahabot, gélt, kiegészítőt szívesen használok. Hétvégén azonban amikor időm jobban engedi, előveszem a DE borotvát, amivel még költséghatékonyabban, nagyobb élvezettel, saját borotvahabreceptek össze pancsolásával megpróbálom még élvezetesebbé tenni a borotválkozást.
Innentől kezdve a döntésed -talán már érzed-, szubjektív lesz, a saját elképzeléseidhez és pénztárcádhoz igazítva.
Még egy kis irányadó még a rendszerválasztáshoz. Az egykéses borotvák fizikailag kevesebbet ártanak az arcodnak, ami viszont a tartósság rovására megy, míg a többkéses borotvák másként dolgoznak ( az első penge kiemeli a szőrt, stb. ) ezek elméletileg tovább bírják, azonban drágábbak, és negatív hatásuk a szőrtüszőkre, bőrre egyéntől függően, akár azonnal érzékelhető is.
Ami a hamisítványokat illeti, a G Fusiont, M3-at, W Quattro-t előszeretettel hamisítják, könnyen előfordul, hogy aki ilyet használ tálkozhat velük.
ed- A paraben nem szükségszerű a borotválkozó készítményekben, ki lehet váltani számtalan más konzerváló szerrel. ( hozzáteszem bármelyik is legyen a receptúrában, rá fogjuk tudni fogni, hogy egészségtelen, mivel a tartosítószer az..., magyarul, ha ilyet szükségszerű rakni a készítménybe, márpedig 1-2 év szavatosságot tartani kell a gyártónak, akkor minden borotvakrémre, habra, gélre simán ráfogható, hogy tartalmaz káros anyagot, de még a DM-es ÖKO tesztes sampon is!