Ki kell próbálni, kinek mi elég éles és megfelelő. Én annó vettem vagy tizet, egyik se tetszett, végül egy olyannak küldtem el egy borotvámat akinek állítólag nagy tapasztalata van velük, és nagyon jól élez. Amit visszaküldött ugyanolyan volt mint amilyeneket én is tudtam az enyéimmel, így azóta feladtam a jó belga utáni kutatást és eladtam mindet. Nekem nem elég, viszont az emberek döntő többségének igen ahogy észrevettem. Vagy csak sorozatos pech áldozata lettem, sosem lehet tudni
Én Forritól vettem egy belgát, ami a Tiéd is volt. Szeretem.
Könnyen lehet hogy a belga ad egy használható, komfortosnak mondható élt, ami egy egyszerű felhasználónak elég, de akinek van mellette 30 másik köve, és érzi is ezek közti különbséget, annak már kevés.
+ azt vettem észre, ha kővel nyúlok az élhez, utána az első 2-3 borotválkozás nem olyan kényelmes, utána megint jó sokáig (csak bőrözéssel). Lehet ezen egy kő utáni pasztás bőr segítene, majd kipróbálom. Egyelőre nem zavar különösebben.
És egy kérdés is: Haidu kövekkel hozom használható szintre késeim (nem borotva, hanem konyhakés, mora, stb), azonban lassúnak találom, és kopik is rendesen. Ha meg rokon/ismerős kését kell használhatóra hozni nulláról, akkor végképp megöregszem míg készen lesz. Szerintetek egy coarse-fine oldalú DMT "kő" megoldás lehet? Mennyivel gyorsabban dolgozik? És csak Amerikából lehet rendelni (+vám...) vagy van jó áron EU-ban is?
/szerk: most látom van extra-coarse - fine is