Azon vagyok, hogy simák legyenek.... Épp holnap megyek egy új sírköveshez - ők használnak vizes, gyémántos korongokat márványhoz - remélem jobban meg tudja csiszolni, mint az előző. Ez, a héten kiderül.
Volt szerencsém kipróbálni az új Haidu 1000-es követ. Kezdő élező vagyok nincs túl sok tapasztalatom, de egy két gondolat.
hccw: Én Salmo-tól lestem az ötletet. Kipróbáltam. Aki kövön élez annak nagyon ajánlom tisztításra. Vizes papíron gyorsan síkolható. (gondolom más a hordozó anyag mint az új köveknél)
HCB-SIC 1000: Síkoltam vizes papíron KA-800-as és SIC 320-as rákóczi követ is egy időben vele. Aki úgy gondolja hogy ezeket sokáig kell a papíron csiszatolni az bele se kezdjen az új síkolásába így. A gyorsvágó izzott. Pont úgy viselkedett amikor kerámiát vágtam vele. Sapton 2000 (Itt is köszi fehege. Ha már amúgy is pancsoltam lehúztam az oldalát is.) a viszonyítási alapom. Ha ez 10 pont akkor az új 1000-es Haidu kb 4 pont. Borotva késhez és figyelmen kívül hagyva a síkolatlanságot. Generálisan kisebb az anyagleválasztási sebessége. Mérete sem ideális. Az élezésről a visszajelzés (nem jut jobb fogalom az eszembe) gyengébb. 100x nagyításnál nem ad olyan homogén felületet.
Bocs fehege de eretnekséget követtem el. 3-4 csissz erejéig teszteltem a síkolását a 2000-essel. Atomra viszi. Ebből arra következtetek hogy gyémántos síkolóval jól működne. Bár akinek van ilyenje biztos hogy ilyen követ akarna?
Tudomásom szerint célegyenesben van az új változat.
Technika: Valamivel a csiszpapírnál nagyobb 4-es üveglap 20mm-es OSB lapra felragasztva csap alatt. 220 400 600 800-as papírok.