Na, hát eddig bírtam!
Ma szabin voltam itthon, aztán olyan türelmetlenség vett erőt rajtam, hogy szépen beavattam az új cuccaimat, nem vártam meg vele mégsem a kis Jézust.
Az R89-es borotvával kapcsolatos első tapasztalataimat mindjárt ide is vetném.
Először kavartam egy kis habot a hjm borzzal, majd felkentem a képemre, hadd puhuljon a szőr. Ezek után láttam neki a beretva kicsomagolásának az ő dobozából. Borotva ki, szétszed, török testvír Derby-je bele, borotva összeszerel.
Mivel kétnaponta szoktam borotválkozni és tegnap toltam egyet, így sok minden vágnivaló nem volt még az arcomon, de a türelmetlenség ugye nagy úr.
Szóval az első húzásra semmit nem éreztem, még csak nem is sercegett. Ezt betudtam annak, hogy kicsi még a szőr. De amikor a tizedik húzásra sem történt semmi különös, akkor gyanakodni kezdtem.
Első gondolatom az volt, hogy baromságot írt az, aki szerint vigyázni kell a 89-vel, mert harapós. Ugyan -gondoltam-ez sokkal lájtosabb, mint a 901-es Astrám! De aztán átgondoltam a dolgot és arra jutottam, hogy ennyire szelíd mégsem lehet egy DE borotva, bármennyire safety is, a bibi máshol lesz.
Hamar világosság gyúlt ezek után az agyamban, hogy nagy valószínűség szerint rosszul raktam össze.
Borotva szétszed, középső elem megfordít, összecsavar. Persze az előzőleg lehúzott habot pótolnom kellett.
Na, így már mindjárt meghallottam a penge sercegését! Az első néhány óvatosabb húzás után éreztem, hogy nem durvább az Astránál, így a szokott tempómban kezdtem húzogatni.
Ment is minden, mint a karikacsapás, egész addig, míg az arcomon lévő két nagyobb, a bőrfelületből erősen kidudorodó anyajegyek egyikéhez nem értem. Ezeket óvatosan szoktam megközelíteni az Astrával is, mert rendszeresen beléjük szoktam vágni. Most viszont valahogy vitt a lendület és a szokottnál nagyobb sebességgel hajtottam át az elsőn. Hát nem kellett volna, mert szépen megskalpoltam a púpot.
Egyéb vágást nem ejtettem, így azt a következtetést vontam le, hogy nem durvább az Astránál de nem is lágyabb, ergo valahol egy szinten lehetnek. És igen, a bibircsókokra ezzel is vigyázni kell, pláne új pengével. A Mühle szerkezetének viszont valamivel nagyobb a súlya, mint cseh rokonának, ezt a húzkáláskor nem árt bekalkulálni.
Konklúzióként: nekem jól kézre áll, nem bántam meg, hogy megvettem.
Pamacsról, szappanról az ő topikjukban értekezek majd.