Többé-kevésbé OFF > Minden, ami OFF
"Férfias" receptek, szomjoltó italok
Toportyan:
Urak! Mai reggelink:
Amerikai (vagy kanadai) palacsinta
Hozzávalók:
1 bögre liszt (kd 2,5 dc) vagy 12 púpozott ek
1 mokkáskanál csapott sütőpor
1 tasak vaniliáscukor (kihagyható)
1 kis csipet só
1 tojás
10 dekás vaj harmada (felolvasztva mikróban)
2 -2,5 dcl tej
/Ebből az alapanyag mennyiségből kb. 12-14, 13-14 cm átmérőjű palacsinta jön ki. Már háromtól jól laksz!/
Elkészítés:
A por állagú cuccokat egy megfelelő méretű edényben összekeverem.
A folyékony állagú cuccokat egy másik edényben szintén.
A folyékony cuccot ráöntöm folyamatos keverés mellett a porítottra. Tejföl sűrüségű tésztát kell keverni belőle.
Palacsintasütőben, vagy serpenyőben kis tűzön zsiradék hozzáadása nélkül (a benne lévő vajnak köszönhetően NEM tapad le) megsütjük.
/ Egy merőkanállal kb 13-14 cm átmérőjű tésztát öntünk a serpenyő közepére. Kisvártatva a sütőpor hatására pici buborékok keletkeznek és a cucc elkezd matt lenni a tetején. Na ekkor kell egy spatula segítségével megfordítani. Nem érdemes jaszkarizni és látványkonyhába illő mozdulatokkal dobálva forgatni./
A végeredménybek kb. így kellene kinéznie:
http://4.bp.blogspot.com/_Hyiu4V11r5M/SSn6-S2LcWI/AAAAAAAAAYs/YUM5aDd4ygo/s1600-h/GoodEats_Pancakes.jpg
Bármivel ízesítheted: méz, kakaópor, fehéj, lekvárok, nutella. (előző napi hideg pacal, halászlékocsonya stb... :crazy:)
Jó sütést!
Üdv,
Toportyán
Toportyan:
Tegnapi reggelim:
Mexikói tortilla
Hozzávalók:
12 ek liszt
4 ek olaj
mokkáskanál sütőpor
so
1,2-1,5 dcl melegvíz
/Ebből úgy 14-16 tortilla jön ki, ami 15 cm átmérőjű (per db)/
ELkészítés:
Porokat összekeverem, hozzáadom az olajat és morzsásra nyomkodom villával. Ezt követően jön a melegvíz. Nagyon rövid ideig gyúrom, éppen csak, hogy összeálljon.
http://growingupjulia.wordpress.com/2011/03/27/tortilla-throw-down-tex-mex-vs-traditional/img_1414/
20 percig pihentetem konyharuhával letakarva. (nem magamat, hanem az edényt, amiben a tészta van ) Egy nájlonzacskót kettévágok. Az egyik nájlonlapot egy nagy deszkára teszem. A pihentetés követően kis, zöld dió ,méretű golyót gyúrok a tésztából.
http://growingupjulia.wordpress.com/2011/03/27/tortilla-throw-down-tex-mex-vs-traditional/img_1454/
Ráteszem a nájlonra
és a másik nájlonnal letakarom. Egy másik deszkával kilapítom a tésztagolyót és kész a tortilla. Palacsintasütőban közepesalatti lángon minden zsiradék nélkül sütöm ki. (természetesen kihámozom a nájlonból és csak a tésztát teszem a serpenyőbe .) Egyiket a másik után. Az elkészült tortillát konyharuhában tárolom, ahogy készülnek, tálalásig.
A végeredmény így:
http://1.bp.blogspot.com/_wMhxmwF1ZpA/S9iLXGCqvGI/AAAAAAAAByY/nyjv_cYOJ-g/s1600/CRW_3546.jpg
néz ki.
Bármivel lehet tölteni, vagy bármibe lehet tunkolni, illetve bármi ehető köré fel lehet tekerni.
Én téliszalámit találtam a hűtőbe, úgyhogy azt tettem bele, meg egy kis reszelt sajtot. Végül savanyított Jalapeno paprikát is szórtam a tortillába. De lehet rittyenteni egy kis rántottát, vagy belerakni kolbászt, apróra vágott hagymát, vagy amit akartok.
Jó sütést!
Üdv,
Toportyán
bimbi:
--- Idézetet írta: Toportyan - 2011. Július 19. - 09:59:54 ---Tegnapi reggelim:
Mexikói tortilla
...
Jó sütést!
Üdv,
Toportyán
--- Idézet vége ---
éhes lettem (egy kis szalonnás hagymás kolbászos rántottával, meg koviubival, hm.....) :sör:
Toportyan:
Éltársak!
Barátnős urak olcsó népszerüségre tehetnek szert, ha szívük választottját- akár édes, akár- sós reggelivel lepik meg ( a rákövetkező reggelen) ;).
Bubu:
Délutánra egy kis tonhal saláta:
A barna tonhalhoz(ne Rio Mare,mert az nagyon drága!!!) fehér borsot,csipet sót,csíkokra vágott kígyóuborkát,kevés fokhagymát teszek.Az egészet összekeverem natúr joghurttal,úgy hogy majdnem krémes állagú,kenhető legyen.A joghurt azért jó,mert nem olyan tömény,mint a majaonéz és picit savanyít is,ami a halnál jó.Néhány óra hűtés(és érés)után szigorúan vajas piritósra kenve tálalom lehetőleg 10-12 C-ra hűtött Chardonnay-val pl. a Nyakas pincészettől!
Jó étvágyat!
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése