Szerző Téma: "Férfias" receptek, szomjoltó italok  (Megtekintve 207828 alkalommal)

Nem elérhető tritrek

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 854
Re:"Férfias" receptek, szomj oltó italok
« Válasz #90 Dátum: 2011. Július 26. - 17:41:03 »
Katarktikus élmény lehetett! Bográcsban zakuszkát főzni fröccs mellett... én még mondjuk rádurrantottam volna egy pipára, és jöhet az armageddon  :borz2:

Nem elérhető Brien

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 178
Re:"Férfias" receptek, szomj oltó italok
« Válasz #91 Dátum: 2011. Július 26. - 19:35:20 »
Emberek ez a pipázás téma egyre jobban kezdi izgatni a fantáziámat.
Ne gondolkodj!
Ha gondolkodtál ne mond el!
Ha elmondtad ne írd le!
Ha leírtad ne írd alá!
Ha aláirtad.......Ne csodálkozz!!

Nem elérhető VerPatak

  • Tag
  • ***
  • Hozzászólások: 68
Re:"Férfias" receptek, szomj oltó italok
« Válasz #92 Dátum: 2011. Július 26. - 19:47:52 »
Nem bogrács, üst+üstház, könnyebb keverni. És nem biztos, hogy megéli a decembert.  ;D



Nem elérhető Bubu

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 1717
Re:"Férfias" receptek, szomj oltó italok
« Válasz #93 Dátum: 2011. Július 26. - 19:54:28 »
Brien:nem vagy egyedül...
Baa baa black sheep, have you any wool? Yes Sir, yes Sir, three shaves full.

Nem elérhető Szám Bácsi

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 198
Re:"Férfias" receptek, szomj oltó italok
« Válasz #94 Dátum: 2011. Július 26. - 21:00:17 »

Gabesz

  • Vendég
Re:"Férfias" receptek, szomj oltó italok
« Válasz #95 Dátum: 2011. Július 26. - 21:01:42 »
Na sziasztok!

Projekt: pizza típusú tészta étel, megrakva a hűtő összeillő tartalmával.

Alapanyagok:
liszt:               75 dkg BL-55 fehérliszt szitálva
víz:                 3,75 dl langyosan
élesztő:           3,75 dkg friss élesztő
kristálycukor:    1 és fél kiskanál
só:                  2 jó nagy csipet
étolaj:              4-5 evőkanál

Az élesztőt fel kell futtatni a fél adag langyos vízben. A jó nagy tálban kiszitált lisztbe mindent beleteszünk, és összedagasztjuk.
Nekünk még kellett közben egy-két cl vizet és egy nagyon kevés olajat hozzáadni, hogy sima lágy tésztát kapjunk. Ezután egy óra hosszat kelni hagytuk. Miután megdagadt, két tepsit kiolajoztunk nem sok olajjal. A két tepsi mérete (hogy tudjátok, milyen nagy volt) 23 x 40 cm és 30 x 40
cm. A tepsikben a tészta olyan 1 cm vastag volt.  Ajánlott megszurkálni a tésztát sűrűn. Miután elosztottuk a két tepsibe a tésztát, ráraktuk a feltéteket. Ez itt nekünk ezekből állt:
- Folyékony feltét: - 2,5 dl tejföl
                          - 2 dl paradicsomsűrítmény
                          - 3 gerezd reszelt fokhagyma
                          - sóval, delikáttal, fehér borssal, piros por paprikával, oregánóval és szalsza szósszal ezt ízlés szerint ízesítem.

- Szilárd feltétek:    - 5 db virsli karikára vágva
                           - 3-4 dkg füstölt húsos szalonna kis kockákra vágva
                           - 10 szelet löncshús felcsíkozva
                           - 1 kicsi fej felvágott vöröshagyma
                           - 4 db nem csípős zöld paprika
                           - 1 db félcsípős almapaprika
                           - 1 db csípős zöld paprika

Ezek így bementek a sütőbe. Nekünk a ZS energiaosztályú villanyos sütőnkben 20-25 perc volt a sütési idő.

Referenciaképek:

https://picasaweb.google.com/1tothgabor/Hami

Nem elérhető Salmo

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 1123
  • ne fogdosd az élét
Re:"Férfias" receptek, szomj oltó italok
« Válasz #96 Dátum: 2011. Július 26. - 22:23:21 »

feljön ez a topik szépen, lassan....   ;D

Recept Topi Cimbinek !


Haraszti aprópecsenye jóasszony módra: ( általában nagyobb családi összejövetelen készítem tárcsában. utoljára 3 hete készítettem )

1, Apróra vágott több féle hús olyan 3 kg ( tarja, lapocka, filézett csirke comb, esetleg csirke mell)  mustáros, olajos, borsikafüves, kakukkfüves, petrezselymes, borsos, fokhagymás pácban áll egy éjszakát.
2, elő veszem a 84 cm átmérőjű tárcsámat, és egy kevéske olajon megpirítok  60-70 dkg kockára vágott császár szalonnát. Amikor ropogós akkor kiveszem és félre teszem ( szükségem van a pirult szalonna ropogós textúrájára)
3, 4-5 db nagyobb fej hagymát nagyobb cikkekre vágom,( a cikkeket lemezeire szedem) és szalonna maradék zsírján ezt is megpirítom, kiveszem?. Tudod textúra
4, a pácolt húst rádobom a már nem túl rossz ízű zsiradékra, és gyorsan körbe pirítom, ha egy kis levet engedett sózom ( itt kap sót először)  majd felöntöm 2-3 deci fehérborral.
5, 1/2  kg gombát felvágok és az apró hús mellé dobom. Felöntöm annyi vízzel, hogy éppen ellepje
6, gyakori kevergetés  mellett, 40-45 percig rogyogtatom.
7, az előző este fokhagymás tejbe áztatott 30-40 dkg csirke máj szintén beugrik a tárcsába, és rövid ideig együtt rotyognak.
8, Ha a máj megnyomásra megfelelő ( puha de nem ereszt véres levet) hozzá adom a félre tett hagymát, és szalonnát, és rövid ideig pirítom. A már nincs leve, de még nem száraz, éppen szaftos állag a jó.

Ha van hozzá hangulatom akkor a kitisztított tárcsában házi steak burgonyát, ha nincs akkor készen vett burgonya rösztit sütök hozzá.

Nyilván el tudom képzelni arányosan kisebb mennyiségeknél gáztűzhelyen serpenyőben  :sör:


reofil ( tritreknek)
« Utoljára szerkesztve: 2011. Július 26. - 23:49:33 írta Salmo »
"Férfiembernek faluhelyen semmi sincs nagyobb mérge mint a beretválkozás, mert ritka a jó beretvakés. Sokkal ritkább, mint a tisztességes fehérnép."

zsolabácsi

  • Vendég
Re:"Férfias" receptek, szomj oltó italok
« Válasz #97 Dátum: 2011. Július 27. - 07:27:59 »
Egy nagyon egyszerű, de annál finomabb tésztaétel:
Félzacskó fussili (lehet széles metélt is) tésztát olaszosra főzünk, közben 2-3 közepes fej fokhagymát megtisztítunk, lereszeljük (vagy fokhagyma nyomóval pürésítjük), olivaolajon egy nagyon kicsit megkapatjuk,sózzuk, megszórjuk egy csokor finomra vágott petrezselyemmel, összeforgatjuk a tésztával, tálaláskor egy csipetnyi rezselt parmezánnal ízesítjük.
 ;)

Nem elérhető mry314

  • Moderátor
  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 2691
    • Borotváim fényképei
Re:"Férfias" receptek, szomj oltó italok
« Válasz #98 Dátum: 2011. Július 27. - 08:25:55 »
Egy nagyon egyszerű, de annál finomabb tésztaétel:
Félzacskó fussili (lehet széles metélt is) tésztát olaszosra főzünk, közben 2-3 közepes fej fokhagymát megtisztítunk, lereszeljük (vagy fokhagyma nyomóval pürésítjük), olivaolajon egy nagyon kicsit megkapatjuk,sózzuk, megszórjuk egy csokor finomra vágott petrezselyemmel, összeforgatjuk a tésztával, tálaláskor egy csipetnyi rezselt parmezánnal ízesítjük.
 ;)

És ha petrezselyem helyett bazsalikomot teszel bele, az a sima olasz pesto...  ;)
Vérem, bőröm, bánatom és  bajom!
Nem nyúzom tovább magamat agyon!
Nem pattan az arcom, nem lesz beteg bőröm!
Nem kell szitkozódnom miért van nekem szőröm.
Léber Kálmán

Nem elérhető ZOZO

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 3317
Re:"Férfias" receptek, szomj oltó italok
« Válasz #99 Dátum: 2011. Július 27. - 09:39:28 »
mi ugyanezt fokhagyma nélkül, bazsalikom-oregano-rozmaring fűszerezéssel szoktuk, penne tésztából, szigoruan al dente állagban

Nem elérhető ZOZO

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 3317
Re:"Férfias" receptek, szomj oltó italok
« Válasz #100 Dátum: 2011. Július 27. - 09:46:35 »
mi ugyanezt fokhagyma nélkül, bazsalikom-oregano-rozmaring fűszerezéssel szoktuk, penne tésztából, szigoruan al dente állagban

Másik változata: ugyanez megszórva jó sok friss bazsalikom levéllel, felkockázott paradicsommal és jól megforgatva a mág forró olajos tésztával. Kitűnően megy hozzá egy mostanában egyre divatosabb könnyű reduktiv vörösbor, vagy egy siller

Nem elérhető Toportyan

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 1870
Re:"Férfias" receptek, szomj oltó italok
« Válasz #101 Dátum: 2011. Július 27. - 11:07:50 »

feljön ez a topik szépen, lassan....   ;D

Recept Topi Cimbinek !


Haraszti aprópecsenye jóasszony módra: ( általában nagyobb családi összejövetelen készítem tárcsában. utoljára 3 hete készítettem )

1, Apróra vágott több féle hús olyan 3 kg ( tarja, lapocka, filézett csirke comb, esetleg csirke mell)  mustáros, olajos, borsikafüves, kakukkfüves, petrezselymes, borsos, fokhagymás pácban áll egy éjszakát.
2, elő veszem a 84 cm átmérőjű tárcsámat, és egy kevéske olajon megpirítok  60-70 dkg kockára vágott császár szalonnát. Amikor ropogós akkor kiveszem és félre teszem ( szükségem van a pirult szalonna ropogós textúrájára)
3, 4-5 db nagyobb fej hagymát nagyobb cikkekre vágom,( a cikkeket lemezeire szedem) és szalonna maradék zsírján ezt is megpirítom, kiveszem?. Tudod textúra
4, a pácolt húst rádobom a már nem túl rossz ízű zsiradékra, és gyorsan körbe pirítom, ha egy kis levet engedett sózom ( itt kap sót először)  majd felöntöm 2-3 deci fehérborral.
5, 1/2  kg gombát felvágok és az apró hús mellé dobom. Felöntöm annyi vízzel, hogy éppen ellepje
6, gyakori kevergetés  mellett, 40-45 percig rogyogtatom.
7, az előző este fokhagymás tejbe áztatott 30-40 dkg csirke máj szintén beugrik a tárcsába, és rövid ideig együtt rotyognak.
8, Ha a máj megnyomásra megfelelő ( puha de nem ereszt véres levet) hozzá adom a félre tett hagymát, és szalonnát, és rövid ideig pirítom. A már nincs leve, de még nem száraz, éppen szaftos állag a jó.

Ha van hozzá hangulatom akkor a kitisztított tárcsában házi steak burgonyát, ha nincs akkor készen vett burgonya rösztit sütök hozzá.

Nyilván el tudom képzelni arányosan kisebb mennyiségeknél gáztűzhelyen serpenyőben  :sör:


reofil ( tritreknek)


 :sör: Köszönöm!
"...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű."
Hrabal - Őfelsége pincére voltam

Nem elérhető Toportyan

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 1870
Re:"Férfias" receptek, szomj oltó italok
« Válasz #102 Dátum: 2011. Július 27. - 11:13:40 »
Egyszerű olasz tészta : Alio e olio

Így néz ki: http://blog.zobha.com/wp-content/uploads/2010/03/spaghetti-aglio-olio-photo.jpg

Bármikorra.

Hozzávalók:

5 gerezd fokhagyma
4-5 csilipaprika
olaj

 /reszelt parmezán, ha van, de nem kötelező/
spagetti

Elkészítése:

Egy nagyobb serpenyőben, olajon a felaprított fokhagymát és csilipaprikákat megdinsztaljük,sütjük.

NE égjen meg mert keserű lesz és ehetetlen!

Spagettit kifőzzük, leszűrjük és rádobjuk az olajos fokhagymás csilire.

Kicsit sütjük forgatva.

Tálaláskor, ha van, akkor reszelt parmezánt lehet rászórni. Elhagyható

Kellemesen csípős, fokhagymás étel. Gyorsan megvan. Ócó. Buli után, éhség esetén, hajnalan is, jól szokott esni.

Valamilyen könnyebb vörösbor, esetleg jéghideg rozé jól csúszik mellé.

Ennyi.
« Utoljára szerkesztve: 2011. Július 27. - 14:25:31 írta Toportyan »
"...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű."
Hrabal - Őfelsége pincére voltam

Nem elérhető VerPatak

  • Tag
  • ***
  • Hozzászólások: 68
Re:"Férfias" receptek, szomj oltó italok
« Válasz #103 Dátum: 2011. Július 27. - 11:56:07 »
Salmo, ezt a tárcsás aprópecsenyét kipróbálom a hétvégén, nagyon jónak tűnik.

Nem elérhető Bubu

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 1717
Re:"Férfias" receptek, szomj oltó italok
« Válasz #104 Dátum: 2011. Július 27. - 13:46:14 »
Ehhez az olasz ételhez inkább grappát ajánlok a chili paprika miatt.ha valaki nagyon bort szeretne hozzáinni,akkor egy Primitivo vagy egy Salice Salentino IGT megy hozzá Pugliaból.
Baa baa black sheep, have you any wool? Yes Sir, yes Sir, three shaves full.

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

 

iddaa net geciktirici