Uraim!
Jelenleg egy Big Daddy, vagy annak keskenyebb változata vásárlásán gondolkodom, de kicsit elbizonytalanított bgakos tapasztalata, miszerint 2-3 év alatt ki tud száradni egy ilyen bőr. Emiatt végigolvastam (újra) ezt a topicot, de az alábbi kérdésekre nem találtam közmegegyezéses választ:
- Újonnan vásárolt bőrt mivel/ hogyan kell bepuhítani? Kell-e egyáltalán csinálni vele valamit? Korábbi hozzászólásban volt hogy Flasi mesternél valaki látott ilyet...
- Hol a legcélszerűbb tárolni? Fürdőben, nappaliban, párában, szárazon, dobozában stb...?
- Mi a legjobb a fenőbőr ápolására, hogy megőrizze a fenésre alkalmas állapotát és ne száradjon ki? Mit és milyen gyakran kell használni? (Kb 10 féle példát találtam ebben a topicban, de mindegyik úgy kezdődik, hogy "Szerintem" vagy "Én úgy szoktam, hogy ". De mi a tuti? A borbélyok mit használtak? Dédapáink mivel ápolták? Lehet, hogy ők tudták a bevált receptet....)
Big Daddy leírásánál ezt találtam:
For Best Results use water and soap on the leather, such as your shave brush with shave soap. Also use the palm of your hand to rub the leather strop occasionally as well as Neatsfoot oil and Saddle Soap to help keep the leather pliable.
Vagyis a legjobb eredmény érdekében (gondolom új bőrnél is) ajánlják a borotvaszappan
os bedörzsölést használatát, tenyérrel dörzsölést, és alkalmanként szaruolajjal és nyereg szappannal(ez mi?
) történő ápolást. Ezek szerint ez lenne a tuti recept? A forgalmazó csak-csak ért hozzá....
Elnézést, ha sok kérdést tettem fel egyszerre, de úgy gondolom, hogy ha az ember megvesz egy bőrt, akkor az ápolásához szükséges dolgokat is be kell szerezni. Szóval ezen a területen is szeretnék felkészült lenni, mielőtt beruházok.
Előre is köszönöm a segítséget!