Minden, ami hagyományos borotválkozás > Kozmetikumok, kiegészítők

Egyéni receptek

(1/141) > >>

fonthunter (†2014):
Gratulálok longball, a késes elhatározásodhoz! Ha esetleg megosztanád a többiekkel is a saját magad által kikísérletezett pre shave krémed receptjét, biztos többen kipróbálnák. Én annak idején elkészíttettem a gyógyszertárban és elég jól bevált!  :)

longball:
Üdv mindenkinek!

A közzétételnek semmi akadálya, mivel most van fogyóben előástam az eredeti számlát, abból adom meg az összetevőket(és nem tudálékosságból) latinul...:D. Tehát: - Unguentum hydrphilicum antionicum 150 g. -Aqua purificata 50 g. -Levomentholum 1 g. -Camphora racemica 1 g.  Májusban volt összesen a gyógyszertárban 1099 Ft. Meleg vizes vagy gőzös kezelés után használom, vékonyan bemasszirozva.
A késes borotválkozásra visszatérve: nekem az vált be, ha viszonylag sűrű habot keverek, kevés vízzel. A bőr előkészitését -borotvaszappan egyebek- nagyon fontosnak tartom. Valahol olvastam egy régi novellában, hogy az uriember a fürdőkádban alkalmazott egy asztalkát maga előtt és fürdés közben tíz, azaz 10 percig kevergette az arcán a habot borotválkozás előtt. De, mint írtam, a késes borotválkozás egy már meglevő tudás felelevenitése. És megy...

Üdvözlettel: longball


Helyesen: unguentum hydrophilicum anionicum. (A szerk.)

Penge:
Üdv longball!

Engem nagyon érdekelne, hogy milyenek a tapasztalataid a gyógyszertári pre shaves megoldással. Csak azért kérdem, mert ami összetevőket leírtál, azok leszámítva az illóanyagokat, az egy az egyben a mosakodókenőcs (avagy babafürdető) receptúrája (parafinbázis kicsit elszappanosítva) ami az én tapasztalataim szerint, jó értelemben gyakorlatilag semmire, elméletben pedig mindenre jó! :-) Felületaktív hatása minimális, alig habzik, nem szárít, de nem is tisztít, kicsit utánzsíroz, de úgy írnám le, hogy az a full semleges krém, ami se nem árt se nem használ.. semmire.

longball:
Üdv! Pontosan erről van szó: előre zsirozza a bőrt, a mentol kicsit hűsít és megnyugtatja...én a forró kendő után használom. Valóban ennyi az egész- a jó dolgok nagyon egyszerűek tudnak lenni. Most fogy el a májusban készitett 200 g. A szappanozás/borotválkozás után hidegvizes mosdást követően csak timsót használok.

Penge:
Köszi!
Ki fogom próbálni! ha már így rátaláltál és javaslod. Még annyit, hogy az ezer Ft feletti vételár az nagyon húzósnak tűnik a 200gr-ra ( persze patika, +munka +tégely+ matrica +szívlélek ),  ipari kiszerelésben a higítatlan mosdókenőcs 60 Ft alatt van /200gr, és ha nálam is beválik, megpróbálok keresni valami alternatív forrást..

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

Teljes verzió megtekintése