Az a helyzet, hogy mivel én is elég kisérletezgető szellem vagyok, és bármely területet nézek, nekem sem jön be minden termék, ahogy azt valaki kitalálta és ahogy az van, ezért végül is igazat kell adnom Bazarghainak amiért kisérletezget, sőt azt is el tudom fogadni, hogy a végén jobb terméket tud az ember ilyen módszerrel összetrutymákolni. Azonban a jobb lehet rosszabb is ugyanakkor, végül is ki tudja, hogy mi mivel fog reakcióba lépni a végén, vagy hol tolódnak el a vegyi anyagok stabilitásai, tartósítószer követelmények stb,stb, hiszen nincs laboratóriumi támogatása egy DIY kotyvasztásnak. Képletesen, "Hú vazze, micsoda habja van" aztán lehet, hogy két elem reakcióba lép egymással és valami "mérget" kentünk az arcunkra. Ez azonban szappanból és borotvakrémből nem valószínű, hogy előfordulhat, de ez sem készpénz, mivel minden összetevő tartalmazhat, akár nagyon kis mértékben valami, az előállítása során keletkező szennyezőanyagot.
ed- A nátrium és kálium talloát lényegében hasonló tuljadonságokkal bír, a káliummal lágyabb (kicsit kémhatásában is) és folyósabb szappan lesz (krém). Ugye régebben voltak tallow szappanok is a borotválkozásban használatosak, azonban a mai modern kémiában rájöttek, hogy mik a buktatói, ez pedig a vegyi úton gyakorolt tulajdonságaiban rejlik, tehát nem a fizikai tulajdonságai( habzás, felületi feszültség csökkentés stb. ami miatt használtuk) miatt esik ki a listából. Egy másik ok pedig, hogy több országban a direktíva kizárja a marhafaggyúból a szappankészítést, ott helyettesítették valami olcsó növényi olajjal, aminek ráadásul kedvezőbb a hatása. De ez is már szubjektív, hogy kinek, hol, miért kedvezőbb.
Én mindenesetre a laboratóriumi kisérleteknek jobban hiszek, és annak is, hogy ha egy anyag hiányzik az általánosan elfogadott receptúrából, annak oka van. Természetesen ezzel még nem vitatom, hogy Baba szappannal és pl. kálium talloáttal nem lehet megborotválkozni, -sőt sokkal jobban-, mint mondjuk egy üveg pálinkával, azonban kellő vegyi ismeretek hijján, arra akarom csak felhívni a figyelmet, hogy óvatosan kevergessünk, kotyvasszunk össze bármit is nehogy aztán ( akár majd évek múlva) megbánjuk.