Nekem az a megérzésem, hogy ez a "Pond's jellegű krém" egy gyógyszerkönyvi recept, tehát lesz egy szép latin neve, amit viszont ismerni fog minden gyógyszertár. Az is a megérzésem, hogy ez valami kimondhatatlan, vagy hosszú, vagy sértő elnevezés lehet... , ami miatt Szegeden máris rövidítették "Pond's jellegű" krémre. Ahogy lesz egy kis időm megpróbálok utánanézni. Ami izgatja a fantáziám ezzel kapcsolatban, hogy miért pont "Pond's jellegű"? ez egy nagyon jó kérdés és abból a szempontból érdekes, hogy régen a szűkösebb időkből amit ismertem az egy kocsonyásabb, hígabb, mégis nagyon jó kis krém volt. Ma viszont már végtelen a kínálat ezekből is, úgyhogy szerintem ez a megnevezés egy idősebb gyógyszerésztől eredő ráragadt becenév..
A polcomon sok minden van, de Gyógyszerkönyv nincs.
Ezért nem kerestem benne. Az köztudott, hogy egy Ung. Hydrophil Noniunicumot, vagy az a köptető szirup, meg hasonlókat receptre, anélkül elkészítenek az embernek az egyes patikákban. Erre a krémre azt mondták, hogy saját recept, kerestem máshol is, ecsetelve a körülményeket, jellemzőket és ott a válasz az volt, hogy majdnem minden patikának vannak saját kotyvasztásai, amit féltve őriznek(ebből gazdagszanak meg
), viszont a fórumra és a
szegény piros nyakú, amúgy nyalka Úri Borotválkozókat említve rögtön megenyhültek, s kiadták az összetevők listáját. Patikában hozzáférhető cuccok, amit fazékban nem lehet elegyíteni, gondolom, tehát marad a gyógyszerész, aki elkészíti.
A Pond tudtommal egy híres vegyész, vagy hasonló, ha jól emlékszem, aki fincsi krémeket dobott piacra, míg sikeresen tönkre nem tették a pénzéhes "barátai", teljesen háttérbe szorítva a "Pond's jelleget"
Hogy miért ez a név, ez egy Ponds respect krém!