Sziasztok,
az én történetem ott kezdődik, hogy már évek óta szerettem volna a régi, jól bevált tradicionális borotválkozással szöszmötölni. Tetszett a tradíció, a rituálé, és magamban olyasmiket képzeltem el, hogy talán a végeredmény is sokkal jobb lehet, mint a hétköznapi/patronos beretválás esetében.
A fordulópontot a kispad.hu blogbejegyzésére való rátalálás jelentette, amit teljesen véletlenül szúrtam ki egy egészen más témájú blog kommentjei között. Miután napokat töltöttem a hozzászólások elolvasásával, megemésztésével, úgy éreztem, itt az ideje, hogy belevágjak.
Be is szereztem a következő szerelvényeket:
Borotva:
Merkur FuturPenge:
Dorco, Derby (a török)
Pamacs:
Kent BK-4Pre:
Proraso Pre/PostHab: tégelyes
Proraso szappan
SkinFoodEgyéb: kézreálló kis fehér törölközők 70Ft/db á la IKEA
Mivel elég érzékeny bőrrel és drótszőrrel vagyok megverve, az első időszakban elég érdekes tapasztalatokra tettem szert. Többek között a
Proraso Cut Healing Gel alkalmazásával kapcsolatban
Több youtube-videó megtekintése után elkezdtem odafigyelni a szőrnövekedés irányának memorizálására, és több féle technika kipróbálására.
Kb. egy hónap után vettem észre -véletlenül-, hogy már szemüveg nélkül is megy a beretválkozás!
Jellemzően zuhanyzás után, egy kis forró törölközős rásegítéssel borotválkozom két menetben. Az érzés, a rituálé, és nem utolsósorban az élmény összehasonlíthatatlanul jobb, mint a régi patronos borotválkozásnál.
A bőröm remekül bírja most már (egy hónapig azért eltartott, amíg hozzászokott a fokozott igénybevételhez), s alig várom, hogy este nekikezdhessen a műveletnek
Szerény véleményem az, hogy inkább a minőségi cuccokat veszem meg, hisz ezek egy életre szólnak, illetve sokáig kitartanak, hosszabb távon jobban megérik. (általában azt az elvet vallom, hogy amíg cigire van pénz, akkor addig értelmes dolgokra is van
legfeljebb egy ideig hanyagolom a sörözést