Szerző Téma: Pasztázás, bőrápolás  (Megtekintve 248729 alkalommal)

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
Re:Pasztázás, bőrápolás
« Válasz #150 Dátum: 2011. Augusztus 08. - 20:30:34 »
Voltam ma a művészellátóban.Sajna az a króm-oxid amiről volt az előző oldalakon szó az nincs.De van olyan amely fém tubusba van rakva és fogkrém állagú,krómoxidzöld pigment néven fut (nem 240-es számú).El merjem hozni?

Nem tudom hogy abban mi van pontosan, ha nem köt meg, és lehet valahogyan hígítani, akkor jó lehet az is.
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

Nem elérhető saxon

• Törzstag
« Válasz #151 Dátum: 2011. Szeptember 09. - 15:14:38 »
Nem tudom, hogy jó topikban teszem-e föl a kérdést, a Régi borotvák topikban már beszámoltam szerencsémről (nagyapámtól maradt 3 borotva + bőr + kő). Itt a bőrről egy közelibb fénykép, amin egyértelműen látszik 2 felszíni repedés. Mit lehet vagy érdemes vele kezdeni? Maga a készülék nekem nagyon bejön, mivel kényelmesen hordozható, egyik oldalt vászon, másik oldalt bőr, nem szívesen fektetném el használatlanul.

FBP

• Vendég
« Válasz #152 Dátum: 2011. Szeptember 09. - 15:21:04 »
Mit lehet vagy érdemes vele kezdeni?
Pl. használni?  ;D

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #153 Dátum: 2011. Szeptember 09. - 15:28:28 »
Bőrápolóval tudod kicsit felpuhítani a felületét, gondolom eléggé régi már. Nem biztos hogy tökéletesen használatra alkalmassá lehet tenni, de egy próbát mindenképp megér.
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

Nem elérhető saxon

• Törzstag
« Válasz #154 Dátum: 2011. Szeptember 14. - 23:31:48 »
Köszönöm szépen a választ, konkrétabban arra gondoltam, hogy valószínűleg nem túl egészséges egy repedésen megdöccenteni a kést minden egyes fenési mozdulatnál. Vagy pici repedés nem számít?
Ami a bőrápolót illeti: pl. Deichmann-féle cipőápoló spray is jó lehet?

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #155 Dátum: 2011. Szeptember 14. - 23:35:39 »
Köszönöm szépen a választ, konkrétabban arra gondoltam, hogy valószínűleg nem túl egészséges egy repedésen megdöccenteni a kést minden egyes fenési mozdulatnál. Vagy pici repedés nem számít?

Igazából én eltenném dísznek, abból általában sok kínlódás és tökölés jön ki ha az ember régi bőrt akar használhatóvá tenni. Cipőápolót én nem tennék rá, de fogalmam nincs hogy jó lehet-e.

Nem elérhető mry314

• Moderátor
  • Törzstag
    • Borotváim fényképei
« Válasz #156 Dátum: 2011. Szeptember 15. - 07:04:50 »

Azt kell megnézni, hogy milyen összetételű az a bőrápoló! Ha vízbázisú emulzió, akkor semmiképp (ha spray, akkor valszeg az lesz). Lehet kapni méhviaszos mély ápolót, azokkal lehet próbálkozni, bár személyes tapasztalatom nincs.
Vérem, bőröm, bánatom és  bajom!
Nem nyúzom tovább magamat agyon!
Nem pattan az arcom, nem lesz beteg bőröm!
Nem kell szitkozódnom miért van nekem szőröm.
Léber Kálmán

Nem elérhető saxon

• Törzstag
« Válasz #157 Dátum: 2011. Október 04. - 18:46:25 »
Ma megérkezett a Poor Man Strop Kit a Whippeddogtól.  :borz1:, mindössze 6 nap alatt  ;D
A csomag tartalma többek közt Neatsfoot olaj volt, egy egészen pici tasak, max. 5 ml ha lehet. Ez kb. hány bőrápolásra elég? Ha mondjuk kettőre, megpróbálhatom megápolni a fenti nagyapai fenőbőrt, bár kérdés, hogy utána miből állapítom meg, hogy jó-e a bőr?
Persze ha csak egyre elég, akkor a Kitnek a bőrét ápolom le kezdés gyanánt, biztos ami biztos.

Amúgy ajándékba a Kit mellé kaptam 2 mintányit a Classicshaving sajátmárkás szappanjából, jázminos illatút.. ::) A balsafa pedig befőttesgumival újságpapírba volt csomagolva (!) tényleg olcsó megoldás, az újságon pedig... gyászjelentések! :crazy:

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #158 Dátum: 2011. Október 04. - 21:41:43 »
Amcsiból' rendeltél balsafát?

FBP

• Vendég
« Válasz #159 Dátum: 2011. Október 05. - 09:20:18 »
Panton, Bp. Rumbach Sebestyén u., balsafa szinte minden méretben kapható

Nem elérhető mry314

• Moderátor
  • Törzstag
    • Borotváim fényképei
« Válasz #160 Dátum: 2011. Október 05. - 09:34:08 »
Bakos barkácsbolt, XI. ker. Váli u. 2. detto
Vérem, bőröm, bánatom és  bajom!
Nem nyúzom tovább magamat agyon!
Nem pattan az arcom, nem lesz beteg bőröm!
Nem kell szitkozódnom miért van nekem szőröm.
Léber Kálmán

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #161 Dátum: 2011. Október 05. - 09:38:36 »
Praktikerekben is rendszeresen van komoly méret választékkal.

Nem elérhető saxon

• Törzstag
« Válasz #162 Dátum: 2011. Október 05. - 09:59:33 »
A cél alapvetően az volt, hogy legyen egy normális bőröm normális áron. A balsafa, kétféle por, olaj, rögzítőszeg stb. csak bónusz, de most legalább ezekért sem kell rohangálnom külön. A kérdésem az ápoláskor használt olaj mennyiségére vonatkozott!

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #163 Dátum: 2011. Október 05. - 13:06:43 »
Nagyon keveset, 1-2 csepp valami nedves rongyra elég, nem kell átitatni a bőrt vele, mert ragadni fog mint a dög. A felületén mindenhol pici kell csak rá.

Nem elérhető saxon

• Törzstag
« Válasz #164 Dátum: 2012. Január 12. - 13:48:44 »
A hétvégén döntöttem úgy, hogy ideje egy neatsfoot olajos ápolásnak, és bőrsimításnak (Whippeddog féle Poor Man's bőr). Rendben is ment, csak a simításhoz egy olyan dobozt használtam, melynek az aljából sorjás műanyag-szálak álltak ki... :o Az eredmény: hosszanti csíkok a bőr egyik felén (mármint a fenéshez használt felszín felehosszában). Ettől függetlenül persze még működik, nem vettem észre, hogy kárt tett volna akár a Silver Steelben, akár a Widerstrahlban, de nincs olyan szép hangja már fenéskor. Gondolom több fenéssel és még egy ápolással már eltűnnek ezek a csíkok, amennyire látom, csak a bőr legfelső rétegét érintik, és máris halványabbak. Ezzel együtt megkérdezném, hogy helyesen jártam-e el, ill. lehet-e még valamit tenni?

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici