Szerző Téma: Feather F-System + MR3 Neo  (Megtekintve 45078 alkalommal)

Nem elérhető Penge

 • Témamoderátor
 • Törzstag
 • *****
 • Hozzászólások: 2700
 • LORD
  • http://www.lordborotva.hu
Feather F-System + MR3 Neo
« Dátum: 2011. November 19. - 22:52:23 »
Essék egy-két szó a modern készülékekről is, amiket esetleg ismerhetünk látásból vagy csak a Mikulástól. Egy japán Featherhez van szerencsém már majdnem 2 hónapja Szőrmók éltárs és japán kapcsolatának jóvóltából. Itt az ideje, hogy beszámoljak róla, hátha valakit érdekel mit is használnak manapság Japánban, mert itthon ugyebár ez sajnos nem kapható. Nyilván nem véletlenül ;)

A készülékről magáról annyit említenék, hogy az F-Systemnek elnevezett rendszer, jó minőségű anyagokból, -szerintem az eddig látott megszokott fejrögzítési technológiákat felülmúlva- hibátlan rozsdamentes fémből készült, a csápja egy a készülék belsejében található rugóhoz kapcsolódik, ami egy második műanyag csáppal együtt gyönyörűen tartja a fejet, kellemes 3D mozgást biztosítva neki, szóval az ötlet hibátlan. Nem tudom miért F-System, maga a csáp 2 karból áll és a nyél közepéből kandikál ki. A készülék viszonylag nehéz, 54 gr-ot mértem és gumírozott nyele, hibátlan megjelenése, a pár jól elhelyezett gomb, szóval az egész készülék egyből elnyerte a tetszésem. Talán a fogórész felső műanyag borítása, amire neheztelek, ezen az anyagon látszik, hogy itt spóroltak.


Az első napon mikor próbáltam a készüléket kb. 2 napos borostával kellett megkűzdenie, a szokásos előkészületekkel, kellékekkel (na ugyebár ez már nem modern, de általam kötelezően megszokott) Anioni Hydr. Ung pre-vel azaz a longball féle gyógyszertári csoda, egyszerűsített (no levomenthol, no glicerin, no extra víz) és koncentrált változata, valamint egy középszerű, de számomra elég jól bevált Lidlis Gibellini szenzitiv gél. A pamacs krém/szappan, melegtürcsi, gőz, stb. használatát a teszt kedvéért mellőztem, "modern" körülményekről gondoskodóan. A borotválkozás procedúrájának úgyszintén 5 percet adtam, ezt az intervallumot egyébként tudtam tartani egész a mai napig, ami már majdnem 2 hónap. Hogy magáról az MR3 Neo fejről is megemlékezzek, 3 késes fej, a kések több ponton rögzítve a keretbe és 8 vékony acélhuzallal átölelve. Ez a megoldás már bizonyított a Wilkinson egyes készülékeinél, én személy szerint nem vagyok híve ennek a rögzítés technológiának. A huzaloknak pedig van egy olyan szerepük is, hogy a laikus felhasználó borotválkozási élményét növeli azáltal, hogy meggátolja a bőr feltüremkedését és bevágását egy-egy rossz mozdulatnál. Azonban profi felhasználók esetén ez egyben magával hozza a nagymértékű teljesítmény csökkenést is. Továbbá egy-egy lehúzás alkalmával szép kis "zebracsíkokat" produkál az ember arcán, bár ezt egyben betudtam az érthetelen módon megkomponált kenőcsíkok elhelyezkedésének is. Továbbá található a fejen egy minőségi nibbelt forgó acélhenger is, aminek igazából nem látom túl sok értelmét, de valószínűleg a japán mérnökök úgy döntöttek, hogy ez a talicska nem lesz jó ilyen frappáns acélfelni nélkül...  ;D Ilyet még nem nagyon láttam más készüléken, ötletes a kések/bőr folyamatos távolság megtartását, egyben a súrlódás csökkentését illetően.   

Mindenesetre az első borotválkozásom evvel a készülékkel nem volt zökkenőmentes. A Feather DE penge megszokott élességét vártam volna, bár mielőtt megborotválkoztam, a nagyító alatt már lehetett látni, hogy más az élkiképzése, itt bizony vastagabb szalag mellett, nagyobb élszöggel számolnak. Ez az élprofil egyébként a gyakori. Ezt a gyakorlat is alátámasztja, élességét illetően gyengébb, mint a Feather DE.   


Az élményt felrúgta, hogy a nyakamon sikerült egy vágást összeszednem, amin nagyon csodálkoztam, mert hát nem én hibáztam. Ezt leszámítva a teljesítmény vetekszik az összes prémium vetélytárssal, annak ellenére, hogy az arckontúr követéssel és a fejkiképzéssel úgy éreztem, mintha nem stimmelne minden. Másnap reggel megismételtem a műveletet, minden ugyanúgy zajlott, ahogy az elején. A nyakamon ugyanott, ugyanazon a helyen, megint ugyanaz a pontvérzés. És ez így ment minden reggel... egészen addig, míg eszembe jutott, hogy jé van egy gomb a készüléken, amit még nem próbáltam. Ez az arckontúrkövetést vagyis a folyamatos 3D mozgást zárja ki, a műanyag csáp lereteszelésével. És lássak csodát innentől nem vágott meg. Ebből arra következtettem, hogy japán mérnökeink valamit nem jól számoltak, ugyanis az újabban megszokott mozdulatok mellet, nem volt még példa nálam a legkisebb vérfürdőre sem, még a veszélyesebb versenytársaknál sem. Ugyebár az arckontúrkövetés gyakorlatilag kizárja, hogy bármikor ne "gyári" szögben illeszkedjen a fej a bőrhöz...csak a nyomás mértékén lehet variálni, hiába... Azonban lehet mégis csak gondoltak rám?, hiszen ott ez a gomb...

No ami gyönyörű lett a történetben, hogy azóta összeszoktunk, minden nap használtam ugyanazt a fejet, tehát már majdnem 2 hónap van benne, a késeken áll már a fehér trutyi rendesen, de még mindig ugyanolyan szépen dolgozik, mintha most vettem volna ki a dobozából. Megpróbálom vidak éltárs Feather DE 27-es rekordját megdönteni (már meg is van), de stílszerűen valami jóval magasabb értékkel, hiszen úgy lenne igazságos, mivel ennél a készüléknél ugyebár 3 kés dolgozik. Ez az amortizációmentes éltartósság mindenesetre hihetetlen és egyben fantasztikus.

A készülék áráról, egy az interneten fellelt prosiból kaphattam infót, ami kb. magashangon megfelel egy itthon kapható hasonló kaliberű készüléknek, kb. 2000JPY. Az utántöltése is valami hasonló lehet. Amennyiben az utaztatást m.o-ra is beleszámolom, akkor sajnos már valószínűleg túl lesz árazva japán barátunk és kellékei.

Értékelés: ezt majd még kibővítem részleteiben, de most: overall 8/10.

P.S Nem tudom Ti láttátok e a Gillette legutóbbi reklámját, ahol állítólag egy független szervezetnél értékelt Gillette készülék, az 5-ik lett.
...Meg a 4-ik, meg a 3-ik, meg.. az első.
Na úgy néz ki, erre a versenyre elfelejtették meghívni japán barátunkat!  ;D


Nem elérhető Rotbart

 • Moderátor
 • Törzstag
 • *****
 • Hozzászólások: 3762
Re:Feather F-System + MR3 Neo
« Válasz #1 Dátum: 2011. November 20. - 16:14:05 »
Gyönyörű teszt, köszönet érte!

Olvastán az jutott eszembe - itt rögtön meg is lehetne alkotni egy kiadós összeesküvés-elméletet - , hogy én annak köszönhetem a DE megismerését, hogy borotvateszteket kerestem a neten. És döbbenet, NINCS semmilyen információ borotvakészülék témában! Azt akartam megtudni, az elemes-rezgős Gillette kütyü ér-e valamit. Azt már tudtam, hogy a bedrótozott Wilkinsonnal nem lehet borotválkozni, hogy az amerikai eldobós Gillette százszor különb, mint az itthoni legdrágább patronos, hogy a csajok is férfiborotvát használnak, mert a Venus-szal összekaszabolják magukat, stb.

De hogy az egész neten gyakorlatilag nincs információ, csak reklámcikkek, az megdöbbentő. Továbbá igazán szomorú képet mutat az emberi fejlődésről, hogy ez a műanyagből-acélból összetákolt ostobaság képes az emberek fejéből kiverni a tudást és a tapasztalatot, hogy tudniilllik a DE-vel jó élmény borotválkozni, a patronosssal-eldobóssal pedig csak szükséges rossz. Ugyanilyen folyamat eredménye, hogy nem kapni egy ehető kenyeret, ocsmányak a sütemények, gejl a csokoládé, vegyszerből van a gyümölcslé, édesek és ízetlenek a sörök, szívhatatlan a cigaretta. Háborgás nélkül fogyasztjuk, mert elfelejtettük, milyen volt. Noooooormális?

Vettem is apámnak egy Feather borotvát, kapott pamacsot, szappant. Vicces volt, hogy milyen örömmel fedezi fel azt, amit 30 éve még tudott. Az ő esetében mondjuk mentség lehet, hogy a szockóban ausztriai rokon küldte az első eldobható borotvákat, és az meglehetősen új élmény lehetett.

Nem elérhető Penge

 • Témamoderátor
 • Törzstag
 • *****
 • Hozzászólások: 2700
 • LORD
  • http://www.lordborotva.hu
Re:Feather F-System + MR3 Neo
« Válasz #2 Dátum: 2011. November 20. - 20:13:14 »
Gyönyörű teszt, köszönet érte!

Olvastán az jutott eszembe - itt rögtön meg is lehetne alkotni egy kiadós összeesküvés-elméletet - , hogy én annak köszönhetem a DE megismerését, hogy borotvateszteket kerestem a neten. És döbbenet, NINCS semmilyen információ borotvakészülék témában! Azt akartam megtudni, az elemes-rezgős Gillette kütyü ér-e valamit.

Köszönet, és szép lassan meglesz az az információhalmaz amit hiányoltál, rajtam biztosan nem fog múlni és gondolom, aki akar egy review-t írni ezekről a modern cuccokról akár pro akár kontra nemsokára meg is teheti.

Nem elérhető Rotbart

 • Moderátor
 • Törzstag
 • *****
 • Hozzászólások: 3762
Re:Feather F-System + MR3 Neo
« Válasz #3 Dátum: 2011. November 20. - 20:20:55 »
Szép dolog, ha megteszed, de szerintem az ultimate info az az, hogy létezik és a mindennapokban használható a DE és a kés.
Azt nem is írtam, hogy amit oly örömmel találtam anno, az éppen ez a fórum volt (meg az elődje, a kispadon)!

Nem elérhető edrose

 • Adminisztrátor
 • Törzstag
 • *****
 • Hozzászólások: 3560
  • Pamacs és penge
Re:Feather F-System + MR3 Neo
« Válasz #4 Dátum: 2011. November 20. - 20:30:05 »
Hejj Penge, kafa lett a beszámoló! Az elég dicséret, hogy kedvem támadt kipróbálni?   :crazy:

Nem elérhető edrose

 • Adminisztrátor
 • Törzstag
 • *****
 • Hozzászólások: 3560
  • Pamacs és penge
Re:Feather F-System + MR3 Neo
« Válasz #5 Dátum: 2011. November 20. - 20:38:41 »
Az ő esetében mondjuk mentség lehet, hogy a szockóban ausztriai rokon küldte az első eldobható borotvákat, és az meglehetősen új élmény lehetett.

RB, én nálad idősebb, de apádnál fiatalabb vagyok, és elmondhatom, hogy amikor nyolcvankettő-három környékén elkezdtem borotválkozni, az eldobható borotva nekünk konkrétan a nyugatot jelentette, tehát naná, hogy nagyon menő volt - csakúgy, mint az Adidas meg a Puma, amit akkor még vadászni kellett magánbutikokban. (Bár én azért már akkor is vettem ám egy gyönyörű Gillette Super Adjustable Mélybordó Beauty-t, bárcsak előkerülne valahonnan...)

Nem elérhető Rotbart

 • Moderátor
 • Törzstag
 • *****
 • Hozzászólások: 3762
Re:Feather F-System + MR3 Neo
« Válasz #6 Dátum: 2011. November 20. - 22:03:44 »
Az egészen ki van csukva, hogy idősebb legyél : ) Én 86 körül kezdtem borotválkozni, majd' 18 évesen, mert igen későn érő típus vagyok : )
Faterom meg talán a hetvenes években kapta ezeket az eldobós szarokat, emlékszem, hogy' hiányoltam a csoda fém kütyüket a polcról (a háromrészes borotvát, meg a rozsdás nyomokat hagyó pengéket).

Nem elérhető edrose

 • Adminisztrátor
 • Törzstag
 • *****
 • Hozzászólások: 3560
  • Pamacs és penge
Re:Feather F-System + MR3 Neo
« Válasz #7 Dátum: 2011. November 20. - 22:11:46 »
Levesek készülnek porból
Így lettem én is 67 nyarán
...

Nem elérhető Penge

 • Témamoderátor
 • Törzstag
 • *****
 • Hozzászólások: 2700
 • LORD
  • http://www.lordborotva.hu
Re:Feather F-System + MR3 Neo
« Válasz #8 Dátum: 2011. November 20. - 22:38:10 »
Hejj Penge, kafa lett a beszámoló! Az elég dicséret, hogy kedvem támadt kipróbálni?   :crazy:

Köszi. Szívesen átadom a készüléket kipróbálásra, de csak ha már leamortizálódott a jelenlegi patron. Kíváncsi vagyok mi lesz a vége.   

Nem elérhető Rotbart

 • Moderátor
 • Törzstag
 • *****
 • Hozzászólások: 3762
Re:Feather F-System + MR3 Neo
« Válasz #9 Dátum: 2011. November 20. - 23:12:45 »
Levesek készülnek porból
Így lettem én is 67 nyarán
...

Aztaaa! Nem gondoltam volna : )
Kölyökkép  ;)

Nem elérhető edrose

 • Adminisztrátor
 • Törzstag
 • *****
 • Hozzászólások: 3560
  • Pamacs és penge
Re:Feather F-System + MR3 Neo
« Válasz #10 Dátum: 2011. November 20. - 23:17:20 »
Aztaaa! Nem gondoltam volna : )
Kölyökkép  ;)

Na látod, én se rólad.

De tudod miért: a jó borok és a hagyományos borotválkozás minimum konzervál!   :fetreng:

(Ráadásul én komolyan is gondolom ezt...  ::))

Nem elérhető Rotbart

 • Moderátor
 • Törzstag
 • *****
 • Hozzászólások: 3762
Re:Feather F-System + MR3 Neo
« Válasz #11 Dátum: 2011. November 21. - 00:35:35 »
A jó borok biztosan!   :buek:

Nem elérhető moe

 • Törzstag
 • *****
 • Hozzászólások: 201
Re:Feather F-System + MR3 Neo
« Válasz #12 Dátum: 2011. November 21. - 18:59:59 »
A borotválkozás egyenesen fiatalít..!!  :borotva:

Nem elérhető Penge

 • Témamoderátor
 • Törzstag
 • *****
 • Hozzászólások: 2700
 • LORD
  • http://www.lordborotva.hu
Re:Feather F-System + MR3 Neo
« Válasz #13 Dátum: 2011. November 21. - 19:05:53 »
-Oh
-Kiká

-Ojá-Ojá  ;D ;D
...és benyal a borotva  ;D ez a reklám spot Európában szerintem nevetséges lenne, bár egyszer élvezettel megnéztem. Mindenesetre nekem gyerekfejjel tetszik.
Ojáojá

Ez sem semmi... Ebben a spotban meg az nem stimmel, hogy egy borotva hagy ilyen adidaszcsíkot, nem három :D
Feather F1

Nem elérhető bgakos

 • Törzstag
 • *****
 • Hozzászólások: 5276
 • 7/8"-os kést keresek
Re:Feather F-System + MR3 Neo
« Válasz #14 Dátum: 2011. November 22. - 21:52:51 »
Régóta filózom azon, hogy vennék egy készüléket azokra a napokra, mikor úgy érzem ki kell törnöm a keretekből és valami mást kell használnom.
Kés nem jön be, régebben volt Mach3, Fusion amikkel alapvetően meg voltam elégedve. Kipróbálnám ezeknek egy modernebb vonalát, viszont eléggé le vagyok maradva a témában. Melyiket érdemes venni, ami bevált?  ;D
HW: Razorock Game Changer .084, Ap Shave Co. pamacsok
SW: B&M, Stirling, Tabac

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

 

iddaa net geciktirici