Szerző Téma: Pamacsokról általában  (Megtekintve 799758 alkalommal)

Nem elérhető bbuffy

• Törzstag
  • ナイフ少年
Re:Pamacsokról általában
« Válasz #3795 Dátum: 2015. December 24. - 15:07:42 »
A megoldás tíz pamacs. Legalább.
 :crazy:
A plazma csapdába eshet a zárt mágneses hurkokban, így itt sűrűsége megnövekszik. A nyitott hurkok esetén a plazma az erővonalak mentén kiszabadul és eltávolodik a Földtől. A plazmaréteg és a sugárzási öv is a zárt hurkokban található.

Nem elérhető nork

• Törzstag
« Válasz #3796 Dátum: 2015. December 24. - 15:25:01 »
Ne kísérts! :-)

Nem elérhető pego

• Új tag
  • *
« Válasz #3797 Dátum: 2016. Január 07. - 14:23:19 »
Üdv, remélem, nem rossz helyen kérdezem, próbáltam rákeresni, de vagy nincs ilyen, vagy ügyetlen voltam és nem találtam meg:
Jézuska a feleségemmel meglepett egy Kent BK4-gyel. Eddig egy Mülleres hjm-et használtam, nem volt rossz, de pont mostanában kezdte engedni a szőrét, szóval nagyon jó időzítés volt.
A kérdésem az lenne, hogy van-e valamilyen módszer, amit az első használatkor érdemes követni, majd pedig valamilyen ápolási, kezelési tipp, azon felül, hogy mossam ki rendesen, fejjel lefelé szárítsam/tartsam?
Köszönöm!

Nem elérhető Horatio Luro

• Törzstag
« Válasz #3798 Dátum: 2016. Január 07. - 14:37:50 »
Tulajdonképpen nincs. Állítva is tárolhatod. Néha érdemes samponnal átmosni. Egyesek fésülgetik is, állítólag jót tesz a borzoknak.

Nem elérhető bbuffy

• Törzstag
  • ナイフ少年
« Válasz #3799 Dátum: 2016. Január 07. - 15:37:32 »
Tulajdonképpen nincs. Állítva is tárolhatod. Néha érdemes samponnal átmosni. Egyesek fésülgetik is, állítólag jót tesz a borzoknak.
Igazaból egy dologra jó a fésű. Esztétika. Ha kivsit gubancos meg ilyenek, azt rendberakja. Én személy szerint nem izgulok hogy tönkremegy mondjuk 30 év alatt ha nem ápolom.:)
A plazma csapdába eshet a zárt mágneses hurkokban, így itt sűrűsége megnövekszik. A nyitott hurkok esetén a plazma az erővonalak mentén kiszabadul és eltávolodik a Földtől. A plazmaréteg és a sugárzási öv is a zárt hurkokban található.

Nem elérhető pego

• Új tag
  • *
« Válasz #3800 Dátum: 2016. Január 07. - 16:17:25 »
Köszönöm!
"jót tesz a borzoknak" ezeknek már nem mindegy?  :fetreng:
Akkor használom úgy, ahogyan az előzőt, és reménykedek, hogy a jóval magasabb ár jobb minőséggel párosul...

Nem elérhető orultspanyol

• Törzstag
« Válasz #3801 Dátum: 2016. Január 07. - 16:47:57 »
Semmi nem kell rá. Viszont fésûlheted a borzokat, jót tesz neki.

Én fordászhoz is el szoktam vinni  :naughty:

Szó szerint felüvöltöttem a nevetéstől :D
I will be the change I'm seeking, manifest the words I'm speaking. ||| shallam.hu

Nem elérhető nork

• Törzstag
« Válasz #3802 Dátum: 2016. Január 09. - 22:50:01 »
Egy gyors Crown King revjú, hátha mást is érdekel.
Nagy örömömre megérkezett a pamaty, nagy bánatomra fennakadt a vámon, ami plusz ötezervalahány forintba fájt.
A nyélre csatlakoztatott puhább köteg műanyag hengerben, a kettes számú gerinces, papír dobozban érkezett.

Hogy érezzük a méretkülönbséget:

A nyél üreges. A csatlakozásnál piros tömítőgyűrű. A kötegek beleragasztva a gyűrűkbe. A pamacs tömege 120g. Összehasonlításképp a Semogue-om 50g.

A két gyűrűn számozás van, 1-es és 2-es köteg. Az 1. ragasztása nem volt tökéletes, szóval ragasztással indult a közös történetünk. Kezdem megszokni, hogy már mindenhez úgy jutok hozzá, hogy először javítani kell... Elkurvul a világ.
Kicsi lukacska:

Első benyomások.
A nyél pont olyan faszaság, ahogy gondoltam. A barázdált rész keresztmetszete hatágú csillag, talán egy ötágú még jobb lett volna. Talán. Minden esetre stabilan tartható, nem csúszik, nem fordul, fasza. Kíváncsian vártam, milyen lesz a súlyos nyél használat közben. Remek. Épp úgy az irányíthatóságot javítja, mint egy nehezebb borotva egy bakelithez képest.

A pamacs.
Szinti pamacsom sose vót, ezt tessék figyelembe venni. Egyelőre csak a gerincesebb verziót tudtam kipróbálni. Nagyon más ez, mit a szőr pamacsaim voltak. Ha tálkában, akkor körkörös és tunkolós mozdulatokkal szoktam a habot előállítani. Itt a tunkolás nem igazán működött. A szinti pamacsokat is érdemes áztatni, változik valami?
Szóval a habverés lassabban ment. Nyilván az arcon habosítás nyerőbb lesz majd. Valszeg a puhább pamacs is simább ügy lesz.
Az érintése..., hát az számomra elképesztően puha és lágy. Nem tudom létezik-e ilyen borz, de nem is volt még eddig szerencsém felsőkategóriás lágy darabokhoz. Minden esetre ez nagyon lágy. A gerincessége fura. Olyan érzés volt, mintha a közepe lószőr lenne. Kíváncsian várom a puhább köteget.
Fér bele jó sok víz, ha valaki azokat a módszereket szereti.

Plusz naccerűség, hogy kapható hozzá pótgyűrű, amivel előállíthatjuk a saját kötegeinket. Egy ragasztás és kész.
Ja, az átmérő 24-es.

Összességében nagyon bejött. Tetszik a súly, a fogás és a külső. A szinti pedig egy új világ számomra, ezzel még csak ismerkedem. Egyelőre a kevert borz viszi nálam a prímet.

Nem elérhető atteeharp

• Törzstag
« Válasz #3803 Dátum: 2016. Január 09. - 23:10:18 »
Hát, szinti vonalon a Balea szinti nálam tálkában mindennél gyorsabban csinál bármiből habot. Mivel kisebb a kötege (19) ezért látványos is, mert nem tartja magában. Ellenben a 25-ös szintivel, ami magába szívta a habot, de a gyorsaság ugyanúgy megvolt.
Áztatni felesleges, műanyag, nem szív az semmit magába. A víz a szálak között "áll meg".
Szerintem.

Ránézésre Plisson L'occitane -nak néz ki a köteg, a nyél meg érdekes.
Köszi a tapasztalat megosztást.

Nem elérhető nork

• Törzstag
« Válasz #3804 Dátum: 2016. Január 09. - 23:15:33 »
Köszi az infót! Én is így okoskodom egyelőre. A puhábbal más lesz a habképzés sztem.

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #3805 Dátum: 2016. Január 10. - 22:52:16 »
Illetve inkább annak a - vélhetően - kínai gyártónak, akitől a Plisson is veszi, sok más borotválkozós branddel egyetemben.

Ránézésre Plisson L'occitane -nak néz ki a köteg, a nyél meg érdekes.
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető nork

• Törzstag
« Válasz #3806 Dátum: 2016. Január 11. - 09:40:30 »
Nya, megvolt a kevésbé gerinces köteg tesztje is. Ezzel már megy a tunkolás és a szokott, kedvemre való módon viselkedik. Hajlik, hegyével is, tövével is dörzsizhetek.

Amit el lehet vele érni azt gyorsan el is éri, de a tál szélén túlcsorduló keményhab gyártás most sem jött össze. Mondjuk nekem ez nem is célom, de furcsa volt, ahogy egyszer csak megállt a növekedés aztán bacott tovább keményedni. Egy krémes hab keletkezett, amit magában tart a pamacs amennyit csak tud. Ez mondjuk tagadhatatlan előny, nagy faszaság.

Talán ha ütöm 1-2 percig, akkor összejön a kemény hab is, de szerintem ez borotválkozáshoz egyrészt nem kell, másrészt egy hab legyen kész 20 másodperc alatt! Ez mondjuk saját elvárás. Nem óhajtok piskótasütős élményeket borotválkozás közben.

Vagy talán a szappan is számít, mert Mitchell's Wool Fat volt az alany, amit először használtam.

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #3807 Dátum: 2016. Január 11. - 10:10:35 »
Olyan vagy, mint a szűzlányok, hogy akarod is, meg nem is. :nemtom:
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető nork

• Törzstag
« Válasz #3808 Dátum: 2016. Január 11. - 10:46:11 »
Figyu! Sztem ezt mellőzük...

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
« Válasz #3809 Dátum: 2016. Január 20. - 17:24:06 »
Maggardék is előálltak új szintetikus pamacsokkal, próbálta már valaki?
Külön csak a köteg (22 mm, 24 mm) is megvásárolható, ráadásul elég korrekt az ára is.
http://www.maggardrazors.com/product-tag/maggard-razors-brush/

HW: Razorock Game Changer .084, Ap Shave Co. pamacsok
SW: B&M, Stirling, Tabac

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici