Tehát akkor erről a borotváról:
http://phoenixartisanaccoutrements.com/products/the-phoenix-dbl-oc-safety-razorA neten jobb képek vannak, mint amiket én sebtében elkattintgatok, de azért csináltam párat. Közben írom a tapasztalatokat. Élőben is pont olyan veszettül csillogós, mint képeken és épp olyan vadul is néz ki.
A nyél összes éle, sarka éles. Tapintáskor érezni, ahogy a barázdált nyél beleáll a bőrödbe. Ezen nemigen csúszik le az ember keze. A nyél menetes részébe pillantva láthatjuk, hogy valóban rézből van. A fej leszorító lemezén belülről ennél sincs fényező polírozás.
A fésűk katonás rendben, pontosan egymás felett állnak. A fénytörés ne tévesszen meg senkit.
Betárazva:
Szerettem volna oldalról is egy képet csinálni, de az a fürdőszobai fényekben nem jött össze. Később csinálok egyet. Ha sikerül, felrakom.
A fogak nem túl hosszúak és a penge nem áll olyan meredeken, mint a modern, pl. a 89-es fejben. Ennek én örülök, mert én pont ezért nem szeretem a modern fejeket. Egy húzásra is elég alaposak, de a szappant, azaz a síkosítót is eltüntetik.
Ez a penge szög inkább a régi fejekre hajaz. No nem az 1904 Gillettre sőt, talán egy régi Gillettre sem, inkább erre a Rotbartra:
A borotválkozás közbeni sercegésről is egyből ez a Rotbart jutott eszembe amit egyébként egy Q7-nyi TEK-es se tudna kicsavarni a kezemből, annyira komálom. Off: Miért nincs Rotbart topik?
Szóval sercegés van, nem is halk. A habot valóban úgy csíkozza, ahogyan az a bemutató videón látszik. Ezáltal az újabb húzások is simák, kíméletesek. Ha vastagabb a hab, hosszabb a csík. Villámgyorsan megborotválkoztam.
Nem agresszív, nem is lágy. Erről nehezen tudok nyilatkozni hacsak nem szélsőséges esetről van szó, mert, ha az ember magáévá teszi az ezen a fórumon összehordott tapasztalatokat, akkor egy idő után már egy simára szopott kakasos nyalókával is meg tud borotválkozni...
Borotválkozás használtam:
TOBS szantál szappan
Feather penge
Semogue 2020
Figaró arcvíz
Proraso krém
Összegezve: jó vele borotválkozni, nagyon tetszik, bacottul megérte, nem eladó.